Jump to content

Moto Zajednica

sonjabrzak

Članovi
  • Broj tema i poruka

    16
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

1 Pratilac

Profile Information

  • Lokacija
    Novi Sad
  • Motocikl
    Yamaha MT-07

Poslednji posetioci profila

370 profile views

sonjabrzak's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

22

Reputacija u zajednici

  1. Iz nedavnog iskustva kupovine motora, da se još neko ne bi zeznuo, delim novosti. Od 1.4.2022. ugovor o poklonu je moguće koristiti samo u slučaju srodstva. Poreska priznaje samo kupoprodajne ugovore, u slučaju da kupac i prodavac nisu u srodstvu. Notar nam je overio ugovor o poklonu jer ni oni nisu znali za ovu promenu još uvek. Da biste mogli da platite porez i promeni saobraćajnu morate imati overen kupoprodajni ugovor. Promenjeno je takođe i da porez sada može da se plati u bilo kom mestu u Srbiji (nije više vezano za opštinu prodavca). Porez je moguće platiti u poreskoj upravi, ali čak i u agencijama koje rade tehnički/tablice itd. i to bez čekanja da se dobije rešenje o iznosu. U Novom Sadu, gde se prošle godine čekalo rešenje po nedelju dana, smo platili porez na licu mesta u agenciji kad smo predavali papire za saobraćajnu i tablicu. Ostaje priča da se u ugovor stavi neki manji iznos (agencije stavljaju uglavnom 10.000 rsd) kako bi se porez računao na osnovu vrednosti vozila u katalogu. Nadam se da će ove informacije nekom koristiti.
  2. Ćao, ja sam razmišljala da se prijavim. Ne poznajem nikog ko ide, ali to ne bi trebao da bude problem @Nolanka ako hoćeš možemo nešto iskombinovati zajedno
  3. I ja samo da potvrdim, 2011. sam položila B i imala probnu dozvolu 6 meseci do 18. rođendana. Zbog te papirne probne koja je čak i drugačija od današnje probne dozvole, u sistemu je ostao podatak da sam nekad imala probnu dozvolu. Kad sam položila A prošle godine, samo sam dopisala A na redovnu vozačku dozvolu. Suprug koji je stariji od mene i polagao je B dosta ranije nikad nije imao probnu dozvolu i kad je položio A dobio je probnu za A na dve godine Potpuno besmisleno ali nažalost u praksi je tako, potvrdili su mi i u auto školi da nismo izuzetak.
  4. Pozdrav svima, Vozim MT-07 2014. i treba da menjam gume. Imam opciju za kupovinu Dunlop qualifier 2 novih guma, ali nemam iskustva pa me zanima da li ih je neko koristio i kako ste zadovoljni? Ako ne, koje druge predlazete?
  5. dobrodosla! u kojoj si skoli na obuci ako nije tajna?
  6. Ja sam pre 10 godina imala probnu dozvolu za B kategoriju, ali bez obzira na to sad moram da imam i probnu za A. Ne znam da li je neko imao drugacije iskustvo, a isti ovaj slucaj?
  7. najjeftinija opcija - kupis penaste cepice za usi u apoteci, par je oko 100-150 din i uzivas
  8. 2 meseca je minimum i to ako bas imas srece sa vremenom i instruktor nema druge kandidate pa mozes da vozis casove cesto. Rekla bih da je 3 meseca realnije, dok se upises, naucis teoriju, polozis je i uradis lekarski i krenes da vozis casove. Drugim ljudima koji treba da voze kod mene u auto skoli je svima sad hladno (sto realno i jeste ali ja imam dobru opremu pa to pomaze) tako da sam ja jedina koja vozi trenutno i kad god nema kise mi odradim cas. 2-3 dvocasa nedeljno smo radili za sad. Znam ljude koji su u drugim skolama imali 1 cas u 2 nedelje, sto zbog kise, sto zbog puno drugih kandidata. Planiram kupovinu uskoro, pratim oglase trenutno i gledam hondu rebel 500 i MT07 trenutno.
  9. @kvaicnenadhvala na pominjanju Devil auto skole, ne bih znala za njih da ih nisi spomenuo ovde u odgovoru. Sjajno su organizovani i instruktori su odlicni. Trenutno sam na pola prakticne obuke, ide mnogo bolje i lakse nego sto sam ocekivala, instruktor i ja smo prezadovoljni. Otvoreni put, voznja po gradu, slalom i osmica, sve ide bez ikakvih problema i bukvalno ne znam zasto ovo nisam ranije uradila
  10. Hvala na lepim zeljama @estel. Vidimo se u gradu sto pre nadam se Bas dobro izgleda ovaj motor na slici
  11. Odabrala sam Devil skolu u Futogu. Prosle godine su radili sa Suzukijem sv650, a ove su presli na ER6n.
  12. Izabrala sam skolu i bas sam jutros polozila teoriju. Odradila sam danas i lekarski, pa ako ostane ovako lepo vreme kao sto je najavljeno, sledece nedelje pocinjemo sa casovima.
  13. Hvala na predlogu Bratislave, taj trening mi je svakako u planu cim dobijem dozvolu
  14. Sve jasno, ovako i ja razmisljam. Kao sto sam vec gore napisala svakako obuka krece od manjih motora, skutera pa postepeno do veceg na kome ce se posle i polagati. Zato i postoji auto skola, da te nauci da vozis kako tako, nije ni meni cilj da negde zurim.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja