Jump to content

Moto Zajednica

Kojim putem autom od Beograda do Splita preko Bosne?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 568 postova

Planiram kolima na more pa me zanima koji je najbolji i najbrzi put od Beograda do Splita kroz bosnu?

Idem autom sa porodicom pa bih voleo da izbegnem zamke gugla, offroad, radove i slicno.

Ujedno, da potvrdim, zeleni karton vise nije potreban. Jel' da?

Ja sam mislio 'vako... 
https://goo.gl/maps/hcu4b68k51PULVyF7 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• 8-bit, 1880 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650

Ja idem autoputem do Gradiške, dole na Banja Luku, Mrkonjić grad, Glamoč, Livno, pa prelaz Aržano ili Kamensko. 

Saobraćaja ima jedino oko Banja Luke, ništa posebno. Ostatak je najblaže rečeno - pusto. 

Od Banja Luke možeš gore preko Manjače ili dole Vrbasom. I jedno i drugo je atraktivno.

Pauza za ručak, na pola puta pored jezera Balkana. Ima lep restoran, prilično jeftino.

Odatle imaš još 3, 4 sata do mora.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova
Pre 14 sati, dragan_alumiroi je napisao:

Planiram kolima na more pa me zanima koji je najbolji i najbrzi put od Beograda do Splita kroz bosnu?

Idem autom sa porodicom pa bih voleo da izbegnem zamke gugla, offroad, radove i slicno.

Ujedno, da potvrdim, zeleni karton vise nije potreban. Jel' da?

Ja sam mislio 'vako... 
https://goo.gl/maps/hcu4b68k51PULVyF7 

Beocin - Raca - Bijeljina - Tuzla - Doboj - Zenica - Bugojno - Livno - Kamensko - Trilj - Sinj ( prije Sinja  lijevo za Split ) - Split. :moto3:

Promenio član Branko
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 97 postova
  • Motocikl: R1200GSA LC

ako se odlucis na tu rutu preko Livna, nemoj ici na Kamensko i Aržano nego na Vaganj. preko Kamešnice na Sinj pa Split.

nema gužve, cesta top. planina, divlji konji,......

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 2

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova
pre 36 minuta, dragan_alumiroi je napisao:

Top :takoje:

Da imas orijentaciju:

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 104 postova
  • Motocikl: BMW F650, Vespa nv150

Nema zeleni karton, ima milion radara, pazi na ogranicenja i uzivaj u predelima Bosne. Moje iskustvo prethodnih godina je da ni jedan granicni prelaz nije opterecen.Najcesce sam isao ovim putem koji je Mikulanac obelezio, ali neretko i prosirivao i obilazio i Jajce, Sipovo, Janjske otoke, Kupres.. 

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: BMW K1100RS

Ako ideš preko Sarajeva, u Jablanici skrenuti preko Blidinja, onda može na Posušje, Imotski, ili Tomislavgrad. Veoma malo saobraćaja

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s

Da ne bih otvarao novu temu, u subotu ujutru krećemo ka Braču ( motorima naravno). Pročitao sam sve do sada, i ovo je neka ruta ( koje se možda budemo držali, a možda i ne :D ).

WWW.GOOGLE.COM

Sve predloge i savete sam spreman da saslušam, a neke možda i prihvatim :jee: Idemo na odmor, lagano, znamo koja nam je krajnja destinacija, a da li ćemo stići za jedan ili dva dana nije bitno. 

• Podržavam 1

• Drug član, 797 postova
  • Motocikl: MT-09 Tracer

Da se nadovežem u ovu temu da ne otvaram novu...

@moreplovaki/ ili @Zogbi trebalo ovo da znaju. Razmišljam o tome da obiđem neka mesta na Braču i Hvaru gde sam odlazio davnih 80-ih, međutim prema Gmapama izgleda da nema direktne veze trajektom između tih ostrva nego bih morao prvo iz Splita na Brač, pa vraćanje u Split, a onda opet iz Splita na Hvar :stabre:

Da li možda znate koja je okvirna cena trajekta za motor + jednu osobu i koliko dugo putuje trajekt na relacijama Split - Supetar i Split - Stari Grad?

• Drug član, 1701 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Zoki,

izguglao sam ti nešto, dok kolege ne odgovore...

WWW.HVARINFO.COM

Trajekti iz Splita za Hvar, Stari Grad, Jelsu, Sućuraj - red vožnje trajekata i katamarana

• Hvala 1

• Drug član, 797 postova
  • Motocikl: MT-09 Tracer

Odlično Dragane, ima dosta informacija koje su me zanimale...:takoje:

Koliko vidim nema ni tu linija između ostrva, osim varijante katamaran koji je samo za ljude...:neznam:

Mislim da će biti brže i povoljnije varijante Drvenik - Sućuraj i Makarska - Sumartin...;)

Promenio član ZoraNS

• Svrati ponekad, 97 postova
  • Motocikl: R1200GSA LC
3 hours ago, ZoraNS said:

Da se nadovežem u ovu temu da ne otvaram novu...

@moreplovaki/ ili @Zogbi trebalo ovo da znaju. Razmišljam o tome da obiđem neka mesta na Braču i Hvaru gde sam odlazio davnih 80-ih, međutim prema Gmapama izgleda da nema direktne veze trajektom između tih ostrva nego bih morao prvo iz Splita na Brač, pa vraćanje u Split, a onda opet iz Splita na Hvar :stabre:

Da li možda znate koja je okvirna cena trajekta za motor + jednu osobu i koliko dugo putuje trajekt na relacijama Split - Supetar i Split - Stari Grad?

pa nisam bas od otoka, vise sam od Zagore tako da nisam 100% upuce al sigurno nemozes s Brača na Hvar nego preko Splita ili Brač-Makarska i onda Drvenik-Hvar sta je dobro jer obidjes Brac i skines se s druge strane i onda 30min trajekta iz Drvenika do Hvara.

cijena karte zadnji put a to je bilo 2020 je bila cca 22Eura za putnika i motor. vjerovatno je islo gore.

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja