Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi qt 50 problem!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 779 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F

Radi se o skuteru koji je moj rodjak kupio pre nedelju dana.Kupio ga je od kolege sa posla i to na nevidjeno ali mu je covek garantovao da je motor dobar samo sto regler ne puni...Dotera on to kod mene i upalili smo ga na kablove,radi nekako ali nije to to,gas primi ali ne kako bi trebalo,do polovine ok prima gas a preko nema sanse...i posle par minuta se ugasi i tako u krug.....Covek mu je rekao da to nije nesto odrzavao pa sam krenuo redom...Prvo sam skinuo i ocistio karburator od taloga,pa rezervoar koji je bio isto prljav..Instalacija je ocajna,neko je prespajao zice tako da nista ne radi kako treba ali to skoro privodim kraju..U medjuvremenu rodjak kupio regler koji sam odma postavio.Vratio sam sve na svoje mesto i probao da upalim i opet ista prica...Radi malo,sam dize obrtaje dok se ne zagreje ali kad krenu obrtaji da padaju ugasi se.Regler je nov,izmerio sam i puni...Dakle struja je dobra i proverio sam varnicu i bas se lepo vidi...Karburator sam probao da malo prestelujem ali je to nemoguce jer se motor gasi ali je dizna za smecu na krug i po....Proverio sam slavinu i ona je dobra....Idemo dalje,skinem poklopac glave motora da proverim zazor i imam sta da vidim,zazor je bio i na usisnom i na izduvnom pa skoro ceo milimetar.....Nastelujem ventile i usput proverim kako je uzupcen....posle toga je bolje palio i radio ali se i gasio...Probao sam da ga provozam ali nije mogao ni da me povuce...Na niskim obrtajima se gasi i lepo se vidi plavicat dim iz auspuha...Na iberlaufu bas dimi i izbacuje plavicat dim...Sto znaci da motor trosi ulje....Otvorim sinoc motor i premerim cilindar,klip i karike u cilindru....kada sam skinuo glavu video sam da su ventili crni kao i klip.Ulje sam ispustio i bilo je opiljaka....

Precnik cilindra:39.65 mm

Precnik klipa iznad prve karike:38.85 mm

Zazor prve karike u cilindru:0.75 mm

Zazaor druge karike u cilindru:1 mm

Posto se uljna karika sastoji iz 3 dela,gore i dole su prstenovi koje sam isto merio i zazor je 0.90 na oba...sredisnji deo uljne karike ne znam kako se stucno zove i nije ni bitno...

Nisam nasao servisno uputstvo za ovaj skuter pa zato vas pitam....Zanima me koliki je zazor karika dozvoljen i kolika treba da bude tolerancija klipa i cilindra.Po mom misljenju ove karike su istrosene kao i i klip i treba ih zameniti...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Skuter je juce zavrsen,bio bi gotov i pre par dana ali smo malo cekali delove i nisam umao bas puno vremena jer sredjujem i moj motor...Zamenjen mu je regler,spaner lanca,klip i karike,crevo za benzin,ulje,signalizacija je povezana kako treba i kupljene sijalice koje su falile....Karburator je ociscen i nastelovan,lepo prima gas i dobro ide...U rezervoaru je bilo prljavstine pa sam morao vise puta da ga ispiram....Ulozeno je oko 4000 dinara,znaci delovi sa postarinom i ulje i skuter moze bez problema da se vozi.....1oda.gif

A kljucni problem je bila kompresija, klip i karike?

Bas tako...0takoje.gif

A taj covek od koga je rodjak kupio skuter je njegov kolega i garantovao mu je da je motor ok i da su karike zamenjene....0ljut2.gif0ljut2.gif0ljut2.gif

I posle sam jedva ubedio rodjaka da su klip i karike losi...

• U prolazu, 7 postova

pozz izvinjavam se ako pisem na pogresno mesto novi sam ovde..imam problem sa skuterom qingqi 2t ukraden mi je cdi sa njega,nemogu nigde da nadjem taj cdi zvao sam hiljadu prodavnica molim za pomoc ako neko zna gde moze da se kupi?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja