Jump to content

Moto Zajednica

Marija_90

Članovi
  • Broj tema i poruka

    27
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Marija_90

  1. Priča izgleda super samo što sam jutros uplatila Tunis za taj vikend. Ako će biti još ovakvih tura u sledećem mesecu, ja sam zainteresovana.
  2. E pa baš šteta. Imaju ok komplet lepinju. Nije kao oriđiđi ali vrši posao.
  3. Ja sve kao pratim forum i gledam da li će neko da pozove na neku vožnju jer meni sve glupo da pitam da li ima ko da vozi pa se tako vozam sama naokolo.
  4. Ne vredi, nije to to. Hvala puno na želji da mi pomogneš. Sutra ću da zovem ovu radnju da vidim da li imaju na stanju pa da ili poručim ili da se taman provozam do njih.
  5. Nadjoh ja nešto što mi za sada najviše liči ali bih sutra da pozovem radnje da vidim da li ima na stanju ili mora da se čeka. Cenim da je ovo u pitanju: Poluga prednje kočnice Kawasaki ER-6 (06-08 )sa štelatorom nikl Vicma MOTOBIKESHOP.RS
  6. Pa mislim da će mi trebati ceo komplet, da se tako izrazim, iako je pukla poluga jer ne znam da li bi tata i ja lako uspeli da razmontiramo mehanizam i da posle vratimo sve na svoje mesto. Videh da je cena negde oko 4000 za ceo komplet.
  7. Rešen problem! Tačno sam znala da je neka glupost. Jeste da je u pitanju facepalm momenat sa moje strane ali podeliću sa vama AKO se neko nadje u sličnoj situaciji. U suštini kad sam pala sa motora poluga od ručne kočnice se iskrivila a ja to nisam toliko ni primećivala do skoro. E sad, ona se toliko uvila jer je pukla kod biksne (kuda prolazi šraf za fiksiranje) da je ona radila na pomeranje ALI nije dodirivala osigurač, tačnije, išla je van osigurača i meni je štop svetlo konstatno bilo aktivno. Svakako smo krenuli proveru sa test sijalicom po osiguračima pa smo tražili dalje kod prekidača tako da su saveti bili od velike pomoći jer je pitanje da li bi čačkali gore oko prekidača. Uspeli smo da malo ispravimo polugu tako da je funkcionalno ali pošto je pukla, svakako ću već sutra zvati radnje da vidim ko ima na stanju da mogu da kupim. Hvala puno na savetima i pomoći!!!
  8. Videla sam da ima žičica dodata na osigurač. Baš ću da pogledam danas, sinoć se kasno vratih iz Bg-a i nismo stigli. Hvala za savete i pomoć!
  9. Menjala sam osigurač što je najgore jer je i meni prošlo kroz glavu da nije do njega. Videću sad sa ćaletom da li možemo da odgonetnemo šta je. On zna kod kola kako funkcioniše i spominje neki automat (ako sam dobro zapamtila) jer u suštini mislimo da je problematika negde gde se spajaju signali prednje i zadnje (da tako kažem) čim ne reaguje.
  10. Kao što i naslov kaže, sijalica radi, prima struju ali jednostavno ne reaguje ni na ručnu ni na nožnu. Ja nešto mislim da je majstor što je sređivao karburator nešto možda preskočio da poveže iako on kaže da nije do toga sigurno. Sijalica je zamenjena tako da nije do nje, nešto drugo ne radi a mislim da su baš male šanse da mi odu oba prekidača i to u isto vreme. Neki savet gde da kopam? Moram da čekam drugog majstora da ga pogleda a istekla mi registracija pa bih da probam sama ili sa ćaletom nešto da iskopam jer imam osećaj da je neka glupost u pitanju. Hvala unapred!
  11. Samo da javim da je guma stigla i da je motor namontiran, sada leti samo tako. Pritom, majstor je zamenio iglice jer je primetio da su pri kraju i zamenio je creva za gorivo jer kaže da su bila prekratka tako da je sada kao nov. Hvala svima na pomoći!
  12. Evo update, ako nekoga zanima. Zvala sam Kać i oni nemaju, a izuzetno ljubazan dečko iz Kompp-a me je uputio na Cule Kawasaki. Našla sam da kod njega može da se poruči taj deo, samo se čeka jedno 3 nedelje. Takodje sam dobila savet da ubacim gumu u kljucalu vodu da probam da je ispravim barem nešto ako nije pokidana i oštećena nego samo izgužvana. Majstor je uspeo da je namontira na karb samo čeka da vidi da li će da nastavi da se gužva. Ako ne može nju da vrati onda poručujem kod Culeta i završavam posao. Hvala vam još jednom na pomoci!
  13. Potvrdio majstor, jesu gume sa crteža ali nisu ove sa sajta, to su usisne, što reče Krokodilo, meni trebaju od karburatora do filter kutije. Sada ću da nazovem ove što predloži Blaža, da vidim da li imaju taj deo. A majstor reče da će i on da potraži a ja sam se ponudila da pomognem i on je pristao jer nisam upućena koliko se teško nalaze delovi. Po prošlim temama i grupama, rekla bih da nije toliko teško ali da dosta zavisi i od dela pa sam računala da ne mogu da odmognem. Hvala vam najlepše na pomoći, nadam se da ćemo ovo naći da mogu da se vozam dok je lepo vreme.
  14. Iskreno se nadam da ću uspeti ovde da pronadjem to da ne bih čekala dugo na deo.
  15. @Blaza hvala za savet, nazvaću sutra da vidim da li imaju taj deo. @Petre i ja mislim da je taj deo ali čekam potvrdu od majstora pa sutra da zovem na par mesta da vidim jel to može da se nabavi kod nas. Hvala puno na pomoći.
  16. Pozdrav kolege. Kako to obično biva, urekla sam motor jer sam ga pohvalila. Uglavnom morao je da ode na sredjivanje karbova i majstor mi je javio da treba da se zameni guma koja je izmedju kućiśta filtera i karburatora. Kaže da je jedna dobra ali da je druga oštećena verovatno prilikom nekih radova oko karba, kao što se može videti iz priloženog. Ja sam čačkala po manualu i nadjoh samo jednu sliku, mislim tog dela, ali nisam uspela da nadjem obeležje za tu gumu kako bih znala da ga tražim jer čisto sumnjam da se zove guma za kućište filtera. Cenim da mi je potrebna ova guma sa oznakom 14073a ali iskreno nisam 100% ni sigurna. Da li neko možda od vas ima tu gumu ili zna pravi naziv po kom bih mogla da tražim dalje po netu? Hvala unapred.
  17. Hvala vam svima na savetima i komentarima! @Luka9905 gledala sam neke savete na youtube-u koji su poput ovog tvog samo što ću videti da primenim sa savetom od @Petre, da pokušam da budem malo svesnija svojih pokreta i da ponavljam stvari na istoj ruti dok se ne opustim i ne upoznam sa motorom i čitajne krivine. Pokušaću sa dobijenim savetima, trudim se da svaki dan vozim, pa makar to bilo min 20 minuta, da bih imala neki kontinuitet kad nemam volje da vozim 2 sata, pošto su mi obično toliko neke turice do okolnih gradova ili sela. @PetraBG imamo mi ovde poligon gde sam i učila za motor ali se on nalazi na stočnoj pijaci gde se na jednoj trećini poligona nalazi šljunak od nekog preduzetnika. Problem je što je ceo poligon prekriven tim šljunkom koji se rasuo na sve strane i još od početka imam strah sa isklizavanjem točka jer sam imala par situacija na početku pa mi sama pomisao da idem tamo i da vežbam stvara anksioznost ali ću pokušati da nadjem neku drugu lokaciju pogodniju za to. @Djeronimo ja to i planiram da upišem ali je meni moj instruktor rekao da se to upisuje tek nakon godinu dana vožnje jer pre toga neće ni da me prime a i velike su šanse da padnem sa motora. Gledala sam njihovu obuku na internetu i dopada mi se koncept Koncepta 192 () tako da mi je to svakako u planu, samo eto, nisam znala da primaju početnike. Još jednom hvala vam svima na lepim savetima i na želji da pomognete. Mnogo je lep osećaj biti deo neke zajednice pogotovo zajednice koja je puna podrške koliko ste vi.
  18. Za sada sam prezadovoljna. Odradih mu servis plus svećice, antifriz (imalo ga malo) i filter vazduha, da budem mirna. Prezadovoljna sam kupovinom, iskreno, motor je odrzavan kao sto bih ga ja odrzavala i kao što ću nastaviti jer sam picajzla i volim da imam ispravno i pouzdano vozilo. Već sam imala prvi peh tako da više nisam u grupi motorista koji će tek da padnu sa motora nego u grupi onih koji su pali. Sva sreća nije bilo ništa ozbiljno, u mestu sam se samo prevrnula jer je put imao nagib koji sam previdela pa nisam uspela da zadržim motor i samo me je povukao, ali mi je moto patika zaštitla nogu. Malo se ugruvah ali kroz par dana je sve prošlo. Prednosti su mu što je upravljiv, tačno je tu na granici za početnike rekla bih jer se po meni lepo ponaša u vožnji. Može da me povuče i izvuče, pogotovo na autoputu kada pretičem. Jedino što verujem da bih se brže opustila da sam uzela neki manji/slabiji motor jer uhvatim sebe da sam kruta dok sam na njemu (znam, znam, that's what she said momenat) i znam da to može da me košta dosta. Imam probleme sa krivinama, pokušavam da gledam u izlaz ali mi neki put odluta pogled pravo i napravim sebi bezveze situaciju jer nisam fokusirana dovoljno. Ne znam da li previše razmišljam o tome pa pravim problem koji ne bi ni postojao, baš ne znam. Eto ako neko ima savet kako da se opustim i kako da manervišem bolje u krivinama, slobodno udelite. Gledam razne snimke na youtube-u i naravno uvek korigujem brzinu da znam da ja upravljam motorom ali imam taj prokleti strah da ga nagnem jer se sve tripujem da će da mi isklizne točak. Mana bi mu bila što je pun vibracija kada se vozi na autoputu pri velikim brzinama. Posle sat vremena, dlanovi mi trnu i retrovizori se tresu do te mere da ne mogu lepo da procenim koliko je vozilo udaljeno. Svesna sam da to nije motor toliko za tu vrstu vožnje tako da ga ne kritikujem samo iznosim zapažanja. Možda bih još kao manu navela doboš. Rekla bih da sam imala bolju silu kočenja na XJ6 ali treba uzeti u obzir da taj motor ima i ABS pa verujem da i to utiče na subjektivni osećaj da na Kawi treba malo više da legnem na nožnu da bi uhvatila kako treba i da bih stala tamo gde sam zamislila. To verujem da je i do navike pa pretpostavljam da kada budem imala jos km sa njim, da ću se naučiti na to. U suštini, jesam zadovoljna, mislim da je bila odlična kupovina i odličan savet od vas da krenem sa Kawom. Nadam se da ću uspeti da prevazidjem strahove pa posle da predjem na GS-a koji mi i jeste neki krajnji cilj (ako legnemo jedno drugom) jer bih volela da putujem sa njim.
  19. Le dot Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja