vvdaniel 95 Napisano Jun 12, 2009 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Pre oko mesec-dva Joska mi ugradi novi regler. I od tad nisam imao problema sa strujom, sve do juce. Cele nedelje idem na posao motorom sto je u jednom pravcu ok 20km. Medjutim juce kas sam kretao kuci, cvrc, samo kliktanje. Poguramo motor upali odem kuci, ostavim ga malo da ohladi, upalim ga dva puta , treci put klik-klik. Sacekam malo i opet nista. Skinem akumlator, vidim da se na minusu na klemi stvorio nesto belo kao so, skinem to vratim sve, ali nista. Dopunim akumlator, puniosam ga oko 3 sata. Uvece oko 23h montiram sve, upalim, ostavim da prenoci jutros kad sam kretao na posao, on opet pali. Pitam ja vas u cemu je problem, dal mi treba novi akumlator, ili sta. Za oko mesec dana planiram na more pa nebi da me i u tudjini tako ostavlja na nemilost. Ajde ko zna nek pomaga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jun 12, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nisam u toku sa joskinom akcijom pa pitam- jel taj akumulator od pre joskine intervencije ili neki noviji? koja marka/tip? drugo, imas li kakav instrument za merkanja (struja/napon)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Jun 12, 2009 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Akumlator mislim da je star godinu dana. Nemam pojam koja je marka 12V 12 Ah. Instrument cu danas nabaviti pa cu izmeriti da li puni ili ne, eventualno da li vuce negde struju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 254 Napisano Jun 12, 2009 Zainteresovan, 652 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan proveri i anlaser, meni se desavalo da vrti kad je hladan, a cim se zagreje klik, klik, tak, tak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4620 Napisano Jun 13, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan proveri i anlaser, meni se desavalo da vrti kad je hladan, a cim se zagreje klik, klik, tak, tak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Jun 15, 2009 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Sve provereno. Akumlator ima 12.7 V, medjutim pri paljenju pada na 8V, i posle ima svega ok 11.5v, Kad skinem sa punjaca mogu dva puta uzastopno da upalim, Treci put nista. Narucio sam novi akumlator stize danas, pa cemo videti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Jun 15, 2009 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam sličan problem prošle nedelje. Akumulator star 6 meseci joškin regler stavljen, sve radilo kao sat i jedno jutro klik, klik. Proveri napon na akumulatoru dok puni kod mene je joška namestio na 13,9 što je uopšteno normalan napon za punjenje. Kao svaki prosečan srbin uputstvo za upotrbu akumulatora pročitao sam kad je počeo da pravi problem i tu lepo ljudi napisali podebljanim slovima da za taj akumulator mapon punjenja MORA biti između 13,8v i 14,4v kada je akumulator potpuno napunjen. Tako da se akumulator u stvari lagano praznio. Rešenje problema je vrlo jednostavno : akumulator stavi na punjač i ostavi da se dotpuno napuni, stavi na motor, zakači instrument, upali motor, naj jači napon punjenja treba da je na oko 2000-2500 o/min (na mom motoru je tako) a i to ćeš videti tako što lagano povećavaš obrtaje i vidiš gde daje naj jači napon, kako obrtaji rastu napon lagano pada. Sada obrataje držiš na briju gde je naopn naj jači i na regleru (na sredini reglera treba da imaš jedan plavi deo i na njemu mali šraf koji je potenciometar koji reguliše napon) lagano okrećes šraf dok ne našteluješ maksimalan napon za tvoj akumulator. To je sva mudrost, lagano dodaj gas da se ortaji podignu i trebalo bi da napon sa porastom obrtaja pada, ali ostaje u granicama punjenja. Moj motor sad pali na dodir dugmeta i sija kao novogodišnja jelka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jun 15, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Prvo izmeri koliko volti napona imas kada ti motocikl radi, moras pri radu imati od 14 do 15 volti...ako imas toliko onda zameni akomulator. A kada krenes da kupis akomulator nemoj se zajebati da slucajno kupis Exide jer je to tesko djubre koje nevalja..provereno....kosta izmedju 1500 do 2000 dinara i koliko kosta toliko i traje......ja sam se dva puta zajebao sa njima a zadnji put sam kupio ( neznam ime ) za duplo vece pare i odlicno me sluzi A ako punis akomulator puni ga sa jako malom strujom sto duze!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Jun 15, 2009 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rekoh narucio sam akumlator. Upravo je i bio EXID na njemu. Regler puni i dok radi nema nikakvih problema, svetla, sirena i sve rade kako treba.Problem nastaje kad jednom zavrglam tad napon opada i ostaje ispod 12V. Nadam se da ce mi akumlator stici danas. Hvala svima na savetima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...