Jump to content

Moto Zajednica

Put u Crnu Goru

Recommended Posts

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000 Fazer

Dobri moji i pošteni,

U subotu sam polazim ka Crnogorskom primorju VFR-om.

Ukoliko ima zainteresovanih sa dvotočkašima koji bi (ili su već planirali) vozili istu turu, ja sam raspoložen za društvo.

Planiram opuštenu vožnju sa mogućim prenoćištem na Zlatiboru (valjda će Highlanderi da obezbede neki smeštaj, a tu su i hotel(čić)i). Naravno sve zavisi od raspoloženja i umora.

Razmišljam i o kursu Prijepolje - Pljevlja - Nikšić - Podgorica. Mnogo je lepši krajolik, manje su gužve a asfalt je manje klizav nego kroz kanjone.

P.S. jel neko skoro prolazio motorom ka (od) moru? Jesu li završene deonice pre kanjona Morače koje su prekopavali?

Pozdrav,

Milan.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ

I ja planiram da skoknem do CG, ali mi je jedini problem gde ostaviti motor.

Sta si ti uradio po tom pitanju?

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Ok, taj granicni prelaz je rasterecen tako da se formalnosti brzo zavrsavaju.

dionica: Granica - Pljevlja - Djurdjevica Tara - Zabljak je odlicna.

Zabljak - Savnik, hm, pa put bas i nije reprezentativan  ;) ali bez forsiranja moze da se uziva  ;)

Savnik - Niksic, odlican put, na izlazu iz Savnika ima dosta serpentina, one nekoga smore, ali ja ne vidim razlog zasto je tome tako  ;D, put jos bolji kada se pred Niksic udje na dionicu puta koja ide od Plava.

Niksic - Podgorica, put i vise nego dobar, ali i prva dionica kroz Crnu Goru gdje ces naici na veliki intezitet saobracaja.

Putevi prije kanjona i u kanjonu uglavnom zavrseni, ali gore opisanom dionicom uopste se ne dotices kanjona.

Sto se parkiranja motocikla tice ne vidim nikakav problem (ja sam X puta zaboravio kljuceve u kontakt bravi).

Nije jos u toj mjeri zazivjelo moto-trziste da bi bilo kradja.

Ako mislis zbog tablica ni tu ne vidim problem, bar u Budvi ima gomila motocikala sa SRB, CRO, BiH, I, GB, D, SLO, ... tablama.

Zapravo kao i svugdje (ne samo u MNE i Budvi) u turistickim mjestima ljudi su mnogo vise toleratni prema strancima.

• Zainteresovan, 498 postova
  • Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T

I ja planiram da skoknem do CG, ali mi je jedini problem gde ostaviti motor.

Sta si ti uradio po tom pitanju?

Nema tu nikakvog problema, ostavi ga de ti je volja. Ja sam prosle nedelje bio u Budvi napravio 84 prekrsaja :)  i niko me nije ni popreko pogledao kamoli da mi pise kaznu :)

Bez sale moje dosadasnje iskustvo je da su motori u CG bezbedni gde god ih ostavis ( osim u moru :) ), takodje sam dosta puta bio i kabrioletom i bez problema ostaje krov otvoren, to u mom rodnom Smederevu vec nije pametno uraditi.

Pozdrav i uzivajte

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000 Fazer

Pazi kada mi nijedno obaveštenje o odgovorima nije stiglo na e-mail i ja mislio da niko nije ni odgovorio. Debil. Nešto nisam uradio kako treba.

Kako god, hvala svima na informacijama.

Obzirom na datum svima je jasno da sam ne samo bio nego se i vratio sa puta. Išao sa drugarom koji vozi SLR-a (heroj).

Inače otkucao sam i neki putopisčić koji kačim ovih dana čim od pomenutog drugara dobijem neke fotke da okačim i njih. Zato i bazam po ovoj temi, ne bih li skontao gde se "meću" takvi tekstovi.

Pa do sutra verovatno.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja