Jump to content

Moto Zajednica

I RTS je poceo da nas pljuje !!

Recommended Posts

  • Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

 

........

Ali zato se druga strana okupi oko nekog zajedničkog tela, pa to telo objavi demant, protest, komentar na iznesenu vest i on se dalje objavljuje.

 

Pitanje je zašto MAS i AMS to ne rade?

 

Zašto, ako se ovde vodi borba za bolji položaj motorista u Srbiji, niko ne zna ko smo?

 

MAS i AMS (i stavovi oko kojih se okupljamo) su vidljivi u javnosti koliko bajker u mrtvom uglu penzionera koji vozi juga bez retrovizora!

 

I stvari se ovako nikad neće promeniti ...

 

Aha, a sta bi Ti to konkretno protestvovao?

Hajde podji Ti ispred bilo koga, evo, i obe organizacije pa demantuj da je tacno ono sto su snimili i prikazali. Kazi javno - Ne, nije tako....

 

A kako to nije tacno kad je decak koji je i zapoceo ovu temu lepo napisao da je njega i snimila ekipa a on je sav ponosan dizao na tocak quada koji najverovatnije nije ni registrovan sto nam sad nista ne znaci ali je i to moglo da se okrene protiv nas. Dodju, lepo zamole - dajte da vidimo sta sve umete, a oni na tocak i posle kukanje i plakanje...

 

Sta cu sad ja da vozim defile golog dupeta ili blokiram Slaviju i brukam se zato sto su pakosni novinari "navukli" naivne klince da tockare?

Hajde Benjamine to malo konkretnije objasni meni neukom sta bi Ti tu tacno uradio, cita ovo i Pablo a procitace i Trifun3, nema kompetentnijih od njih dvojice jer oni predvode organizacije koje si naveo. Prosto, zar ne?

 

Samo navedes sta hoces da uradis, to lepo vidimo svi, nadlezni ocene da li je to dobro i slobodno odes negde da demantujes ono sto je prikazano. Kazes im lepo:

 

ljudi, lazete ovaj narod, pobise nas penzioneri koji ne gledaju u retrovizore a ovi klinci uopste ne divljaju nego samo voze na jednom tocku bez namere da divljaju, i ovo sto vidite na televiziji svojim ocima nije tacno jer oni ustvari i nisu hteli da to rade, samo ih mangupi nagovorili pa ih jos i snimili....hajde lepo izadji negde imenom i prezimenom pa objavi demantij.

 

Nije tesko, zar ne?

 

Pusti price sto neko nece, hajde Ti to objavi, pokusaj samo javno da odgovoris na optuzbu u vidu snimka da motociklisti divljaju, objasni im da to cak i nisu motociklisti vec neki tamo sto voze motore...pa i to rade samo na jednom tocku, znaci nisu ni motociklisti a kamoli bajkeri, jelte...

 

Ma bas bi bilo zabavno boriti se u ovom trenutku sa svim time, u momentu kada je daleko veci procenat krivice motocikala u vlastitim tragedijama nego ikad do sada (mislim na aktuelno leto za nama), u momentu kada svako ko ima kameru moze da izadje na ulicu i snimi nekoga na tocku pod punim gasom, kada motociklisti jedni druge obaraju i beze, kada obaraju pesake an pesackom i beze, heeej, shvatas li sta je nemoguca misija?

 

Vazno da drugi nesto ne radi.....

 

Jedino sto se moze jeste da se kaze javno da to ne rade svi, da postoji i neko svesniji, ali kako sa time da demantujes ono sto je samo implicitno sugerisano a ne i eksplicitno receno, jer...niko nigde nije ni rekao da su u pitanju svi. Premlad si za Kalimera i te crtace ali zacas bi bio taj isti Kalimero kad bi pokusao da kazes da to nisu svi, i to demantijem....

 

Postoje nacini, tezi su ali zato su i temeljniji, a to su sve ostale aktivnosti koje radimo da bi nas javnost lagano prepoznala kao onu drugu grupu. To traje i ne postize se ni gologuzim defileima ni blokadama grada i saobracaja bez nekog debelog razloga a takvog jos nema. Ne postize se ni pozivanjem na gadjanjem soferki svecivama i slicnim stvarima, a svi ste dovoljno odrasli da shvatite da se postize samo na neki drugi nacin.

 

Najbolji deo je da se blokira Slavija...i?

Sta se onda desava, blokirana Slavija zato sto se nekom ne svidja program RTS?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 163 postova
  • Lokacija: Beograd

Urednice foruma pazljivo procitaj sta sam napisao i zasto bih blokirao Slaviju. Slazem se sa tvojim pisanijem ali ja nisam pisao o tockarenju i drugim vidovima zloupotrebe ili rizicne upotrebe motora, vec o saobracajnoj (ne)kulturi vozaca (na dva i na cetiri tocka) , o prevelikom haracu ili porezu i registraciji. Kvartalna registracija i smanjenje poreza je razlog za blokadu. Klinci "navuceni" da tockare, novinari na zadatku i sa zadatkom i nocno divljanje na motorima su vrlo verovatno (daj Boze da gresim) ne promenljive kategorije. Uvek bilo i uvek ce biti.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

 

nisam ovde kao urednik nego kao ravnopravan diskutant, a pritom nisam nista konkretno hteo da izdvajam vec sam samo zgomilane predloge uzrokovane nekakvim revoltom nabrojao i izobarao u ocima bilo kog ozbiljnog. Da treba da se radi, apsolutno treba, nema sta.

Postoje nacini, vreme, volja i ostalo, samo zelim da ukazem od cega koristi nece biti kao sto nikad i ne bude.

 

U tako zgomilanoj prici kojekakvih predloga, lako se izgubi smisao i zaboravi sta se htelo na pocetku, Tvoj predlogs a blokadom mi je bio zgodan primer da to pokazem, a ako si mislio na blokade radi registracije, ja to nikako iz ovog napisanog do sada nisam uspeo da razumem, ali to nam je u u ovoj prici OT onda.

 

Benjamin je nas vrlo konkretan clan i ima za sobom dosta aktivnosti na ovom planu, a verujem i pred sobom, a moze i da bude jos konkretniji, izmedju ostalog, i psole ovakvih tema koje nas tiste.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1085 postova
  • Lokacija: Јужни Београд
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Ала сте ви искомпликовали мотоциклизам и шта сте у стању да исерете (извињавам се на изразу, али претурајући по вокабилару нисам наишао на адекватнију реч) у име овог нашег заједничког хобија је, у најмању руку је страшно. Ако неко стварно хоће да се посвети решавању неких проблема које имамо, онда треба да се у потпуности посвете послу и дају отказе у фирмама где су запослени.

Овако су заузели позиције и сви би требали да се обрате њима!? Овако сте ви ту који се баве овим проблем, али чисто рекреативно, скоро као и ја што се бавим спид бадбингтоном и допуштате себи да сржите слово коме год стигнете, а тамо где бисте ребали да проговорите и када за то добијете прилику - испаднете смешни. Овде сам алудирао на неке ТВ емисије у којима сте добили драгоцено време и протраћили га, као и са текстовима у часопису "Два точка".

Напомињем да никога не желим да увредим или да омаловажавам нечији рад, али сматрам да сте јако некоректни из простог разлога јер сте преозбиљно схватили форум и улудо трошите неоспорну енергију којом располажете. На крају остају најнеинвентивније акције типа давања крви и обилажење дечијих домова. Опет кажем, не омаловажам, али сматрам да постоје далеко конкретније и оригиналније акције које би нас издвојиле из групе "бруталних добронамерника" који кад не знају шта ће посегну за неком од ове две акције.

 

Ово јесте била критика, али и пријатељска сугестија.  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

 

....

Ово јесте била критика, али и пријатељска сугестија.  :)

 

hajde da bar ne vredjamo nikom inteligenciju, bas treba biti glup pa to tako shvatiti, valjda forumase smatras bar za zrno inteligentnijim od toga ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • NW, 2593 postova
  • Lokacija: НОВИ САД
  • Motocikl: R 1200 GS

Nesumljivo je da smo presli u jednu drugu stranu motociklizma i da postoje neki (to neki ne ogranicava njihov broj posto je njih stvarno puno) koji bukvalno plase nerod po drumovima, ja licno im zamerim. Mene su isprepadali par puta kada su kao komete prosli pored automobila kojim sam upravljao da sam hteo da stanem i da odmorim posle. Medjutim opet postoji ona po meni prava motociklisticka grupa vozaca koji postuju "neki" kodeks motocikliste(bajkera ili kako vec) i podignu ruku na drumu jave se, stanu i pitaju jel treba pomoc....i mnogo mnogo mnogo sta jos. Granicu izmedju njih je vrlo teko povuci zato sto obicni gradjani NAS i ne vide (da vozim na zadnjem tocku 150 kroz bulevar u NS onda bi me znali) ali ovako ne. Skromni prilog na tv koji smo izdejstvovali za davanje krvi u NS je delo Peterpana i da on nije clan foruma pitanje je da li bi bilo zainteresovanih. Posle svega setim se akcije za uskrs i za novu godinu i zapitam se koliko je to bilo mediski propraceno?! Dve slike u novinama cetvrta strana pri dnu.....

Posle svega sto radimo i koliko se trudimo meni moja rodjena sestra kaze :"Znas brate, ne volim sto vozis motor, to su likovi koji se ne kupaju, vikendom idu na skupove slusaju dobru muziku drogiraju se...."  :o :o :o :o :o :o

Kada sam spomenuo akciju DDK dedamrazove, Kamenicu i Sremcicu ona kao  :o :o :o pa ja to nisam znala....

Eeeeeeeeee bice ovo duga i rovovska borba sa javnim mnjenjem (jos ce mnogo vode Dunavom da protekne) samo dok pokazemo gde je GRANICA izmedju NJIH i NAS........

Ali mislim da su mediji prvi korak ka tome.....reklama, reklama, reklama......

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6281 postova
  • Lokacija: Hameln, Germany
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Hmm...

Baš sam sada pregledao sve vezane teme koje su se ticale onog protesta za smanjenje registracije ispred skupštine...

Priljen je zahtev za smanjenje registracije i ŠTA SAD? Posle X meseci niko ništa nije odgovorio na to?? Ili sam ja ćorav, pa nisam našao post u kojem nešto više piše o tome.

To što nas u ružnom svetlu prikazuju u medijima je samo jedna stvar koja će još više da izbledi naša nastojanja da se pokažemo kao normalni ljudi koji jednostavno vole motore, ne smatraju ih za luksuz i traže manje namete od ovih koje ni pod Turcima nisu bili...

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

 

...

Eeeeeeeeee bice ovo duga i rovovska borba sa javnim mnjenjem (jos ce mnogo vode Dunavom da protekne) samo dok pokazemo gde je GRANICA izmedju NJIH i NAS........

Ali mislim da su mediji prvi korak ka tome.....reklama, reklama, reklama......

 

da, ovo je sustina cele price a prognoza o trajanju je i kod mene takva, ali ja se licno ne plasim toga.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 163 postova
  • Lokacija: Beograd

Dugo godina se bavim marketingom. Reklama prodaje i upakovano govno. Eskim kupi frizider ako ga odradis reklamom. Medijska paznja!

U sustini svi imamo dobre namere i dobre ideje. Treba ih prosejati i odabrati . Ne najbolje nego najefektnije.

    Primer: Letak koji se deli sa motora u prolazu. Dodas ga vozacu kroz prozor. Bolje je ako to uradi devojka koja sedi iza tebe.

  Na letku fotografija levog retrovizora a u njemu kaciga sa tamnim vizirom. Pise: - Ne znas ko je ispod kacige. Mozda komsija, mozda koleginicina cerka, mozda sin tvoje sestre, decko tvoje cerke a mozda i tvoje dete. Gledaj u retrovizore i postuj nase prvenstvo.

  Slican letak treba deliti i bajkerima ali sa drugom tematikom sa naglaskom na ogranicenje brzine, duzinu zaustavnog puta kod odredjene brzine i naravno MRTAV UGAO koji je po meni najopasnija pretnja vozacima motora.

  Nisam siguran da ce nesto obuzdati mladu i vrelu krv zeljnu dokazivanja ali treba pokusati.

  E sad. Sta ja mogu? Mogu da odradim pripremu za stampu, nadjem najjeftiniju stampariju, ispratim ceo posao i podelim dobar deo letaka. Sta mozete vi?

  Ajmo da svi damo neke novce (simbolicne...50 - 100 din)

  BJB  otvori racun - kao udruzenje ili asocijacija - tu uplatimo novce -

  Plati se stampa letaka ( koji se odradi po dogovoru - ovo gore je samo primer ili predlog)

  Odredi se mesto za preuzimanje letaka

  Svi dodjemo i preuzmemo odredjenu kolicinu letaka i krenemo da ih delimo

 

Eto vam konkretan predlog za konkretnu akciju. Ako  iko misli da ovo nije dobra ideja - ja se povlacim i ne pisem vise nista.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

 

pa super, bas za davanje krvi 19.09. imamo takvu akciju i to, verovao ili ne, nece nam biti prvi put. U grupama po troje (muskarac i dve devojke/zene) bas sistemom da je bolje da zensko preda letak vozacu, nosilac akcije nas zenski tim...vec se radi.

 

Treba nam stamparija, pripremu uglavnom resavamo brzo ali ako si ekspeditivan, jos bolje.

Postoji vec racun odavno, a i Pablo je predsednik Asocijacije i uvek je raspolozen za saradnje svih kreativnih tipova. Verujem da jedna obicna privatna poruka moze dosta toga da ucini....privatna poruka cisto zbog operacionalizacije cele price u konkretnom smeru. Eto, nesto imamo, nesto nemamo. Priliku da uticemo na svest onih kod kojih mozda moze da se utice koristimo svaki put kada pravimo neko ovakvo okupljanje, nekad to ucinimo urednim defileom kojim demonstriramo nas nacin voznje, prijatan za oko i najvecem hejteru motociklista, uredno i disciplinovano i bez maltretiranja ostatka saobracaja, sustinski radimo na tome da se nas dozivi kao onu drugu grupaciju, a svakome ko hoce da se konstruktivno ukljuci, koliko je meni poznato, vrata su otvorena. Ponovo je dovoljna privatna poruka, konkretna zamisao i rasciscenost sa samim sobom po sistemu - ja-hocu-i-da-uradim-ovo-sto-predlazem, ponovo istom coveku i ponovo je sve moguce. Prosto.

 

Slobodno napred, eto...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 558 postova
  • Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Trebalo bi malo praviti reportaze o nesavesnim vozacima automobila,kojih je masu vise,u ludim automobilima koji neretko imaju i duplo vise konja od najjacih motora na nasim putevima.A pritom su mnogo "slobodniji" jer su na 4 tocka,pravdaju se time da su mnogo stabilniji...Pritom te masine kostaju po vise desetina hiljada eura,stvara se osecaj finansijske moci ("imam para,ko mi sta moze?"),gledali su ih na filmovima,You Tube-u i ko zna gde,pa misle da sve to moze i u javnom saobracaju...I to je samo jedna grupa vozaca.Doduse,imaju MALO vise obzira od zena ili penzionera u poluraspalim Zastavama i Kadett "kockama",jer zaboga paze da ne ogrebu svog "mezimca" - taman posla paze zbog nas!

 

Ne znam kada sam poslednji put procitao da je motociklista poginuo zato sto je tockario (da se odmah ogradim,ovakve egzibicije ne podrzavam u javnom saobracaju),a da nas "skupljaju" automobili,to je vec postalo "normalno"...

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6281 postova
  • Lokacija: Hameln, Germany
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ova ideja deljenja letaka je sjajna!

Ako se bude to radilo 19-tog, javljamo se dobrovoljno Goga i ja da učestvujemo u rasturanju letaka..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Vlasnik sajta, 5342 postova
  • Lokacija: Beograd, Srbija
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Ала сте ви искомпликовали мотоциклизам и шта сте у стању да исерете (извињавам се на изразу, али претурајући по вокабилару нисам наишао на адекватнију реч) у име овог нашег заједничког хобија је, у најмању руку је страшно. Ако неко стварно хоће да се посвети решавању неких проблема које имамо, онда треба да се у потпуности посвете послу и дају отказе у фирмама где су запослени.

Овако су заузели позиције и сви би требали да се обрате њима!? Овако сте ви ту који се баве овим проблем, али чисто рекреативно, скоро као и ја што се бавим спид бадбингтоном и допуштате себи да сржите слово коме год стигнете, а тамо где бисте ребали да проговорите и када за то добијете прилику - испаднете смешни. Овде сам алудирао на неке ТВ емисије у којима сте добили драгоцено време и протраћили га, као и са текстовима у часопису "Два точка".

Напомињем да никога не желим да увредим или да омаловажавам нечији рад, али сматрам да сте јако некоректни из простог разлога јер сте преозбиљно схватили форум и улудо трошите неоспорну енергију којом располажете. На крају остају најнеинвентивније акције типа давања крви и обилажење дечијих домова. Опет кажем, не омаловажам, али сматрам да постоје далеко конкретније и оригиналније акције које би нас издвојиле из групе "бруталних добронамерника" који кад не знају шта ће посегну за неком од ове две акције.

 

Ово јесте била критика, али и пријатељска сугестија.  :)

 

Posto znam koliko si ti licno postigao za motociklizam u Srbiji (citaj: nista), mogu samo da kazem: lupas gluposti.  To je kritika, ali i prijateljska sugestija. Ne secam se da si ikad ponudio neku konkretnu ideju ili ne daj Boze, neku pomoc.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Vlasnik sajta, 5342 postova
  • Lokacija: Beograd, Srbija
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Za 19. je i predviđena vožnja po Bgd.

 

sa čitavih 20 motora?  ;D

 

Novinarski prilog ili tekst je uvek subjektivan! Novinar dobije zadatak da pripremi prilog o nekoj temi i njega ne interesuje da zalazi u detalje druge strane.

 

Ali zato se druga strana okupi oko nekog zajedničkog tela, pa to telo objavi demant, protest, komentar na iznesenu vest i on se dalje objavljuje.

 

Pitanje je zašto MAS i AMS to ne rade?

 

Zašto, ako se ovde vodi borba za bolji položaj motorista u Srbiji, niko ne zna ko smo?

 

MAS i AMS (i stavovi oko kojih se okupljamo) su vidljivi u javnosti koliko bajker u mrtvom uglu penzionera koji vozi juga bez retrovizora!

 

I stvari se ovako nikad neće promeniti ...

 

Onda dogovoreno. Dobices zadatak za sledecu godinu da popravis vidljivost polozaja motociklista u ime AMS organizacije. Nema nikakvih problema.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Vlasnik sajta, 5342 postova
  • Lokacija: Beograd, Srbija
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Posle su nas pitali da pokazemo sta umemo sa motorima........Znate sta su oni izmontirali??

 

Naravoučenije:

 

Sledeći put sa osmehom kažeš "može, ali daj br telefona da mogu da ti čestitam kada budem video kakvu si emisiju pustio u etar..." - i direktno ga pitaš da li će opet da pljuju po bajkerima ili će da napravi realnu reportažu, pa mu objasniš sve ono oko nošenja kaciga i opreme, kulturne vožnje u saobraćaju, biranja bezbednog mesta za stunt...

Po mogućnosti ispred kamere...

Uključene.

 

Za 19. je i predviđena vožnja po Bgd.

...Ali zato se druga strana okupi oko nekog zajedničkog tela, pa to telo objavi demant, protest, komentar na iznesenu vest i on se dalje objavljuje.

 

Pitanje je zašto MAS i AMS to ne rade?

 

Zašto, ako se ovde vodi borba za bolji položaj motorista u Srbiji, niko ne zna ko smo?

 

MAS i AMS (i stavovi oko kojih se okupljamo) su vidljivi u javnosti koliko bajker u mrtvom uglu penzionera koji vozi juga bez retrovizora!

 

I stvari se ovako nikad neće promeniti ...

 

E - to je pravo pitanje.

I ne mogu da verujem da smo inertni kao i cela Srbija: umesto da se na kraju godine napravi presek i vidi ko j šta radio i po potrebi nagradi, kazni ili smeni - ako su se prvi ljudi MASa i AMSa uhvatili te odgovornosti - onda bi ili trebali da rade posao kako treba ili da puste druge...

 

p.s. - zaboravio si da napišeš da je penzos razbio naočare za vožnju, pa vozi sa cvikama za čitanje... :(

 

Posto ti ocigledno dobro znas koliko smo (malo) uradili, zato sto kazes da smo inertni, hajde molim te nabroj nase aktivnosti ove godine. Evo, olaksao sam ti zadatak, nabroj samo aktivnosti u 2009.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Super specialist, 5952 postova
  • Lokacija: Šumadija
  • Motocikl: Suzuki GSXR600, Kawasaki ZX10R

Ljudi polako, spustite loptu malo! Nema potrebe za teškim rečima i uvredama!

Evo imam jedan predlog kako da se pokušaju demantovati prilozi na TV-u kakvi su se emitovali prethodnih dana:

prvo, ako je nešto emitovano na TV-u, jedino na TV-u se može i demantovati;

drugo, znam da nije lako doći do vremena na TV-u (zato sam i napisao "pokušaju demantovati");

treće, to nikako ne sme biti puko davanje izjave: nismo svi takvi;

četvrto, ako uspemo da "dobijemo" TV ekipu, postaviti ih da snimaju neku od glavnih ulica u gradu, i sa njima brojati koliko ljudi na motociklu prođe na zadnjem ili sa "200 na sat" (njihova omiljena formulacija), a koliko normalnom vožnjom.

Ako to uspemo da uguramo, makar to bio i prilog od 60 sekundi, moguće je da će bar 1% ljudi koji je to gledao malo bolje razmisliti. A mislim da 1% je najviše čemu se možemo nadati, jer budimo realni: objektivnost u ovakvoj temi i nije prva briga prosečnog gledaoca.

I samo jedna stvar što se tiče dobrotvornih akcija: nisam uvek učestvovao, kad sam mogao i koliko sam mogao toliko sam i učestvovao. Ali nijednom nisam to uradio da bi MI popravili NAŠ položaj na ulici, nego da bi MI pomogli NEKOME kome je pomoć potrebna. Mislim da te stvari ne bismo trebali mešati!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Bona Fides, 1310 postova
  • Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Mediji su ozbiljna - naglasavam ozbiljna stvar a televizija posebno.

 

Da li znate koliko kosta jedna sekunda na TV sa nacionalnim pokrivanjem? Cak i da imate para da je platite, da li znate gde se i kako se kupuje ta sekunda na TV sa nacionalnim pokrivanjem? Da li znate koliko je klanje bilo i koliko je klanje i dalje da se poseduje, kontrolise ili bar ima kakav-takav uticaj na TV sa nacionalnim pokrivanjem?

 

Kad dodjete do tih odgovora shvaticete da tamo ni jedna jedina sekunda nije protracena, besmislena, slucajna....i sasvim sigurno ni jedna jedina sekunda na bilo kojoj TV nije namenjena, niti ce biti namenjena altruizmu. (http://hr.wikipedia.org/wiki/Altruizam ). A mi ovde diskutujemo zasto se TV kuca ne ponasa altruisticki i sta mi treba da uradimo da bi naterali neku TV kucu da se ponasa altruisticki. Naprotiv, svaka sekunda na TV je u funkciji tacno odredjenog interesa. Najvecim delom privatnog interesa direktno ili manjim delom u funkciji drzavnog (citaj vladinog a dalje citaj opet privatnog) interesa.

 

Utopija je ocekivati da ce bilo koja TV kuca iz cistog altruizma potrositi jednu sekundu na odredjenu temu, sta god to bilo. Dakle realnost je da ta jedna sekunda mora da se plati - pod uslovom da onaj koji je prodaje hoce da je proda. A posto sekundi nikada nema dovoljno on moze da bira kome ce je prodati. I naravno, izabrace onog kupca ciji se interes uklapa sa njegovim a takav sasvim sigurno nece biti altruista. Zasto, pa zato sto je altruizam u 99% slucajeva obrnuto proporcionalan kolicini para koju neko ima.

 

I sad mi ocekujemo da Pablo i ekipa odigraju ovu igru?

 

Znam, i mene nekada ponese bes, entuzijazam, ekipa....ali tada dobro mi dodje kad me neko osamari ili bar polije ladnim pivom jer me tako upozori da ne precenjujem sebe. Preceniti sebe u bilo kojoj sorci znaci izgubiti sorku.

 

Edit:

 

naravno sekunde se prodaju/kupuju i kada su u pitanju informativne, naucno-obrazovne i sl emisije. o tzv. komercijalnim terminima ne treba ni pricati

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svakom po zasluzi, 12284 postova
  • Lokacija: NBGD - KN04ET
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Slažem se Kočo sa svim što si napisao.

 

Ostaje nam da se borimo istim oružjem kao i do sada: kulturom, nošenjem opreme, pameću i vozačkim usavršavanjem. Put je mnogo duži ali i mnogo sigurniji i po nas same i po ostale učesnike u saobraćaju.

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1193 postova
  • Lokacija: Zemun

 

Znam, i mene nekada ponese bes, entuzijazam, ekipa....ali tada dobro mi dodje kad me neko osamari ili bar polije ladnim pivom jer me tako upozori da ne precenjujem sebe. Preceniti sebe u bilo kojoj sorci znaci izgubiti sorku.

 

kad me prodje prvi talas nerviranja ,kad procitam takvo nesto(uglavnom negativno o bajkerima)

 

i kad malo bolje razmislim,bas me briga sta pisu, pa ne mogu da sve svima svidim

jeste da svi pripadamo velikoj porodici bajkera, ali morate priznati da u porodici ima i crnih ovaca,

pa normalno da ima ,i medju tim novinarima ima crnih ovaca...kao i u svakoj grupi ljudi uvek se nadje neko ko "nije u vinklu"

pa sta........

pisao je ceo svet da smo mi srbi divljaci,ubice..............a nismo,ja nisam nikog ubio, a i nemam nameru

pa ko hoce da misli da smo svi tako nek misli...daleko mu bilo

isto i sa bajkerima,sad se seti neki novinarcic da iz bilo kog razloga napise ovakav tekst

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=378689#rating

 

mene to ne pogadja ,mada sam poslao komentar, kad bolje razmislim,nije sve bas tako

pa svi mislimo ili vlada generalno misljenje:

1.o policajcima,da su glupi i podmitljivi.............ali ja poznajem neke koji nisu takvi

2.o doktorima ,da svi otimaju pare pacijentima.....ali ja poznajem neke koji nisu takvi

3.o carinicima,da su podmitljivi......................ali ja poznajem neke koji nisu takvi

4.o politicarima,.................hmmmm,ajd nema veze

ko su bajkeri??????

za mene su to:rajko,srdjan,scuba,zema,veve,neske,mladja,misa,bendji,vladica,mrlja,ceh,zoran,mile,....................................................

sve normalni ljudi...i kad bolje razmislim ...pa ja i ne poznajem nijednog kao sto je taj :"rasa"

 

i nek pisu ti novinari sta hoce,ja znam,mi znamo,nasi prijatelji znaju,nase porodice znaju...............ko smo i kakvi smo

ne mogu nas svi voleti, to nije prirodno, ne postoji niko koga svi vole.........

da bi nekog voleo ,ponekog moras i da mrzis

a i te nase akcije,pa ja ne dajem 19-tog krv da bi me "neko" zbog nekog teksta ili emisije voleo

krv dajem jer mislim da je to ispravno i da bi se druzio sa dragim ljudima,

 

evo stize jesen ,losije vreme, bice manje motora na ulicama,naci ce novinari neke nove teme za jesen i zimu

do proleca 2010 ,bice nas manje po medijima

 

p.s. pretplatu rts-u ionako vise ne placam

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 695 postova

Pozdrav,

 

........

Ali zato se druga strana okupi oko nekog zajedničkog tela, pa to telo objavi demant, protest, komentar na iznesenu vest i on se dalje objavljuje.

 

Pitanje je zašto MAS i AMS to ne rade?

 

Zašto, ako se ovde vodi borba za bolji položaj motorista u Srbiji, niko ne zna ko smo?

 

MAS i AMS (i stavovi oko kojih se okupljamo) su vidljivi u javnosti koliko bajker u mrtvom uglu penzionera koji vozi juga bez retrovizora!

 

I stvari se ovako nikad neće promeniti ...

 

Aha, a sta bi Ti to konkretno protestvovao?

Hajde podji Ti ispred bilo koga, evo, i obe organizacije pa demantuj da je tacno ono sto su snimili i prikazali. Kazi javno - Ne, nije tako....

 

A kako to nije tacno kad je decak koji je i zapoceo ovu temu lepo napisao da je njega i snimila ekipa a on je sav ponosan dizao na tocak quada koji najverovatnije nije ni registrovan sto nam sad nista ne znaci ali je i to moglo da se okrene protiv nas. Dodju, lepo zamole - dajte da vidimo sta sve umete, a oni na tocak i posle kukanje i plakanje...

 

Sta cu sad ja da vozim defile golog dupeta ili blokiram Slaviju i brukam se zato sto su pakosni novinari "navukli" naivne klince da tockare?

Hajde Benjamine to malo konkretnije objasni meni neukom sta bi Ti tu tacno uradio, cita ovo i Pablo a procitace i Trifun3, nema kompetentnijih od njih dvojice jer oni predvode organizacije koje si naveo. Prosto, zar ne?

 

Samo navedes sta hoces da uradis, to lepo vidimo svi, nadlezni ocene da li je to dobro i slobodno odes negde da demantujes ono sto je prikazano. Kazes im lepo:

 

ljudi, lazete ovaj narod, pobise nas penzioneri koji ne gledaju u retrovizore a ovi klinci uopste ne divljaju nego samo voze na jednom tocku bez namere da divljaju, i ovo sto vidite na televiziji svojim ocima nije tacno jer oni ustvari i nisu hteli da to rade, samo ih mangupi nagovorili pa ih jos i snimili....hajde lepo izadji negde imenom i prezimenom pa objavi demantij.

 

Nije tesko, zar ne?

 

Pusti price sto neko nece, hajde Ti to objavi, pokusaj samo javno da odgovoris na optuzbu u vidu snimka da motociklisti divljaju, objasni im da to cak i nisu motociklisti vec neki tamo sto voze motore...pa i to rade samo na jednom tocku, znaci nisu ni motociklisti a kamoli bajkeri, jelte...

 

Ma bas bi bilo zabavno boriti se u ovom trenutku sa svim time, u momentu kada je daleko veci procenat krivice motocikala u vlastitim tragedijama nego ikad do sada (mislim na aktuelno leto za nama), u momentu kada svako ko ima kameru moze da izadje na ulicu i snimi nekoga na tocku pod punim gasom, kada motociklisti jedni druge obaraju i beze, kada obaraju pesake an pesackom i beze, heeej, shvatas li sta je nemoguca misija?

 

Vazno da drugi nesto ne radi.....

 

Jedino sto se moze jeste da se kaze javno da to ne rade svi, da postoji i neko svesniji, ali kako sa time da demantujes ono sto je samo implicitno sugerisano a ne i eksplicitno receno, jer...niko nigde nije ni rekao da su u pitanju svi. Premlad si za Kalimera i te crtace ali zacas bi bio taj isti Kalimero kad bi pokusao da kazes da to nisu svi, i to demantijem....

 

Postoje nacini, tezi su ali zato su i temeljniji, a to su sve ostale aktivnosti koje radimo da bi nas javnost lagano prepoznala kao onu drugu grupu. To traje i ne postize se ni gologuzim defileima ni blokadama grada i saobracaja bez nekog debelog razloga a takvog jos nema. Ne postize se ni pozivanjem na gadjanjem soferki svecivama i slicnim stvarima, a svi ste dovoljno odrasli da shvatite da se postize samo na neki drugi nacin.

 

Najbolji deo je da se blokira Slavija...i?

Sta se onda desava, blokirana Slavija zato sto se nekom ne svidja program RTS?

 

a?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 140 postova
  • Lokacija: Beograd

Ljudi mislim da su vas samo navukli da pravite egzibicije kako bi oni imali šta da upakuju.

Opet ja i fluorescenti prsluci sa znakom.

Za ovakve situacije ako društvo stoji doće tv ekipa da snimi prvo prsluke na leđa a onda vožnja maksimalno kulturna bez ikakvih egzibicija ,samo lagana vožnja i samo maksimalno regularno.Sve ok ko šta ume ali za ovo mora bez toga a kad odustanu i krenu dalje da traže krenuti za njima i ako nađu koga za to obavezno upadati u kadar da se sjebu sa snimkom , u smislu jedan divlja a petoro u opremi i drečavim prslucima pored voze po PS.

Ja ću definitivno od ujutro gde god da krenem motorom nositi prsluk sa našim znakom.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 587 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Evo sad će u jutanjem programu da puste reportažu sa ponovnim pljuvanjem i montiranjem situacija sa motoristima po Beogradu. E od ove LAŽOVIZIJE mi se dijarejiše enverovatno. Sve sam više ubeđen da sam budala što plaćam pretplatu sa taj HDZov servis i sve mi se čini da ću prestati sa istom praksom... Ko je budan neka okrene I program isturenog odeljenja HRT-a kojeg mi debelo plaćamo jer "imamo pravo da ne saznamo ništa"

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 587 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Eto prođe prilog, novInarka sa telEvizije ima i ugrađen radar pa izjavljuje da su nekoliko motorista "po njenoj slobodnoj proceni" prošli sa 160 km/h od kojih 1 na R-u bez kacige koga su pažljivo snimali i vidi se da mu koža "ne radi", a  i drži oči širom otvorene. Većina nas dobro zna kako se koža lica ponaša na 120-130 i da će teško da se gleda otvorenih očiju na toj brzini bez cvikera (makar). Tip je najverovatnije prošao 80-90 max i to nekoliko puta i pokušao (neuspešno) da točkira... da nije tragično bilo bi smešno

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svakom po zasluzi, 12284 postova
  • Lokacija: NBGD - KN04ET
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

E Zlajo brate i jesi za političara, svaka ti čast na postu!. :D

 

Pametna ideja sa nošenjem naših BJB prsluka, vizuelno ćemo mnogo odskakati od ostale bajkerske bratije. Ne bi bio to neki znak "elitizma" već jednostavno pokušaj da budemo uočljiviji i da primerom povećamo sigurnost i nas koji ih nosimo i ostalih učesnika u saobraćaju. Polako bi navikli vozače automobila da "one sa zelenim prslucima" tretiraju drugačije.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja