Dusan 1 Napisano Januar 9, 2007 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9 Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam omasio topic vi smestite temu gde joj je mesto. Bilo je dosta prica na temu stranaca ali nisam nasao nigde ovo sto cu vas pitati. Kada bih kupio REGULARNOG stranca (znate da ih ima bas dosta po oglasima) da li bih u nekom odrdjenom periodu morao da uradim carinu i pdv ili bih mogao da uradim carinu i pdv kad budem hteo (kad budem imao love, naprimer za nekih godinu dana)??? i da je motor oko 2004 godista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan ne mozesh ti da ga vozish na strane tablice uopshte bez ako ne zivish u ino imash dozvole boravka njihovu voacku, i da je motor uz sve top na tvoje ime trep trep hehehhehehehe bar je kod ans tako,isto kad odesh u ino mozesh max 3 mjeseca na ino vozacku biti posle polazesh kod njih da bi dalje vozio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan btw ako imash odjavni list i kupoprodajni ugovor mozesh registrovat kad ocesh nema potrebe da to radish na vrat na nos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dusan 1 Napisano Januar 9, 2007 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mislim da ga vozim. Nego, da li kad ga kupim kao stranca moze da stoji (ne da ga vozim) kod mene i na primer posle godinu dana da platim carinu i pdv? U principu interesuje me da li ce posle naprimer godinu dana stajanja (neocarinjenja) biti problema da ga tad ocarinim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Januar 9, 2007 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces da sve bude legalno, bice problema. Da bi stranac bio u zemlji mora da bude ili u vlasnistvu stranog drzavljana ili naseg cije je mesto prebivalista u inostranstvu. Da bi ga prodao tebi mora prvo da ga odjavi tamo gde je registrovao motor, pa da ga prijavi na granici da uvozi motor. Od dana prijave na granici tzv "ulaz" imas fore 15 dana da ga carinis. Da ga registrujes ne moras. E sad, postoje tu neke druge varijante, a ne znam da li si uopste zainteresovan za njih i ne znam da li smem da ih pominjem ovde U principu nista strasno,a na kraju ipak imas potpuno legalan motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dusan 1 Napisano Januar 9, 2007 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam nesto razmisljao da dam svoj motor za nekog regularnog stranca pa kad budem imao para da ga carinim... Pa zato pitam jer bi mogao motor da stoji kod mene jedno vreme (dok ne skupim pare da ga carinim)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Januar 9, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam nesto razmisljao da dam svoj motor za nekog regularnog stranca pa kad budem imao para da ga carinim... Pa zato pitam jer bi mogao motor da stoji kod mene jedno vreme (dok ne skupim pare da ga carinim)... Ti mozes da ga drzis koliko hoces ali to nije 100% legalno. Imao sam slicnih iskustava i znam o cemu pricam. Da bi vozio motor sa stranim tablama moras da imas pasos ili radnu dozvolu odakle je taj motor. Sto se tice carinjenja MORAS ga cariniti u roku od 72 sata (tj 3 dana) od trenutka kada napravis ulaznu deklaraciju na granici. Ali posto je motor vec ovde onda imas dve opcije: 1. da ti neko ko ispunjava uslove za voznju izveze taj motor iz zemlje pa da ga ti onda uvezes legalno. 2. da platis da ti srede ulaznu deklaraciju bez idenja na carinu. Voziti na stranim tablama bez pasosa ili radne dozvole je veliki reskir da ce ti oduzeti motor; pa ti posle objasnjavaj od koga je i ciji je + KAZANA za carinski prekrsaj (koje nisu ni malo slatke). Ja se sa time NE-BIH zajebavao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Januar 9, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Mozeš ti da držiš motor koliko hoceš. Nije bas zakonski, ali niko se ne pridrzava zakona (mislim na držanje stranaca, ne na vožnju). Moj drugar ja drzao,i vozio muèki po gradu HONDU CBR 1000 RR dva meseca pa je tek onda ocarinio (a predhodno je stajala bar pola godine preko zime). Kada je otišao na carinu, lepo platio da mu se urade i ulazni papiri i sve što treba. Nije to problem, samo spremiš šušku i sve može da se završi kod nas. Srbija je to. Jedino što može da bude problem je ako u meðuvremenu promene uredbu oko uvoza motocikala, pa taj motor neæeš moæi da ocariniš (iz nekog razloga). Opet kažem, Srbija je to! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marinkom13 0 Napisano Januar 9, 2007 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko kosta carina i sta jos sve ide uz to. Imam isti slucaj tj. motor suzuki 350 dr 92-93 godiste pa bi ga registrovao. hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Januar 9, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Koliko kosta carina i sta jos sve ide uz to.Imam isti slucaj tj. motor suzuki 350 dr 92-93 godiste pa bi ga registrovao. hvala 5%(za 350ccm) na procenjenu katalosku vrednost + 18% pdv-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marinkom13 0 Napisano Januar 10, 2007 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan To znaci da ako motor vredi 1000EUR placam 50 + 180eur kad sam vec ovde kazi mi kolika je posle registracija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Januar 10, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan To znaci da ako motor vredi 1000EUR placam 50 + 180eurkad sam vec ovde kazi mi kolika je posle registracija To vec ne znam ali recimo da je oko 100-120e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladas 192 Napisano Januar 11, 2007 Svrati ponekad, 373 postova Lokacija: Buenos Aires, Argentina Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Ernesto5%(za 350ccm) na procenjenu katalosku vrednost + 18% pdv-a Kako saznati katalosku vrednost nekog motora (nemam vezu na carini)? Verujem da carina bas ne zeli svakome da pokaze taj katalog. Mozda samo probranim uvoznicima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Januar 11, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Ernesto5%(za 350ccm) na procenjenu katalosku vrednost + 18% pdv-a Kako saznati katalosku vrednost nekog motora (nemam vezu na carini)? Verujem da carina bas ne zeli svakome da pokaze taj katalog. Mozda samo probranim uvoznicima. Evo ja sam bas listao sinoc katalog za 2007-u Nazovi bilo kog shpeditera ili u AMS-u ili u nekoj agenciji za prenos vlasnistva vozila... Svi oni to imaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cigo 0 Napisano Januar 11, 2007 U prolazu, 91 postova Lokacija: Lugano Svajcarska Prijavi odgovor kao problematičan Svako vozilo koje je registrovano u inostranstvu regularno mora svaka 3.Mjeseca da bar na kratko izadje iz zemlje pa se odmah moze da vrati u zemlju neregistrovano vozilo to jeste odjavljeno nemoze da bude u zemlji ni jedan dan to se smatra carinskim prekrsajem i u svakom momentu carina ima pravo da ga odvuce i proda na licitaciji cak i bez saobracajne i bilo kakvih drugih papira posto vozilo kupljeno na licitaciji umjesto saobracajne dobija carinske papire na osnovu kojih se posle izdaje saobracajna ukoliko platis carinu i PDV motor mozes da registrujes bilo kada a ukoliko samo carinu platis a ne i PDV u tom slucaju se zaracunava visoka kamata na carinsku stopu ukoliko ti trebaju dodatne informacije javi se na privatnu poruku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Januar 11, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Svako vozilo koje je registrovano u inostranstvu regularno mora svaka 3.Mjeseca da bar na kratko izadje iz zemlje Jel' to nesto skoro menjano? Cini mi se da je ranije bilo 6 meseci ili cak godinu dana. (da ne bude zabune, ne znam, pa zato pitam) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cigo 0 Napisano Februar 2, 2007 U prolazu, 91 postova Lokacija: Lugano Svajcarska Prijavi odgovor kao problematičan Godinu nije nikada bilo a 3 mjeseca jako dugo neznam tacno koliko je vremena takav zakon na snazi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Februar 2, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Moj cale ima neke drugare koji na 6 meseci idu na granicu. Navozise se ljudi dobrih kola za male pare, voze ih po godinu dana i prodaju za iste pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veljabandit 1078 Napisano Februar 2, 2007 Zainteresovan, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R nine T Rural GS Prijavi odgovor kao problematičan Spediterske usluge za carinjenje motora se krecu od 150 do 250 eura plus ako je motor u zemlji mora da se pravi ulaz sto je dodatnih 100-150 eura ako neides preko grane. Carina je 5 % za motore do 800 ccm a 8 % za jace. Nije bitno kolika je kataloska vrednost jer ga spediteri uvek provuku na manju vrednost - naravno ne drasticno manju - pa umanjenje na predjene kilometre, pa skines oklop i imas umanjenje na ostecenje ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa71 0 Napisano Februar 3, 2007 U prolazu, 16 postova Lokacija: B.Kosa,BGD Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ovo moze nekome da pomogne.Ja sam uvezao motor pre jedno mesec dana,a prica ide ovako.Prvo sam nasao tri motora na mobil d i dao im prioritete,onda ovde nasao coveka koji ima slep(kamion za prevoz vozila)lepo odstampao motore sa sajta i dao mu.Znaci motor Suzuki gs500e cena u nemackoj 2300e,carina,pdv i spediter 550e i dovoz motora 180e.motor je carinjen u Subotici jer je najmanje 100e jeftinije.Inace stigao je na carinu 19.decembra a ocarinjen je tek 8.januara jer su imali guzvu pa nece motor da carine kazu nije sezona.Znaci ovde me je izasao 3030e.Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Februar 3, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ovo moze nekome da pomogne.Ja sam uvezao motor pre jedno mesec dana' date='a prica ide ovako.Prvo sam nasao tri motora na mobil d i dao im prioritete,onda ovde nasao coveka koji ima slep(kamion za prevoz vozila)lepo odstampao motore sa sajta i dao mu.Znaci motor Suzuki gs500e cena u nemackoj 2300e,carina,pdv i spediter 550e i dovoz motora 180e.motor je carinjen u Subotici jer je najmanje 100e jeftinije.Inace stigao je na carinu 19.decembra a ocarinjen je tek 8.januara jer su imali guzvu pa nece motor da carine kazu nije sezona.Znaci ovde me je izasao 3030e.Pozdrav.[/quote'] koje ti je godishte motor? :roll: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 3, 2007 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam carinio motor pre mesec dana i troskovi ti idu ovako: 1. Spedicija na granici 2500 din. 2. Neka taksa na granici 250 din. 3. Ulazak u terminal (u Sr. Mitrovici) 650 din. 4. Spedicija na terminalu 3500 din. 5. Takse za carinjenje 1210 din. E sad ako nemas broj motora u saobracajnoj sto je cest slucaj i moj naravno moras platiti 1180 din za ocitavanje koje se zove vanredni tehnicki pregled. Naravno imas 18% PDV i 5% carine koju moras platiti u roku od 7 dana od dana carinjenja. Za vrednost ti se uzima cifra sa racuna ako nije drasticno manja od kataloske vrednosti, ako jeste onda ti pukne neku cifru k'o da je nov i vec ragistrovan ovde. Moras doci na carinu 3 dana od ulaska u zemlju. Ako ti je motor vec ovde to se kod pogranicne policije u saradnji sa carinom a preko nekog speditera odradi za 50 evra cirka. Sa tim papirima posle mozes da cekas godinu dana na registraciju, sta posle toga to niko nije uspeo da mi kaze ali registracija nije neka tarifa. Ja sam za 250 kubika 82. godiste platio 7000 din. i to verovali ili ne na CEKOVE. SRBIJA MAJKA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa71 0 Napisano Februar 4, 2007 U prolazu, 16 postova Lokacija: B.Kosa,BGD Prijavi odgovor kao problematičan A da motor je 2000 godiste i presao je 8222km sto je isto bitno za carinu jer mora da se dize kilometraza.Mozda je mene to ispalo malo skuplje(ili nije)stvarno neznam ali takav motor nisam ovde mogao da nadjem.Inace registracija za njega sa sve novom tablicom i saobracajnom je oko 9000din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...