Jump to content

Moto Zajednica

Scorpion EXO-700 kaciga

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova

Narucio bih iz Louis-a kacigu Scorpion EXO-700, pa me interesuje da li neko ima iskustva sa ovom kacigom i kakvo je vase misljenje uopste o ovom proizvodjacu.

Pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: nema

Dobra je kaciga. Kvalitetno i precizno uradjena, finish je vrhunski. Kaciga lepo drzi i hvata glavu duboko, tesno uz vrat.

Unutrasnjost se skida i jako je pristojna - bolji je coolmax, prijatniji na kozu, ali i ovo je ok, i stvarno odvodi vlagu kao sto kazu, tako da glava skoro nikad nije vlazna ako si otvorio ventilaciju kad je vrucina.

Aerodinamicki dobro resena, nema buke, zvizdanja, strujanja, pritiska kad okreces glavu i sl.

Ventilacija vise nego dobro resena - kad je zatvorena moze se voziti po hladnom bez problema, kad je otvorena bas ima dosta strujanja vazduha - znaci nije kao kod nekih kaciga kad otvoris/zatvoris da nema razlike. Ima bas dosta otvora za ventilaciju i moze se podesiti tacno ono sto ti treba. Nema turbulencije oko brade/nosa cak i kad nema dodatka za bradu, a dodatak za bradu (cirka 7 eura, moze se dokupiti) resava skroz prodor hladnog vazduha.

Vizir je isto odlican, ne magli i imas utisak da ga nema. E, da, na viziru pise "Made in Canada", za razliku od nekih renomiranijih kaciga na kojima pise "Made in China".

Tezina - ni super laka, ni super teska...mada bih je pre definisao kao laku.

Ako je uzimas na snizenju, razlog vise da je uzmes, jer vredi i one pare koliko kosta bez snizenja.

Pozdrav.

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: nema

Sve isto, koliko ja znam, razlika je samo u materijalu od koga je napravljena - EXO 700 je fiberglas/kevlar, a EXO 400 je Polikarbonat.

• Svrati ponekad, 282 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE500

Danas mi je stigla kaciga!

Prvi utisci su odlicni!

Sve sto je Shesti napisao je tacno, i dodao bih da veoma komforna i za usi, ima udubljenja, pa nije bolno kao kod IXS ili AGV koje vec posedujem. Takodje je sada komfornije postaviti slusalicu za intercom.

Jedino preciznost unutrasnje obrade na nekim delovima nije na nivou ostalog dela kacige. Uz exo700 sam porucio i stitnik za pod bradu, koji se prilicno jednostavno i cvrsto ubacuje na svoje mesto.

Ako to nekoga zanima na kutiji je Made in france, a vizir je Made in canada. U paketu je i torbica, mala brosura kao i 2 rezervna plast. srafica.

Kaciga je bila 120e a dodatak 6e.

Sve u svemu, ja sam vise nego zadovoljan!

Preporuka +1!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja