Jump to content

Moto Zajednica

Mopedshow

Članovi
  • Broj tema i poruka

    13
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Kojekude
  • Motocikl
    Cagiva Mito Evoluzione

Poslednji posetioci profila

99 profile views

Mopedshow's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

18

Reputacija u zajednici

  1. Da, da, uvezen i ocarinjen kao 50ica, tako se godinama registrovao, njegovi brojevi u saobraćajnoj i na ramu se poklapaju, tu je okej i onda su samo na prepis išli... Pa pazi, jedino što imam opciju, to je da mi izađu na tehničkom u susret da ne šaltaju svih 7 brzina, već da šalta recimo do pete brzine... Pa me zanima šta i kako uraditi bar do neke brzine da on ne može da pređe 45/kmh, u sedmoj nek se gasi slobodno, boli me uvo... Jbg da je skuter, upravo tako za 5 minuta se stavi blokada, kaiš za te stvari majka...ali ovo je već druga priča...
  2. Hahahah žena nema tablice, bez papira je...hahaha... Pazi, nisi razumeo. Ne planiram ja sad da ga bacam na žutu tablu, već je na njoj, znači motor je uvezen, ocarinjen, registrovan na žutu tablicu godinama. E sad bih ja da ga uštrojim da ne prebacuju na belu na tehničkom. Ne bih ništa preko poznanstva, love itd....zanima me samo kako tehnički ograničiti tu brzinu, šta mu uraditi da on ne pređe tu brzinu?
  3. Drugari, treba mi jedna informacija. Našao sam još jednu Cagivu i za ženu, međutim na žutoj je tablici (nema gospodža veću kategoriju, tek treba da polaže) 35ks 7 brzina, da li postoji mogućnost da se stavi neka blokada da ne prelazi 45km/h zbog tehničkog pregleda? Da li je neko imao iskustva sa tim, kako to da se izvede?
  4. Drugari, stigao mi je od Žike iz Niša jedan paket sumLJivo upakovan...nisam siguran da li je novi regler ili je pola kila droge. Elem, šalu na stranu, pitah ovde od kog motora naći regler da trpi ulazni napon od 70V, a majstor Žika mi napravi 3x veći sa tiristorima koji izdržavaju i do 800V... impresivno! Za sada nije crkao kao prethodna 3, sinoć sam ga zakačio, prešao do sada 70km, pa ćemo videti za dalje. Hvala svima na učešću u problematici svakako i velika pohvala za majstor Žiku i njegove reglere.
  5. Na kakvu jednu fazu druže? Gde ću drugu, da priključim u zadnjicu onda? Struja/napon - nije šija nego vrat, nismo svi završili elektrotehniku da bismo učili druge kako se to zove, evo ja sam profesor srpskog jezika, fali ti jedno veliko slovo, tačka i jedan zarez, tako se ne piše. Elem ta struja, napon, kur moj, ja govorim koliko toga ide ka regleru i naravno da može na 10.000 obrtaja da bude 55v, može da bude i 100v zavisno od konstrukcije, e onda to ide u regler pa on to reguliše, tome regler i služi, zar ne? Čuj ne može da bude, pa mogu da ga napravim 10.000V da ide ka regleru, on je taj posle koji diriguje koliko MOŽE ili NE MOŽE da ima na IZLAZU.
  6. Jaoooo Vex pa šta ti to lepo voziš...Početkom sledeće sezone planiram ako Bog da kao prvo prolećno putešestvije malo ponovo do Nimnika, moraću da te zovem na hladno pivo da pogledam tu lepoticu... Bore se dva čoveka u meni, jedan voli supersport varijantu, dok drugom uz obrijanu glavu, dugačku bradu, tetovaže i 115kg baš pristaje nešto poput choppera.
  7. Kaže našao je odgovarajuće kućište i tiristor, da sklopi sve i da testira pa šalje. Nadam se da će to biti to, ne sumnjam u Žiku, Žika je mašina...
  8. Bolje vas našao. Stvarno ste u centru pažnje pretraživača, jer godinama unazad kad god guglam neki problem, rešenje uvek prvo izbaci na BJBIKERS... Drago mi je da sam napokon ovde sa vama, nadam se da će se neka druženja odavde preneti i uživo, i želim vam svima čiste puteve i bezbedne dvotočkaše.
  9. Ma znaš kad nije stvar više ni novca, samo da radi i da se vozim. A po starom dobrom običaju ko gleda da prođe jeftinije, taj na kraju plati troduplo. Što se tiče Žike, Žika je legenda... On trenutno pravi jedan regler za mene koji ćemo da testiramo, ali eto za svaki slučaj da imam i alternativu za neki rezervni.
  10. Prvi je bio trofazni, on je na plusu probio... Imaš li neku preporuku za neki? Da je dobar, a da nije sad ne znam ni ja od kakve skalamerije pa da deru uši sa cenama... Fora je što je na 3 faze rasterećen, to nije problem...ali ja imam 2 faze na motoru i onda kad zakačim 2 faze na trofazni regler, on se tu ništa ne rasterećuje, pa opet može da dovede do crkavanja ako nije jak.
  11. Jok, to je 50ica neka, bicikla.
  12. To je izlazna struja iz namotaja koja ide u regler... S tim što on toliko ne može da ispegla i crkava, zato mi treba neki jači.
  13. Jok, to je 50ica neka, bicikla.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja