Jump to content

Moto Zajednica

Atorn

Članovi
  • Broj tema i poruka

    732
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Atorn

  1. Ja mislim da je @dreamzz policajac na motoru, pa ispituje ovde ko vozi brzo.
  2. Ti stvarno misliš da se policija obučava samo za gradsku vožnju? Vreme na stazi je vreme na stazi. Neće te policija juriti po stazi. A i zbog čega bi bežao policiji?
  3. Uzi moju diverziju, ona drmusa vetar, a ne vetar nju.
  4. Atorn

    AliExpress

    1. postabg@carina.rs za Beograd i sve osim Vojvodine i Niša sa okolinom. 2. posta_ns@carina.rs za Vojvodinu 3. crpostanis@carina.rs za Niš i okolinu.
  5. Tesla 24? Oni mi nešto slično kao Vozzi.ć,kad je davao uslove. Nije stvar u par hiljada din, već u tome što misliš da imaš šlep, a u stvari nemaš. Tako svi mogu da urade kao Vozzi, jbg, nelojalna konkurencija, Srbija nije spremna za takav vid poslovanja, bla, bla... I dovidjenja. A da je država kakva nije, ne bi tako bilo. Šta? Nema šlep, a platio sam? E saćeš mile da platiš žestoko, pa čak o tvorza.
  6. Atorn

    AliExpress

    Samo ubuduće napišeš mail sa podacima, kao što sam napisao već. Čim je cena blizu 50 eur, odmah, i ne razmišljaš. A voleo bih da vidim taj papir gde ti je naplaćena carina sa Alija na 16 eur, ja bih ga prijavio.
  7. Atorn

    AliExpress

    Znači Uprava carina, copy paste : ПДВ се ПЛАЋА и на пошиљке мале вредности (мање од 50 евра), ако сте их наручили преко Интернета од неког правног лица. Дакле, ако сте преко Интернета наручили нешто што кошта мање од 50 евра, без обзира на малу вредност робе платићете ПДВ од 20 % од укупне вредности (погледајте шта пише на поштанско-царинској декларацији: ако стоји ПДВ 200 дин, то значи да је обрачунат порез од 20 % на пошиљку чија је вредност 1000 динара тј. око 8,5 евра). Истовремено, рубрика у којој пише ЦАРИНА ће бити празна, јер њу НЕ ПЛАЋАТЕ. Znači ispod 50 eur, samo pdv i otvaranje pošiljke, ako je uopšte otvore.
  8. Atorn

    AliExpress

    Koliko su ti naplatili na 16eur? Mogu samo pdv i otvaranje. Ne mogu da verujem da su napisali podleže carinjenju na 16 eur iznos. Ako je to tačno, onda su svesno u prekršaju. Bate, nema carine ispod 50,ako kupuješ iz kine. Samo pdv i otvaranje, ako otvore uoppte.
  9. Atorn

    AliExpress

    Ako su oni odredili da je cena realna preko 50 eura, onda je carina, a pre će biti da ti he naplaćeno otvaranje pošiljke.
  10. Atorn

    AliExpress

    Uvek kada kupujem sa Alija, a vrednost je preko 20 eur, nedam da mi oni odredjuju cenu i carine kako im se ćefne. Čim dobijem broj pošiljke od kineza, šaljem e-mail carini, kad sam platio, broj pošiljke, sliku izvoda iz banke da sam toliko platio i zdravo. Nikada mi od tada nisu ni otvorili pošiljku, a kamoli da carine. Carine nema ispod 50 eura, može samo da vam naplati eventualno otvaranje pošiljke. A ako je preko 50 eura, carina je 10% i računa se sa pdv-om, 50+pdv 10, pa na to 10% carina.
  11. @Blaza jesi li dopunio klimu i naduvao gume letnjim vazduhom?
  12. Mislim da kod tog modela kompjuter automatski uključuje grejanje karburatora, kad temperatura vazduha padne ispod 8°, a vlažnost 900 milibara. Tada preko mikro prskotina na vijku M12x 1,25 tvrdoće 12.9, dolazi do prolaska vrele pare. Finim podešavanjem i usmeravanjem prskanja, dolazi do tzv. blizanačkog grejanja oba karburatora.
  13. Taj od braće kosookih ko zna dal je i 8.8 tvrdoće. Mora malo crva da ti ubacim.
  14. Ja u zamrzivaču držim meso, a Blaža ležajeve i biksne. Znači u pušnici krije DB killere, auspuhe, izduvne grane...
  15. Lagano do Palanke, ne Bele, ne Smederevske, već Bačke. Vidimo se tamo, a javite se kad stignete kući.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja