sevenus 0 Napisano Januar 12, 2015 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Već duže vrijeme razmišljam o nabavci motora na kojem bih savladao osnove prije prelaska na nešto veće, a i da imam jeftino i pouzdano prevozno sredstvo na jraćim relacijama. Dakle, treba mi nešto do 50ccm i sa manuelnim mjenjačem. Od APN-a sam odustao iz mnogo razloga pa sam tražio dalje. Naišsao sam na dva starija modele Honde. SS 50 i CB 50. Prvi nigdje u regipnu nisam našao da se prodaje, a drugi sam našao jedan, i to relativno blizu mjesta gdje živim. Pretražio sam internet ali je informacija iz prve ruke jako, jako malo pa me zanima zna li iko od vas nešto više o pvom motoru? Pno što ja znam je da ima 50ccm, 6 KS i da je četvorotaktni motor...i to je sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 802 Napisano Januar 13, 2015 Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Motor od 50 ccm i nije nešto sa čime ćeš se usrećiti. Ako si polagao za A kategoriju ili ako ćeš polagati vozićeš motor od 125 ili više kubika. Dakle 125 kubika neka ti bude minimalna kubikaža o kojoj treba da razmišljaš (osim ako još ideš u osnovnu školu ). Kontaktiraj ljude iz svoje okoline koji voze motore i pitaj ih za savjet, zamoli da ti daju da probaš neki manji motor... Batali te egzotične motorčiće na koje ćeš izgubiti i novac i vrijeme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...