Jump to content

Moto Zajednica

mileticdusan

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu mileticdusan

  • Rođendan 16.12.1993.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    CBR 650R

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

mileticdusan's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

40

Reputacija u zajednici

  1. Evo da malo osvezim temu, proslog meseca sam odlucio da se provozam malo dalje. Malo sam se plasio posto nemam iskustva u voznji ali ispalo je super( bio sam sa suprugom). Vozio sam prvo od BG-a do Zajecara pa do Soluna, a zatim do Atine(tamo sam sreo bajkere sa foruma). Dok smo boravili u Atini vozio sam se po gradu i oko Atine dole do kraja Atike. Ovo je jedno neverovatno iskustvo za mene, svi se provlace, na semaforu uvek najmanje 20 motora, automobili te pustaju i ocekuju da ces se provlaciti ili ih preticati kad god imas prilike. Mislim da mi je dosta znacilo da se malo oslobodim i poboljsam voznju. Nakon Atine isli smo do Megalopolisa(tu smo zalutali neplanirano) pa smo se odatle zaputili na Zakintos. E na Zakintosu je bilo bas lose, neki delovi ostrva su uzasni za voznju, tamo mi je i pao motor(srecom u mestu), posle par dana i gumu izbusio... U povratku sam vozio direktno sa Zakintosa do Zajecara sa par pauza za gorivo i klopu ( skoro 1000km smo presli za jedan dan). Motor se super pokazao, presao sam preko 3000km sa saputnikom i prepunim koferima. Par puta sam podmazivao lanac, poneo sam mini stender i sprejeve. Napravio sam i par dobrih fotki pa cu okaciti kasnije.
  2. Ja razmisljam da u narednih nedelju ili dve sa prvim suncanim danom ili danom bez kise krenem na prvu moto turu i razmisljam o Turskoj zbog vremenske prognoze( hteo bih malo i da se kupam i ronim). Generalno mi treba neka avantura, nije stvar samo u prevozu do mora vec kompletan dozivljaj. E sad me zanima ako neko moze da pomogne i da neki savet ili preporuku. Poceo sam da istrazujem sta je sve potrebno od dokumenata, gde se i kako placa putarina i slicno, da trazim neka mesta gde bih mogao da pravim pauzu ili eventualno da na svakih dan dva menjam lokaciju i vozim obalom . Ako mogu da pronadjem mesto sa dobrim internetom mozda bih mogao da ostanem i duze od 2-3 nedelje.
  3. Juce sam potpno zaboravio na njih, pogotvo na granici i na naplatnoj rampi kad gledam da se priblizim zbog dokumenata ili placanja. I tek posle sedim na pumpi i skapirao, u jbt pa ti si imao(imas) kofere
  4. Hvala na savetu i planirao sam to da uradim jer sam i do sada video kolika je razlika kad sam sam, kad imam putnika, pa onda putnika i pune ranceve potpuno treca stvar. Jednom umesto saputnika od 50kg imao vozio drugara od 80kg i to mi je bas bilo potpuno drugi osecaj pogotovo kod kocenja, kod skretanja pri malim brzinama u gradu pakao. Sad ne znam da li sam umislio ali vec i sa polupraznim koferima sinoc sam presao nekih 400km i cini mi se kao da se lakse obara u krivinama. E sad po pitanju pritiska u gumama i ogibljenja ja stvarno ne znam na sta da obratim paznju i kako bi to uopste trebalo da izgleda. Ajde za gume procitas pa napumpas, ali po pitanju ogibljenja nemam uospte pojma kako bi trebalo da izgleda. Rucice sam podesio da mi odgovaraju, a na ovo ostalo sam se navikao. Evo ove sezone(mozda poslednjih mesec dana) napravio sam nekih 2000km.
  5. Evo juce namontirao kofere, ustedeo preko 350e posto sam narucio iz Spanije ali sam morao da sacekam 2 nedelje.
  6. Super, sto da ne. Ja bih kupio neki adventure sigurno ali kroz par godina, a sada cu gledati da izvucem maksimum iz trenutnog motora. Zadnji kofer i jeste ruzno staviti na R motor ali ovi bocni nosaci su skoro neupadnjivi a i koferi ovi sa slike ne deluju lose i kao da puno ne narusavaju izgled. Ja sam u poslednje dve nedelje presao nekih 1500km, po navigaciji sam pre neki dan 6h proveo na motoru i nije toliko strasno i neudobno.
  7. Znam o cemu pricas, i meni je krivo ali bas sam resio da putujem o cemu nisam razmisljao kad sam kupovao motor. Torba za rezervoar, nemam pojma stavio sam neku srednju da probam i smetalo mi je na vecim brzinama sto ne mogu lepo da se spustim zbog nje vec moram da sedim skroz uspravno. Mada i sa koferima ne znam da li moze(treba) da se vozi brze. Nasao sam neku sliku kako izgleda na nakedu pa mi nije delovalo toliko lose.
  8. Hvala svima na dobrodošlici Evo jedne slike od pre par dana, meni se cini da ne izgleda lose ni sa nosacima, ne znam kako ce biti kada se stavi ploca za zadnji kofer mada s obzirom da je sh58x izgleda da je malo veca ploca. I ne znam da li je potrebno nesto oko podesavanja "vešanja" zbog tezine ako stavljam kofere i relativno uvek imam saputnika ? Proverio sam i za podmazivace lance, nemaju trenutno na stanju ali treba da dobiju uskoro tako da to cekamo. Vozio se malo po fruskoj gori napravio par lepih snimaka voznje. Evo insta mileticdusan_ pa ako neko bude za neku voznju ili druzenje mozda je lakse da tamo budemo u kontaktu.
  9. I ja sam to shvatio ali tek kad sam kupio motor, ono sve oko njega sto ti treba dodje skuplje od motora a ne mozes bez opreme i ne mozes da ne odrzavas motor.
  10. Hocu sigurno samo ne znam da li da kupujem odmah, bas sam puno para dao i za motor, kofere, opremu, kupio dupli komplet sprejeva ipon. Uzeo jedan stender, sad mi treba jos jedan u bgu ali onda gledam mozda bolje ovo da kupim nego stender kad razmislim. Jedino bih kupio ovaj elektronski jer mi se ne sece vakum crevo. Morao i suvocaza da opremim, juce joj uzeo i neke moto patike sad za leto, nije ni bilo lako naci ove male brojeve XS
  11. I ja mislim da nisi pogresio, ja nemam iskustva ali deluje mi kao pocetnicki motor(sad mozda ne za klince ali za one koji su malo zreliji u glavi) naspram cbr600rr 2007 koji sam gledao pre njega meni deluje kao "igracka". Vidim da su sad izbacili cbr 750rr koji bi trebalo da bude ono sto je nekad bio CBR 600RR ako se ne varam. Ako sve bude kako treba racunam da je sledeci motor afrika, malo me plasila zbog visine jer sam 170 ali sedeo sam na sajmu i ne deluje tako strasno,a vidim i klipove gde devojke od 160cm voze GS-a tako da verujem da je sve stvar vezbe i treninga. Gledam da narucim neki crash bar pa ne znam kakav je onaj crazy iron ili su dovoljni slajderi kao an primer sto ima evotech. A slikacu bas da vidite kako izgleda sa koferima kada stignu, trebalo bi za par dana da budu tu mada idu praznici pa se mozda malo produzi vreme isporuke. A ovo cu definitivno pogledati kako se montira, gledam samo dosta se razlikuju cene pa ne znam dal vredi platiti skuplje ili nema neke razlike. Stvarno je bolje ako ne moram da nosim spejeve, cetku i stender kad idem negde na duzi put.
  12. Mozemo jedan dan na pivo( ja castim) pa uzivo da pokupim malo saveta i predloga od vas koji ste u BG-u
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja