Biker Q 1642 Napisano Avgust 22, 2014 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Daklem desava se da se ugasi u voznji i nema varnicu a vergla, stoji malo pa upali i ide. Juce ga ugasio normalno, posle nece da upali, isto se desava verovatno nisam skidao svecicu, verglam, cekam, verglam i posle 10tak puta upali. Zna li neko da li u bravi postoji posebna zica koja vodi ka paljenju, itd pa mozda ona prekida mada kontakt ima, sve ostalo radi normalno? Imao sam nekada na kolima taj slucaj sa bravom pa majstor dodao neki prekidac za prvu pomoc kada se to desi da nema varnicu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Avgust 24, 2014 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Sad vidoh temu, posto sam prostudirao struju na GSX550 evo ovako. Tok struje za paljenje je sledeci: krecemo sa + akumulatora crvenom zicom, ona ide u osigurace (osigurac 15A), zatim iz osiguraca izlazi i ide na kontakt bravu i dalje je zica crvene boje. Kad das kontakt struja nastavlja da tece naradzastom zicom nazad do osiguraca i tu se ta struja deli na 3 osiguraca od 10A...odatle tebe zanima narandzasto-bela koja ide na kill swich (na ulazu u komande bi trebala da ima crveni prsten), Iz kill sw. ide jedna za taster za alnaser a druga se nastavlja isto kao narandzasto-bela i ide na bobine i TCI. Nadam se da ti je ista jasno, prosto je E sad posto je ista struja iz kontakt brave i za automat alnasera i za bobine i TCI a ti kazes da verglas a nema varnice to znaci prvo da nije u pitanju vod iz kont. brave, niti je kill swich! Zanima me dali ti imas prekidac na copavoj? Moguci problemi: 1.Bolja solucija: Oksidisali ili losi kontakti na buksnama na bobinama, meni su ovi sa narandzasto-bele zice ( + napajanja bobine) drzali na 3-4 licne. I proveri dali ti je oksidisao kompletan dzek na TCI-u zbog "one" vlage... 2.Srednje losija mogucnost: Otkazuju Pickup-ovi ili ne valjaju njihovi kontakti na TCI (vracamo se na tacku br 1) 3.Lose: Otkazuje TCI... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Avgust 24, 2014 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Mozda pomogne... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Avgust 24, 2014 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti, juce ga palio u mestu desetak puta i pali samo pogledam prekidac:-). Nisam imao vremena da se ozbiljnije pozabavim problemom ali kontakti su mahom svuda dobri i bez oksida. Kako da znam da li su picupovi, zar ne bi otkazali i to je to, kako povremeno rade? Pokusacu da nadjem problem jer cu morati da prodam motor pa da kazem kupcu o cemu se radi ili da sredim to. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Avgust 24, 2014 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Pa najlakse je kad nesto odmah otkaze, najgore je kada zeza...Ja licno verujem da je problem u instalaciji - los kontakt... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Avgust 24, 2014 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sada nesto vracam film, moze da bude da se jednom kada nije hteo da upali pomalo 'javljao' tj kasnjao kao da nema goriva, da nije jedna bobina na izdisaju pa kada se zagreje otkaze? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srki Coyote 136 Napisano Avgust 24, 2014 MC Coyote, 273 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda CBR1000 F Prijavi odgovor kao problematičan Meni se desilo da u toku voznje se ugasi i posle nema sanse da upali par minuta. Da neduzim otisli mi pickupovi. kada se ugreju samo zabodu. Ima struju ali nema varnice. Ortak mi je ih previnklovao. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Avgust 24, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Ortak mi je ih previnklovao. Може ли мало детаљније о овоме? Можда нека слика? Мислио сам да се исти не могу поправити? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Avgust 24, 2014 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko kako da proverim ispravnost pikapova, TCI-a, postoji li neko merenje unimerom itd? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Avgust 25, 2014 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Ortak mi je ih previnklovao. Може ли мало детаљније о овоме? Можда нека слика? Мислио сам да се исти не могу поправити? U principu to su el.magneti, treba samo znati debljinu zice broj zavojnica i naravno rasturiti ih... Zna li neko kako da proverim ispravnost pikapova, TCI-a, postoji li neko merenje unimerom itd? 250-500 om-a izmedju zeleno-bele i crno-bele i braon i crno-bele Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Avgust 25, 2014 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meri se dole na njima ili gde? Tci se otkaci ili ne? Danas sam proverio zice na bobinama i gerete koje sam nasao, sve je to ok, cak instalacija deluje dosta zdravo za te godine. Jedino je oko kutije osiguraca malo 'krpljeno' ali mislim da su kontakti dobri. Inace pali nikad bolje a sutra ako stignem da ga provozam da se zagreje dobro pa da vidim. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Avgust 26, 2014 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan 250-500 om-a izmedju zeleno-bele i crno-bele i braon i crno-bele izmereno po 346 gore u gereti, nije paljen motor, videcu da izmerim kada je dobro zagrejan. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...