qwerty12345 64 Napisano Octobar 17, 2019 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Challenger Prijavi odgovor kao problematičan Svaki motor danas ima auspuh sa katalizatorom, odnosno prigušivačem. Koliko sam razumeo to je cev untar cevi, a između je neki izolator zvuka i preteranog zagađenja. E sad, zanima me da li izlazni vazduh koji prolazi kroz auspuh ide samo kroz metalnu cev ili prolazi i kroz izolator? To me zanima zbog održavanja auspuha, ako vazduh prolazi samo kroz cev, onda nema problema. Samo skinem auspuh, sipam neku hemiju, ili benzin i zapalim i na kraju isperem. Problem je ako vazduh prolazi kroz izolator kao staklena vuna i slično. Ja na motoru imam auspuh sa 3 ili 4 zavarene unutrašnje cevi, a na kraju je sve poklopljeno sa poklopcem koji ima samo 1 rupu. Nema nikakvog pristupa unutrašnjosti. Izbušio sam 1 dodatnu malu rupu. Radi se o Sprint Challengeru. Ne želim da otvaram auspuh jer je onda previše bučan. Ovako mi odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14412 Napisano Octobar 17, 2019 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Jel sipas mesavinu kada planiras da palis auspuh? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Octobar 17, 2019 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Не дирај ништа , мало си побркао лончиће , катализатор ? двотактна машина ? паљење ? Прогуглај мало и информиши се шта је катализатор и чему служи , ако имаш Спринта Челенџера он је 4 такт. машина , он нема катализатор само терај и без секирације ако си избушио рупу онда ћеш имати другачији звук .Изолатор служи да заштити околину ( нога итд. ) уједно и као звучни изолатор ( пригушивач ) , није предвиђено да се испира , пали итд. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...