Jump to content

Moto Zajednica

darkoj89

Članovi
  • Broj tema i poruka

    11
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

darkoj89's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

3

Reputacija u zajednici

  1. Zna li ko, ima li još uvek modela 300ds? Da ne bijem put za dz, mada sam hteo da uzmem 300 rally. Ili pak da čekam do aprila, valja neće da skoči cena, uzimam na kredit.
  2. Video sam i njega, iako nisam nikad bio za takve modele, moram reci da mi se rally svidja. Dosta je prodat u Spaniji i manje vise su samo reci hvale o njemu. S obzirom na trenutnu cenu, skoro pa sam siguran da ću njega uzeti, mozda čak i bez gledanja Royal Enfield-a. Hvala na pomoći, taj model nisam ni uzimao u razmatranje, niti sam imao pojma da je agregat isti kao u starim kawasaki modelima... A za delove i ostalo, kako bude, necu da se opterecujem time sada.
  3. S obzirom na snizenja voge modela, ukljucujem u uzi izbor i 300ds, za koji sam odgledao par recenzija i saznao da je agregat iz kawasaki modela. Ne deluje lose, a trenutno košta 3800e, sto je van svake konkurencije. Takodje ima odlicnu visinu, sto bi keni sigurno znacilo jer sam 185. Istrazicu jos malo, nema mnogo videa, ovaj nas youtuber shone, ima neke klipove sa rally varijantom, isti agregat, zaista izgleda fino u voznji.
  4. Da, sto se tice odrzavanja RE, to je laganica. Ma listici za ventile su 500 dinara... Ima dostupnih i jeftinih delova. E ova cena za 525 mi moze biti ok, ovo je nov agregat, najvise sam bio po strani sto se voge-a tice jer je već izasla ova nova, ovo bih sada gec ozbiljno uzeo u razmatranje...
  5. Ma ja ni kola ne vozim preko 100 na autoputu Iskreno i gledam da mi rata bude što manja, kao i samo odrzavanje kasnije. Tako da je i to jedan od razloga ovih modela, umeo bih ja da kupim i hondu i yamahu, da su drugačije okolnosti
  6. Jedan info samo ako moze, interesuje me, da li je po performansama toliko bolji J motor od 350cc od 411cc (tipa kažu da 411 mnogo više vibrira i da mu je menjač lošiji), kao što pišu po internetu. I da li je moguća neka kruz brzina na 90-100 km/h bez forsiranja ili bi to ipak moralo malo sporije? Hvala.
  7. To je jedan od razloga zašto ja naginjem ka ovom royal enfildu, jer bih bukvalno sam mogao i generalnu da odradim. Šta ću kad mi na zontesu crkne bravica za automatsko otvaranje rezervoara? Sve je to lepo kad se prodaje, takođe voge je već izbacio nov agregat umesto 500ac koji se pravio par godina... Sve je to mačka u džaku. RE mi je nekako sigurnija varijanta (jednostavnija varijanta). Da se razumemo, kupio bih nov motor jer planiram da ga vozim 10+ godina, održavam redovno. Tako da će mi se sigurno isplatiti. U mnogim recenzijama sam video da RE agregat gura 70000+ km bez problema. Ja tu kilometražu neću za 15 godina da napravim...
  8. Servisna mreza je takođe loša, izgleda da samo Zontes ima servis van Beograda, odnosno u Nišu, koji je meni bliži.
  9. Početkom marta ću put Beograda, pa ćemo videti. Jedan od ova 4 će da se vrati sa mnom. Koji, nemam pojma i dalje dok ih ne budem video uživo Hvala svakako na odgovorima, nadam se da će se javiti još neki vlasnik ovih motora sa preporukama. Hvala još jednom na savetima
  10. To je ipak previse skupo za mene, a i previse jako. 500ac je oko 5500 sa snizenjem jer je izasao novi model 525. Malo me to sad buni, jer ako je proizvodnja trajala samo 2-3 godine, koliko ce delova imati i koji vremenski period. A po karakteristikama je svakako najbolji. Evo jos malo nekog istrazivanja, kazem najvise bih voleo kad bi se javio neko ko vec ima neki od pomenutih agregata, s obzirom da nisam iz Beograda, spremio bih papire, obisao radnje i uzeo motor. Zontes mi je trenutno na dnu liste, Hunter , pa scram, imam inace 185 i 90 kg, pa me interesuje da li hunter nije premali za moju konstituciju, a neko spomenu da je agregat od 411cc losijeg kvaliteta.
  11. Pozdrav drugari, Eto u 35-oj godini dobih šansu da kupim motor, pa s obzirom da nemam iskustva, sem pročitanog i odgledanog, molim za pomoć. Opcije bi bile: Voge 500ac RE scram 411 RE hunter 350 Zontes gk350 Uzima se na kredit, za uzivanje, manje više neku laganu vožnju, do posla (10km) i nazad, neku turu vikendom i tako. Molio bih za vaše mišljenje o funkcionalnosti, udobnosti, pouzdanosti... Royal enfild mi je onako najblize srcu trenutno, iako je najslabiji i tehnicki na dnu liste, nekako mi se to i svidja. Racunam da ce manje da se kvari HVala unapred.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja