Jump to content

Moto Zajednica

dabome2112

Članovi
  • Broj tema i poruka

    22
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Niš
  • Motocikl
    MT-07

Poslednji posetioci profila

778 profile views

dabome2112's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

27

Reputacija u zajednici

  1. Na Dunlop Qualifier 2 sam presao odmah posle fabrickih. Na drugom sam setu pozadi, napred jos uvek prvi. Grad, klisure, navak, do sada apsolutno nikakvih problema. Mada sam imao subjektivan osecaj da je Bridgestone (BT023) malo bolje drzao, mozda i zato sto ogibljenje jos uvek nije propalo skroz Sada je opet vreme za menjanje, gledam neke druge gume ne zato sto nisam zadovoljan sa Q2 nego hocu nesto drugo da probam da bi mogao da uporedim. Dunlop ima graf sa namenom koriscenja odredjene gume ( Sport & Touring Motorcycle Tyres | Dunlop WWW.DUNLOP.EU Dunlop's ability to create competition winning tyres is legendary and what we learn on the track, we apply to the road. Find the latest sport-touring tyres. Razmisljam se izmedju: - Dunlop roadsport 2 (jeftinija ali interesantna guma) - Dunlop Sportsmart mk3 (10% staza 90% put) - Michelin Road 5 ("najbolja")
  2. Hahaha, ne postoje kod njih Oko 110-120e su opruge. Samo treba duzina i Nm da se pogodi. Ne znam da li se to razlikuje od motora do motora ali za moj je definisano po tezini vozaca bez opreme: 8.5N/mm - 50-69kg 9N/mm - 70-89kg 9.5N/mm - 90-110kg Buy Öhlins front spring kit for many models | Louis motorcycle clothing and technology WWW.LOUIS.EU Buy Öhlins front spring kit for many models at Louis Moto for a great price. Top brands ✓ Great selection ✓ No risk ✓ Free...
  3. Problematika oko ogibljenja je poprilicno kompleksna oblast, ni ja nisam verovao u pocetku dok nisam krenuo da istrazujem. Zbog motora kakav imam koji je poceo da mi pravi probleme. Za pocetak mozes vrlo lako da procenis trenutnu situaciju. Merenjem "sag"-a i testiranjem "rebound"-a mozes lako da vidis da li sve radi kako bi trebalo. Pa onda da krenes u resavanje problema. Evo dva kratka klipa kako da sve isproveravas: Nisam nikakav expert za ogibljenje ali ljudi resavaju stvari na nekoliko nacina. Sve zavisno od toga sta testiranjem utvrde. Ovo navodim za motore bez podesivog ogibljenja i samo za prednje ogibljenje, npr: 1. Treba jos rebounda, tj postoje oscilacije pri vracanju? Gusce ulje, npr moj motor dolazi sa 5w, preporucuju odmah da se prebaci na 15w, 20w za 100+kg, zavisi od broja oscilacija 2. Sag preveliki ili premali? Postoje metalni distanceri u oprugama, trebalo bi da se skrate ili uzmu duzi. 3. Opruga mora biti odgovarajuca za vozaca, ako se dobro secam kada preload dodje do kraja a sag i dalje nije dobar to je znak da su opruge mekane. 4. "Compression damping", tj otpor pri "nabijanju" moze delimicno da se resi sa tvrdjim oprugama, ali se i delimicno resava oprugama i guscim uljem. 5. Mozda je previse ulja sipano? Previse ulja moze da dovede do toga da vazduh nema gde da ode i onda se stvara osecaj da je ogibljenje stiglo do kraja. Kolicina sigurno pise negde u manual-u. Sto se tice "progresivnih" opruga one imaju razlicita odstojanja u navojima Medjutim, i normalne opruge su "progresivne" zbog vazduha u samom ogibljenju koji se kompresuje i generise slican efekat. Ili tako nesto Takodje pomaze da se na vile stavi ziptie i prati kako ogibljenje pomera i koliki je hod pri voznji. *EDIT* Ne znam da li je ovo manual za tvoj motor ali pise: https://imgur.com/64BkTKR HONDA VARADERO MK1 XL 1000 V SERVICE MANUAL Pdf Download | ManualsLib WWW.MANUALSLIB.COM
  4. Prvi 20.000, sledeci 15.000, posto mi se stil voznje promenio. Sa neke turing voznje umerenom brzinom na 2-3h sportske voznje vikendom.
  5. Sto se tice prosecne potrosnje uspeo sam da spustim sa 66.6 A motor je dizajniran za prosecnog japanca 165cm/65kg tako da @aleksuzuki 650sv ti je savrsen. Vrlo mu je nisko sediste. Meni je ritanje zadnjeg tocka postalo standardno. MT-07 ima veci obrtni momenat (67nm na 6500) od R6 (61nm na 10500) i to na 6500 obrtaja sto je na 65% gasa. Dovoljno je malo jace da se da gas na izlazu iz krivine i odma krece da se rita. Sto zbog obrtnog momenta, sto zbog mekog zadnjeg ogibljenja pa je nekad stvano kao klackalica. Ja sam zategao 2 klika da bi bilo malo tvrdje. I dalje se desava da bezi zadnji tocak ali su oscilacije posle to ga dosta manje i krace.
  6. Dodaj 900e i kupi nov. Stvarno je suludo da za tako malu razliku uzimas polovan pa makar 1000km presao. To je moj savet svima koji uzimaju MT-07. Jer ako gledas cak i 30% popusta na 6000 je 1800e sto je opet previse mala razlika. A sto se tice "opreme" po oglasima to je uglavnom sve sa Aliexpress-a i jedva vredi 500e.
  7. Kater. Meni treba 5 minimum tako da uzimam prvi sledeci veci broj.
  8. Meni onda jedan A3 i platicu postarinu. Ko je u okolini od ~200km od Nisa i hoce nalepnice neka se javi da planiram sledecu voznju prema njegovom kraju i da mu donesem.
  9. Daj 5 karte! Ako ti bude falilo do 100 ubaci jos neku za mene slobodno.
  10. Evo ja bih uzeo. Ako su ove gore onda jedan papir, 3 vece kolko vidim ili 5 manje.
  11. Ne moze kamerom da se snimi kako treba zvuk jer vec krene da filtrira kao buku Tako da se cuje jos jace. M4 bi trebalo da je najglasniji, ali to mora iz Amerike da se uvozi.
  12. Mivv GP. Ceo sistem je mene kostao 500e. Izvadi se db killer i katalizator. Pojede Akrapa za dorucak Y.045.LXB - YAMAHA MT-07 2014 > - Mivv WWW.MIVV.COM Mivv Gp Black stainless steel exhaust for YAMAHA MT-07 2014 > is designed to improve the aestethics, sound and... Yamaha Barel je bio zvanicni uvoznik za Srbiju ali ne znam da li i dalje uvoze, mozes da pozoves da se raspitas. Ali nije ni Italija daleko ili ako imas nekog da donese. Ako si nekad oko Nisa javi se da cujes uzivo. Mogu @vasa.93 i @MladenV da posvedoce da li se dovoljno cuje
  13. Ja ne znam koliko je u tvom slucaju situacija bila "hitna" s obzirom da niti se poradjas niti si doktor pa da hitno intervenises. U mom konkretnom slucaju kada sam dosao mesta sa te strane su vec bila zauzeta. Pa sam ja parkirao prekoputa na privatnom parkingu 10 koraka dalje gde uvek ima mesta. Decembar, zenu i dete pominjem da bi istakao koliko je zanemarljiva distanca.
  14. Ovo je lokacija u pitanju: Google Maps WWW.GOOGLE.RS Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps. Parking par metara niz ulicu. Jedan sat je 37din. Prekoputa placeni parking 50din. A i ako nisi hteo da platis prekoputa je stadion sa svojim parkingom koji je besplatan i mozes da stanes gde hoces. Ali ne, ti si hteo automobilom da udjes u porodiliste samo da je moglo. I meni se zena porodila pre godinu i nesto, decembar, prvi sneg, minus. Parkirao sam prekoputa na privatnom parkingu. Presao prekoputa sa zenom i malim u kolevki. Platio 50din i otisao kuci. Sramota.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja