Jump to content

Moto Zajednica

Africa Twin inox crash barovi i jos po nesto

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Africa Twin

Ljudi ne znam kakav je sa vama slucaj, al ja ne mogu da podnesem zimu. Radnim danima jos i nekako funkcionisem al kad dodje nedelja padnem u bedak ako sam zarobljen u kuci zbog loseg vremena. Zbog toga zimi moram da pronadjem neku zanimaciju u garazi.

Ove zime kao antidepresiv terapiju sebi sam odredio pravljenje crash barova.

Prvi korak – kupovina cevi i obrada krajeva. Kad je s tim gotovo cevi se postave u konacnu formu i tackasto zapeckaju.

VzpQN_img4445c.jpg

Oblik i kacenje je isto kao na starim barovima, osim sto sam dodao jos po jedno vertikalno ukrucenje i (od nesto tanje cevi) sacrificial bar  na donju horizontalu. Svrha istoga je da u slucaju eventualnog ostecenja (ako ne moze da se izvuce poliranjem) ne moram da pravim ceo bar, vec cviknem samo taj deo i navarim drugi. Ujedno sa ta dva dodatka bar moze da posluzi kao nosac za platnene bisage ili tanji kanister na nekoj adv turi.

Slaba tacka kod ovih barova je prednje donje kacenje za ram. Veza ide preko tankog lima koji je zavaren na ram. U slucaju jaceg udara lim moze da se otkine od rama

mzMWy_img4976j.jpg

Na gornjoj fotografiji mozete videti da sam izmedju te dve tacke ubacio jos jedan flah kako bi se eventualna sila prenela na dve tacke.   

Kako se zima nije predavala uzeo sam da poliram bash plate i kumplung dekl - razliku  mozete videti  kad pogledate gornje dve fotografije

Dakle i to sam zavrsio a us#%$o vreme nikako da prodje. Onda, u trenutku rastrojstva pocinih neoprostiv greh – poceo sam da farbam delove motora i da gulim nalepnice sa oklopa.

Prvo sam hteo da kao kontrast tom sjaju dole dodam jos malo crne boje gore.  Porucio sam Acerbis stitnike za ruke, na crni vizir sam nalepio mat crni Dakar logo i deo oklopa oko farova sam ofarbao u mat crno.

Zatim vise nisam mogao da gledam ni prednji blatobran u beloj boji. Kao prvo – delovao mi je isuvise „plasticno“, a hteo sam malo i da uravnotezim boje pa sam ga ofarbao u plavo. Ovako mi nekako vise lezi – da spreda krece sa plavom a da se na repu zavrsava sa belom.

E, onda sam ogulio crveno-bele nalepnice koje su se nalazile na gornjem delu oklopa pored farova jer su mi tu delovale nekako suvisno .

Sada, gledano spreda imam samo plavo-crnu kombinaciju.

404.jpg

Dobio je malo na agresivnosti, a uz agresivniji izgled ide i odgovarajuci zvuk te sam posetio Roberta u Adi

h7kzh_img5004p.jpg

I evo sta je na kraju ispalo

M8bwD_img4996n.jpg

nSg48_img5016p.jpg

q3Upq_img5010.jpg

I to bi bilo to. Sreca pa je stiglo lepo vreme, inace ko zna na sta bi to izaslo da je zima jos malo potrajala.

Sledece zime cu morati da osmislim neku novu zanimaciju a motor cu da stavim negde daleko pod kljuc, da ne bi napravio neki veci belaj 

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Hvala ljudi

Odlicno izgleda! Od kog su materijala cevi i sta si koristio za poliranje ako nije tajna? ;D

Vidi - cevi sam uzeo polirane, tako da sam na crash barovima polirao samo varove, al generalno i za prohrom i za Al isao sam istom procedurom :

Prvo sam povrsinu presao smirglom. Ukoliko je deo povrsine bez vecih ogrebotina idem odmah sa finim - vodena 600, pa 1 000. Ukoliko ima dubljih riseva idem predhodno sa nesto vecom gradacijom (u zavisnosti od dubine riseva)

Nakon toga filc i pasta. Za vece povrsine (bash plate i onaj krug na kumplung deklu) koristio sam disk na busilici, a za varove - rucno.

I za prohrom i za Al sam koristio Purol Univerzal pastu

Treci korak je glancanje krpom (opet rucno ili na disku)

Sad sam video da je Robert dao jedan interesantan link u vezi poliranja :  http://www.poliranje.rs/

Ima dosta dobrih saveta a covek i prodaje vise vrsta pasti i pribor za poliranje

pozz

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Svaka cast... jedna od najlepsih, ako ne i najlepsa Africa koju sam ikada video!  :D

PS. Skini one crvene nalepnice Honda sa stapova napred. Nekako se ne uklapaju.

Odlicno uradjeno, a gde je sediste radjeno, posto ovo moje k..cu ne valja.

mirno, sediste sam kupio proslog leta u grckoj  www.tonympatzio.com . Piso sam ranije nesto na tu temu na forumu : http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=14140.msg576644#msg576644

Kasnije su mi Dejan i Boban odradili dodatak za isto : http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=22015.msg671190#msg671190

pozz

Svaka cast... jedna od najlepsih, ako ne i najlepsa Africa koju sam ikada video!  :D

Ijaooo Milose de me nadje :D

Vidi, kad sam farbao blatobran dosao sam na ideju da tu postavim natpis Honda. Od kako sam zamenio sediste "Honda" se sa strane nigde ne vidi, a cinilo mi se da ce da se uklopi da kazem kao zacetak onog crvenog plamena na oklopu ako bude u istoj nijansi ( cak sam i pomisljao da iznad slova H nalepim crveni plamicak)

E, kad je farbanje bilo gotovo ja ti ovo nalepim i namontiram na motor i u startu mi nekako nije leglo, al sam ga ostavio da se malo slegne utisak pa cu da vidim dal cu da ga skinem

U svakom slucaju hvala na savetu

pozz

• Svrati ponekad, 222 postova

Samo da  kazem da  na crash  baru  gornja veza  sto ide na  inbus  ili  vec  koju  varijantu imas  drzanja  za ram je  losha  prica jer  nije neka sigurnost pri  padu motora jer se  lako  pokrivi .

Bolja varijanta je  isto  flahom da se spoji malo ispod  tog  na ram  motora gde vec  imaju srafovi  mislim za  hladnjak ako  negresim. .

Samo da  kazem da  na crash  baru  gornja veza  sto ide na  inbus  ili  vec  koju  varijantu imas  drzanja  za ram je  losha  prica jer  nije neka sigurnost pri  padu motora jer se  lako  pokrivi .

Bolja varijanta je  isto  flahom da se spoji malo ispod  tog  na ram  motora gde vec  imaju srafovi  mislim za  hladnjak ako  negresim. .

Janko ovo gore boldovano je upravo slucaj kod mene. Takvo je bilo vesanje i sa predhodnim barovima

pozz

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Ijaooo Milose de me nadje :D

Vidi, kad sam farbao blatobran dosao sam na ideju da tu postavim natpis Honda. Od kako sam zamenio sediste "Honda" se sa strane nigde ne vidi, a cinilo mi se da ce da se uklopi da kazem kao zacetak onog crvenog plamena na oklopu ako bude u istoj nijansi ( cak sam i pomisljao da iznad slova H nalepim crveni plamicak)

E, kad je farbanje bilo gotovo ja ti ovo nalepim i namontiram na motor i u startu mi nekako nije leglo, al sam ga ostavio da se malo slegne utisak pa cu da vidim dal cu da ga skinem

U svakom slucaju hvala na savetu

pozz

Koliko se meni cini, ta crvena uopste ne ide na tu plavu kojom si ofarbao prednji deo, ukoliko nema belih detalja...

Ne znam, ne pada mi trenutno nista na pamet, ali probaj da smislis neku kombinaciju, ako ne , bolje skidaj skroz, deluje super i bez tog Honda, a iovako svi znaju da je Honda :) :) :)

Pozdrav,

i jos jednom, svaka cast!

;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja