Jump to content

Moto Zajednica

mali eksperiment

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: CB 600 F

Citam tako po forumu razne savete vezane za voznju i ponesto vezano za ovaj novi zakon o saobracaju pa mi padne na pamet da nesto probam. Krenem ja danas u voznju i odlucim da ceo dan vozim iskljucivo po propisima i kao da vazi novi zakon. E pa ukratko - da moram tako da vozim svaki dan verovatno bih presao na bicikl. Da ne gusim previse navescu samo par stvari koje su me najvise nervirale. Prvo, voznja pri 50km/h na potezu tipa Piramida-Buvljak izgleda kao da ste na trotinetu (kome je zaglavila kocnica). Dalje, kada god sam drzao ispred sebe rastojanje vece od 5m (da ne pominjem pravilo 2 sekunde i koliko je to vazno) uvek se nasao neki automobil koji se ubacio. Onda ja ponovo pravim rastojanje pa se neko ponovo ubacuje. Svi redom su me preticali pa sam se osecao mnogo ugrozenije nego kada sam brzi od ostalih i imam ih u retrovizorima (samo je neka bakuta u spaceku jedno vreme vozila iza mene). Samim tim sto sam vozio sporo svi su mi se "lepili na dupe" pa da ne pomisljam sta bi bilo kada bi morao da "ustopujem" Cekanje u koloni me je izludjivalo. Desavalo mi se da 3 puta cekam na zeleno svetlo. Kada god bih na semaforu stao uz belu liniju (ne na sredinu trake) pored mene bi se ugurao neki automobil, koji odmah potpisuje i pretice me kako se upali zeleno, jer sam ga smorio sporom voznjom. Ima tu jos gomila stvari ali necu da pisem roman.. Najsmesnije mi je bilo odusevljenje cetiri klinca koja su me pretekla skuterima na potezu kruzni tok-Paviljoni. Pozdrav, ako su na forumu!

Voleo bih da jos neko proba (nece biti odusevljen) pa da podeli utiske.. Do tada, vidimo se u retrovizorima :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6320 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Nema sta, +1 sa svim sto si izneo.

Ipak se trudim da budem negde izmedju, sto zbog mogucnosti mog motora, sto zbog mog skromnog iskustva, sto zbog zelje da jos dugo dugo vozim dva tocka...

• U prolazu, 2 postova

razumem te u potpunosti, ja ne mogu ni biciklu da vozim po propisima a kamoli motor ili auto

skidam tablicu od nove godine i vozim po starom zakonu a ko hoce da juri neka juri

• Drug član, 1392 postova
  Citiraj

razumem te u potpunosti, ja ne mogu ni biciklu da vozim po propisima a kamoli motor ili auto

skidam tablicu od nove godine i vozim po starom zakonu a ko hoce da juri neka juri

nece da te jure al je jebeno kad te navata kad stanes na nekom parkingu pored kafica  ;)

• Svrati ponekad, 313 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L

Tako se vozi po propisima, ne placaju kazne samo sto niko ne racuna da si u drzavi Srbiji sta god radio po propisima ugrozeniji nego kada ih krsis. Elem li, dok sam imao "L" tablicu trudio sam se da malo primirim voznju i prilagodim je tim propisima kako bih polozio iz prve i ne bih odvajao od svojih skromnih sredstava popunjavanje rupa u budzetu. Mislim da me nije to drzalo puna 2 dana, jedan je hteo na samom prikljucenju gazeli da me navuce na bocnu ogradu, par gurkanja na semaforima tik pored noge uz zamalo gazenje... Propisi jesu propisi, mozda u nekoj uredjenoj drzavi te gledaju kao u uzviseno stvorenje ali ovde... pre licis na glinenog goluba, ludaka koji je seo na 2 tocka... Daleko od toga da sam da se krse propisi, retko vozim preko ogranicenja (ne svog, obelezenog), ali kolone se preticu lagano u 1. sa 5km/h, ne toliko da bih brze stigao koliko da ne bih dolazio u situacije da me guraju.

• U prolazu, 64 postova

Evo ja sam upravo to probao na potezu Pancevo Dedinje i mogu vam reci da je jebeno opasno...

Na pancevackom putu su me prestizali kamioni, i to vrlo iznervirani sto idem polako pa su me sekli, a po gradu sam bio napadan od strane vozaca autobusa...cak mi je i jedna pandurska patrola ablendovala u fazonu jesi luuud sto se vuces...

A i mom motoru nije bilo dobro od ovakve voznje...

• Svrati ponekad, 446 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R

naravno da sam probala isti eksperiment, i to dok sam vozila skuter od 50 ccm

ogranicenje brzine sve i da nisam zelela sam postovala  ::)

pokusaji izguravanja na trotoar, vozaci autobusa i trolejbusa koji kapiraju da ima mesta i za mene i za njih u istoj traci, i to da voze paralelno sa mnom  :o i jos mnooogo

thanks, but no, thanks

• Drug član, 1137 postova

ajde deder probaj i obrnuti experiment, vozi jedan dan a da ne postujes ikakve propise, ne postoje semafori, brzi ima prednost, pesacima nije mesto na putu (niti na pesackom) i sl :)

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Z900
  Citiraj

Citiraj

Lazes Karadjordje, to tvoje ne moze da se vozi 50!

Ide i jadan umire....

mapa 1 pa će da preživi nekako  ;D

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: CB 600 F
  Citiraj

ajde deder probaj i obrnuti experiment, vozi jedan dan a da ne postujes ikakve propise, ne postoje semafori, brzi ima prednost, pesacima nije mesto na putu (niti na pesackom) i sl :)

Pusti bre, sta mislis da sam radio svaki put kada sam bezao pandurima. Samo, jbg, ne smem o tome da pisem na forumu. Ima da me bannuju  ;D

• Svrati ponekad, 140 postova

Mislim da nije efekat da svako za sebe proba.

Nego sta mislite da se primeni ovako da osete i drugi povećanje gužve.

Odredi se dan kojim svi vozimo u fluorescintnim prslucima sa znakom BJB i strogo po novom zakonu .Mislim da bi bili na vestima a sigurno bi izazvali kolaps u gradu.Svakom ko se ubaci u predviceno rastojanje sviramo a kad se potrefimo u koloni stojimo u redu po jedan pa kad traže i da vide kako to deluje na ostali saobraćaj.

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition
  Citiraj

Pri tom raspoređeni u cik-cak, da niko ne može kolima od pozadi da se ugura.  ;D

Da da da da, i onda se svi parkiramo u gradu po propisu (kao automobil) i pozauzimamo parking mesta ma makar sat vremena itd-itt. Baš bi bilo fino videti reakcije mada bi moralo da nas bude dosta da ne bi bilo fizičkog "negodovanja i objašnjavanja"

• Svrati ponekad, 140 postova

Po dvoje najviše troje ali na više mesta u gradu.

Ne u opciji skupa samo dani kad vozimo tako pa ko se sa kim sretne, pa možda i po desetoro i svako svojim putem ali istim itezitetom.

Mislim da bi motori bili značajno brimećeni.

To što Zokki kaže je u pravu ali za to da budemo u prslucima radi lakšeg prepoznavanja i da reagujemo čim se ugleda tako nešto.

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400
  Citiraj

Citiraj

Pri tom raspoređeni u cik-cak, da niko ne može kolima od pozadi da se ugura.  ;D

Da da da da, i onda se svi parkiramo u gradu po propisu (kao automobil) i pozauzimamo parking mesta ma makar sat vremena itd-itt. Baš bi bilo fino videti reakcije mada bi moralo da nas bude dosta da ne bi bilo fizičkog "negodovanja i objašnjavanja"

pa da ti se uparkira neko preko motora iovako nema mesta

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Motor i automobil nisu isto koliko god ih zakon isto tretirao. Uostalom zakoni u Srbiji su retko odraz realnosti. Kada postujes propise tamo gde ih niko ne postuje, u opasnosti si. Postoje neka pravila voznje motora, koja su iznesena na forumu vise puta, a predstavljaju neki "kompromis" izmedju zakonski ispravne i bezbedne voznje.

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition
  Citiraj

pa da ti se uparkira neko preko motora iovako nema mesta

? Svakako...u snovima. A baš bih to voleo da vidim

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja