Jump to content

Moto Zajednica

Večita dilema: nov ili rabljen Kinez

Recommended Posts

• U prolazu, 95 postova

Da ne bi vise offtopičili na temi o Princu, rekoh da otvorim novu temu, a tiče se dileme koju smo imali/imamo većina nas koji vozimo ili planiramo da vozimo "kineza". Dakle, nov ili polovan, kako ste vi rešili ovu dilemu, prednosti i mane jedne ili druge opcije, korisni saveti i preporuke prilikom kupovine ovih ljutih mašina  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

Ja sam uvek bio za varijantu polovan ali redovno i lepo odrzavan :) Svi nedostaci su otklonjeni, svi bitniji servisi odradjeni i masina je vec lepo razradjena pa ne moras da se cimas oko toga ;) Malo su presli, bukvalno novi motori. A i cene su prilicno nize za polovne kineze.  E a opet kad kupis nov, ti tacno znas sta mu se desavalo od kvarova, ti si ga vozio i sve je razradjivano tvojom rukom. Ti si mu skinuo celofan! :)

Ako nadjes dobrog polovnjaka, vredi uzeti sigurno. A ako ne nadjes, uzimaj nov i samo vozi :)

• Svrati ponekad, 437 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

Ja sam moj uzeo polovan godinu dana star kao nov sa predjenih 1000km za ok lovu ,ja ga razradio sad je kao puter mislim da je bolje uzeti polovan moze dosta da se ustedi.

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

Polovan bez razmisljanja. Ali samo od proverenog gazde, najbolje nekoga sa foruma. 

Prednosti:

razradjena masina - smes odmah normalno da ga teras

odradjeni svi obavezni servisi - ustedeo si, a i nema smaranja kod servisera

izlecene decije bolesti - sve sto inace crkava, crkne u prvih godinu dana

smesna cena - dovoljno je da pogledas oglase, neki idu i do 60% cene novog

ne gubis puno na preprodaji - posle par meseci kada te smori, prodas ga za iste pare

Mane:

ne mozes da smaras ljude kako je Ford jednom davno izjavio neku glupost

• U prolazu, 95 postova

Slazem se sa vama momci, i moje neko misljenje je da je mozda najbolje naci polovan, ali koji nije mnogo star, uzeti od forumasa je dobro jer manje su sanse da ti nesto podvali, vec je izgubio dosta na ceni, uradjeni su svi servisi (valjda) izlecene decije bolesti, i uz minimalna ulaganja mozes da ga vozis narednih par godina (dok ti ne dosadi i pozelis vece/jace/bolje).

Nije vazno koliko ovaj motor moze da predje do generalke, bar je to neko moje skromno misljenje kao laika, jer generalka za ovaj motor ne bi trebalo da je vise od mozda par stotina eur, sto nije mnogo. Motocikl, za razliku od automobila, ima jako malo delova, a delovi za kineske motore su jako jeftini, tako da smatram da je kupovina kineskog polovnjaka rizicna, ali ne preterano.

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Donekle si u pravu. Jeste da delovi nisu bas skupi ali ako je preterano izakan onda i ne vredi mnogo ulagati. Na primer ja sam sa prethodnim skuterom mnogo presao. Kad sam ga prodao bio je takoreci bez mane ali sve je bilo poluistroseno tako da bih ubuduce morao da ga sredjujem a sa daljnjim ulaganjem bi me iskostao kao neki polovan u malo boljem stanju. Ja sam moj prodao za 430e a verujem da za 500 moze da se nadje neki extra sa manje kilometara. Samo da promenim gume i eto ti razlike. U principu skuter je odlican, cak ga i ovaj sadasnji vlasnik tera vec dosta dugo bez problema ali sto ga duze vozi treba vise da se sredjuje. Ako ti ne smetaj celave gume, malo luft u volanu, nepravilno istrosen disk, ispucale plastike (na skuteru), karb koji je vec zdrav za veliki servis onda ce te i naj jeftinji kinez sluziti.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja