Jump to content

Moto Zajednica

Viljuska Problem

Recommended Posts

• U prolazu, 84 postova

Imam problem sa viljuskom na Apriliji RS 125. Kad skinem desni stap i pritisnem ga on skroz propadne bez otpora sve do 5 cm pred kraj, tu ima malo odpora i u tom dijelu radi ali slabo. Koliko god ulja da naspem nista se ne desava. Lijevi u kome je opruga ne radi isto. Samo opruga radi (ne znam da li on uopste ima ventil). Da li neko ima iskusto sa tim?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 84 postova

Nisam, tada nisam znao kako se rastavlja komplet da se  dodje do ventila ali sam sad vidjeo da ima neki saraf valjda odozdo da se odvrne pa da se izvadi... nemam pojma...

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Nista novo. Ja sam vec vidjao na nekim enduro motorima da imaju oprugu u samo jednom stapu, konkretno sam to video na " Shova " viljusci. U drugoj nema nista sem hidraulike.  Najbolje potrazi manual za tvoj motor, pa pogledaj tamo sta je i kako, da ne rasturas viljusku bez potrebe !

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Pogledaj ko je proizvodjac viljuske ( Shova, Marcoki, . . . ) , pa pogledaj ima li sta na sajtovima proizvodjaca .

• U prolazu, 84 postova

motor je 99. god ali je stari model onaj do 98. Rekao sam vec koliko god da naspem ulja isto se ponasa. Stap skinut, istresem svo ulje, naspmem drugo, isto se ponasa... kolicina ulja nebitna, sve sam probao... citav dan testirao.

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Ja mislim da tebi fali ona caura sto se nalazi izned opruge. I kada nje nema to se desava. Nesto tu opasno fali a nema nikakve veze sa time da li je udaran ili ne....NADJI SKICU VILJUSKE I VIDI STA FALI...SIGURNO FALI.

• Zainteresovan, 763 postova

Ok imas problem u razlicitom ponasanju stapova , al ne rece da li ima problema i u radu , lako tone do kraja , lupa pri kocenju ??? ???

• U prolazu, 84 postova

Ja mislim da tebi fali ona caura sto se nalazi izned opruge. I kada nje nema to se desava. Nesto tu opasno fali a nema nikakve veze sa time da li je udaran ili ne....NADJI SKICU VILJUSKE I VIDI STA FALI...SIGURNO FALI.

Sto se tice opruge sve je u redu, u lijevom stapu je opruga i ona radi. Desni nema oprugu uopste i on treba da radi kao dvosmjerni amortizer.

• U prolazu, 84 postova

Ok imas problem u razlicitom ponasanju stapova , al ne rece da li ima problema i u radu , lako tone do kraja , lupa pri kocenju ??? ???

Sto se tice desnog stapa u kome je ventil... dakle kad je skinut i kad ga pritiscem prema dole on propadne bez ikakvog odpora sve do oko 5 cm pred kraj. Tu postoji odpor i tad radi, cuje se ulje kako prolazi kroz ventil. Koliko god ulja da naspem isto se desava, dakle radi samo 5 cm pred kraj.

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Pazi brate treba iznad opruge da imas cauru koja ce drzati oprugu nategnutu ( nasprengovanu ) kod opruge u principu nema sta da se sjebe, osim sto moze da oslabi a ako se to i desi moze se uvek dodati preko opruge caoura koja ce to kompenzovati. A ti izgleda nemas  originalnu cauru i zato namas nikakav otpor u vilama. Ulje nema veze vile moraju da rade i bez ulja. Radio sam dosta vila, pogotovo enduro, i nemogu da shvatim sta te muci jer su vile manje vise jednostavne. Pogledaj bolje i samo ce ti se pokazati i pokusaj sam da shvatis kako vile rade i dobices odgovor sta nije u redu. A ako zapnes tu smo da se pomognemo.........

• U prolazu, 84 postova

Pazi brate treba iznad opruge da imas cauru koja ce drzati oprugu nategnutu ( nasprengovanu ) kod opruge u principu nema sta da se sjebe, osim sto moze da oslabi a ako se to i desi moze se uvek dodati preko opruge caoura koja ce to kompenzovati. A ti izgleda nemas  originalnu cauru i zato namas nikakav otpor u vilama. Ulje nema veze vile moraju da rade i bez ulja. Radio sam dosta vila, pogotovo enduro, i nemogu da shvatim sta te muci jer su vile manje vise jednostavne. Pogledaj bolje i samo ce ti se pokazati i pokusaj sam da shvatis kako vile rade i dobices odgovor sta nije u redu. A ako zapnes tu smo da se pomognemo.........

Da si radio RS 125 primjerio bi da lijeva je opruga a desna amortizer. dakle u lijevoj nema opruga vec samo venti i sipkal, a desna je samo opruga. Desna je ok ali ova druga ne radi kako treba. Nebitno snaci cu se nekako sam kao i do sada. Hvala na dobroj volji da pomognete u svakom slucaju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja