Jump to content

Moto Zajednica

Mephisto

Članovi
  • Broj tema i poruka

    10
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Yamaha FZ1

Poslednji posetioci profila

432 profile views

Mephisto's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

3

Reputacija u zajednici

  1. Definitivno je bilo tako - jedna divna i uvek prijatna dama kratke crvene kose (obicno sedi za stolom gde se štampaju vremena) je istog momenta skočila, pronašla i donela mi drugu stolicu. Do te mere me je oduševila svojim gestom da sam se osetio i pomalo neprijatno što se toliko iscimala zbog mog negodovanja...Veliki pozdrav za nju! Severian, govorio sam načelno o tom problemu jer bih voleo da se pitanje elementarnog komfora sistemski reši. Na personalnom nivou u direktnim međuljudskim kontaktima naravno da nema problema jer ste očigledno ekipa kvalitetnih ljudi koji se trude da naprave dobru stvar.
  2. "Pravila svi znamo" Правила су ту да се мењају осим ако их нису донели богови. Инфериоран став да морамо бити захвални и да будемо задовољни са било чим што добијемо или не добијемо једноставно неће бити дуго одржив. Ја лично од организатора очекујем да ми обезбеди минимум комфора и достојанства - дакле столицу у оном простору где се објављују времена како бих могао да седнем, одморим, пресвучем се као и да оставим ствари а да то не буде по поду. Чак и када сам успео да дођем до столице и да оставим ствари, неко је, док сам возио на стази, уредно посклањао моје ствари на под и узео столицу. Можда звучи небитно али не долазимо сви комбијем на ТД. Иначе што се тиче кише на ТД и вожње то не мора да буде тако лоше, ево доброг текста на ту тему https://lifeatlean.com/riding-in-the-wet/
  3. Каква је временска прогноза, да ли се вози сутра?
  4. Нисам нашао тему која би ми се учинила погодном па сам отворио нову - уколико постоји а превидео сам - нека админи пребаце где треба... Разлог за отварање ове теме су моја недавна искуства на Наваку. До сада сам имао укупно три викенда на стази. Први излазак на стазу је био прошле године у интро групи, а ове године сам био на ТД4 и ТД5 и то у плавој групи. На ТД4 сам имао једно, са моје стране активно избегавање судара са возачем који ме је претицао тако да је прошло без контакта. У следећем стинту ме је (не исти) возач ударио при претицању. Срећом остали смо на точковима и наставили да возимо. Није били ни оштећења мотора ни повреда. На ТД5, дакле јуче, ме је неко при претицању такође ударио - остао сам без левог фузастера који је поломљен, а отргнути су слајдер са колена и са чизме. И овом приликом смо обојица остали на точковима и прошли без повреда. Чини ми се да су одлучивали милиметри. Сматрам да је безбедност на стази током ТД-а на првом месту па ме интересују коментари у вези ових догађаја као и савети који би евентуално допринели сигурнијем претицању Као допринос теми прикачио сам текст који проблем претицања на стази анализира а који, иако је кратак, показује да се и те како ради о сложеном и одговорном задатку. How to Overtake Riders on Track.doc
  5. Који брзиномер је реалан, онај на мотору или онај на графици? И још једно питање, која апп. за мобилни се добро показала праћење вожње на стази? Хвала, поздрав свима!
  6. Imam pitanje: Prijavio bih se za TD4 za popodnevnu smenu, plava grupa. Vidim u dnevnom rasporedu da je početak registracije u 12:30 a brifing i izlazak na stazu u 13:45 i 14:00. Da li moram doći u 12:30 ili je moguće recimo u 13:30 registrovati se i doći na brifing u 13:45? U nedelju stižem u Bgd sa puta i tih sat vremena mi je bitno.
  7. Свесно и намерно не користим фејсбук а занимала би ме информација о журкииииии...
  8. Хвала на савету, потпуно се слажем, али курс безбедне вожње промаших за мало а ко зна када ће следећи...
  9. Имама питање у вези ТД интро... За разлику од времена овог мог поста ситуација се изменила па сада имам шта да возим. Пријавио бих се за ТД интро али ме интересује да ли је то саветно - тј. на какав начин бих могао да искористим време проведено на стази с обзиром да неће бити никога ко би могао да помогне саветом (или ће бити?). Иначе знам "нормално" да возим мотор без проблема али бокови гума су ми нетакнути... И друго питање је како да се пријавим - попуним шта и уплатим где...?
  10. Тек се регистровао...надам се да постујем на правом месту... Имам питање у вези предстојећег кампа-курса у Кули. Немам мотор али бих ипак волео да слушам предавања јер верујем да ће бити корисно и занимљиво. Моја замисао је била да колима дођем у суботу одслушам предавања па увече натраг у БГ. Да ли би то било ОК и колико да уплатим? Иначе имам А категорију и возио сам мотоцикл од 175 кубика али је то било пре више од 30 година и сада бих да поново уђем у причу са нечим већим... Хвала и поздрав свим форумашима!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja