Jump to content

Moto Zajednica

Farko

Članovi
  • Broj tema i poruka

    61
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Farko

  • Rođendan 16.02.1981.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Pazar
  • Interests
    Поштен рад. Амин.
  • Motocikl
    Suzuki Sepia ZZ 50cc

Poslednji posetioci profila

496 profile views

Farko's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

3

Reputacija u zajednici

  1. Ако неко хоће да се посаветује са мном о куповини ових гума на радполагању ѕу личне поруке. Сматрам да је адекватан пнеуматик исто што и сам мотоцикл. Заправо, приоритет још важнији. Возити без идеалних зимских гума је боље је немати мотор уопте. Ми смо функционално неписмен народ кад то не схватамо и не примењујемо. Није довољно знати. Знање је кад се примењује. Поштовање свима који се опходе у складу са функционалношћу и практичним потребама.
  2. То је добро решење. Треба допунити на следећи начин. Погледајте гуме ицеман сцхвалбе, са спикес, тј спајковима. Тако направити распоред и употребити такве шарафе, с тим што се са спољње стране завију шајбне, да не би спајкови попадали и оштетили гуму. Код нас су забрањени јер наводно оштећују друмове. За мале моторе у пракси то је бесмислена констатација. Уосталом, за малу лову поручиш оригинал швалбе спајкове, челичне, за мотор никако алу. Добијеш и завртањ па постављаш и скидаш по вољи и стављаш и на обућу и бицикле. Још важније, зимске гуме са адекватним шарама и легурим силиконском за мразеве. Швалбе не производи више мото гуме, али се може наћи вероватно нека бар приближна замена. Код нас су цене тих гума троструке. Толико о православљу у овој земљи кад имаш проватнике који деру свој народ а држава то толерише. Имате цене на нету. Сигурно се некако може поручити из еу. Свако добро.
  3. Само да кренем са послом. После преводим. Кад се има пара и рафи се више се не ситниари у стотине евра, већ се посао завршава. Ваљда ће сутра нспокон моја исплата. Одмах огласи за слушање мотором на сва врата, визитке, све по целом граду. Уз текст, поред слушаеа мотором, курирске брзе услуге на територији града. А, шта кажеш на то? Онда је лако са регистрацијама. Проблем је што се бавимо ситним динарима, мимоилазећи прилику да за исто времр зарађујемо много већу лову и да не мислимо о ситницама. Рад усмерен на погрешне сктивности. Последица дуговековног сиромаштва, робовања потурицама и турцима кроз векове и садшњост. Томе мора крај. Или си поштен или ниси. Зато мора да се бори да све буде легално. Тада ће се радити на заради, а не на улагању у то како да прођемо јефтиније да не би смо остали без хлеба. Много је више потурица у овој земљи него што се зна. То се види и овде по телдтовима и уређивању, где несврсисходни владају а остали трпе и покушавају разменити коридне информације.
  4. Другим речима, компликовано је због незаинтересованости запослених да раде свлј посао. Решење је у агенцијама. Међутим, и кад је у питању агенција у питању је поверрње, јер таксе и услуге могу превазићи оно што је стварно неопходно и потребно. Другим речима, ништа није сигурно и све је роњење у мутном уз веру у Господа Бога и Господњу Правду, коју само верник може спровести на делу на земљи, независно од неистинитог легалитета и легитимитета оних који се у то име служе наоружаним људима. Елем. Сутра ћу проверити све опције, детаљно, и у државим службама, у агенцијама, па ћемо имати упоредбу целе ситуације. Ипак верујем у државни спарат много више, јер кад ту наиђеш на поштеног човека у стању је да те изведе на пут све време усмеравајући, колико год да то лдступа од његових обавеза, некад и на своју штету. Видрћемо даље. Само кад се сетим бројних слика погинулих полицајаца у супу нови пазар, за време 98,9 год. То су све чоштени људи који су ревносно радили свој посао. Из сво искуства говорим. Кад са таквима дођете у додир не идпуштају вад док вам до краја не помогну. Једино државним службама верујем.
  5. Е супер. У понедељак идем тамо. Сјајно. Овако ни да возим на миру не могу. А о продаји ни помена док не знам. Себе преварити је ништа. Другог преварити је за мене смртна казна. Не бих могао то да замислим да ако је неким случајем мени неконнешто увалио само то да пренесем. Кад сам купио овај скут дао сам лову унапред, преко огласа, а лик престао да се јавља. Не битно. У понедељак код Чика Лађара. Значи тамо ће ми све рећи. Ух. Напокон.
  6. Које је најбоље место да се све то што је речено провери од стране овлашћених државних служби?
  7. Хвала орлови. Рећи ћу му тако.
  8. Kupio sam skuter i receno mi je da je trajno registrovan. Komsija mi kaze da to vise ne postoji. Da li je moguce dobiti pouzdan odgovor na ovo pitanje. Bojim se da ce policija oduzeti motor ako to ne vazi i ako je zapravo registracija iz saobracajne nevazeca.
  9. E може сирко, то обожавам. Него шта каква музика?
  10. Овде можете писати о чему год хоћете. Фарко.
  11. Живот је борба. Вожња на асфалту је борба за живот сваки пут када окренемо кључ на возилу. Ми сами, као и бројни други не поштују. Неки немају образ. Образ подразумева цео, а не прст или два. Морамо бити ригорозни како према себи тако и према онима који немају савести. Они у средини, дриги ми само што нису ми, према њима бити благ али критичан. Упознати свој мотор је обавеза, а не опција. Ово је прилика. А према онима који немају савести, како у вожњи тако и у животу треба бити немилосрдан. Разапели су Христа. Зар вам није довољан разлог? Сваки пут у саобраћају то бесавесне убице које не боли срце и презиру оне који воле, живот. Као и у сигурности даобраћаја, тако и у животу. За сигурну вожњу и све невине учеснике саобраћаја потребна је борба. Изборити се против себе и оних који су несавесни возачи. Одзвонило је. Дошло је време да се сигурност брани крвљу својом и крвљу свога брата. Ја не могу да опростим распеће. Ово је безусловна објава свеопштег рата. Само једна информација онима који су на другој страни. Готови сте. Сигурност у саобраћају се мора изборити. То подразумева и слободан проток информација које унапређују знање и сигурност.
  12. E ovako људи. Нека нам Господ Бог у помоћи. Казали су ми, у Манастиру Ђурђеви Ступови, како је Бог Љубав. Из тог Неисцрпног извораСветлости нека нам пут постане. Сматрам да је сигурност у вожњи најбитнија. Брзина је први фактор. За ових пар дана и пар километара вожње, јер још увек немам горива, петнаест пута умало нисам убио. Људи не поштују слабије, пешаке, пред зебром, жене које возе и тешко се прикључују раскрсницама, и оне који не да брзо возе, нево уживају у својој безбожности, читај одсуству икакве савести. Сва срећа па се увек склоне и повуку. Тако је било и у Београду док сам био. Ух. Као и у вожњи, увек нам Господ Бог помаже. Ми смо само лансиране ракете и торпеда која имају своје одредиште. Јако је битно познавати свој скутер. Није довољно само возити. Медицинари морају познавати анатомију. Биолози такође. Психолози структуру личности, музичари ноте и свој инструмент. Мајстори најбоље познају скутере, ми морамо структуру сигурне вожње и у оквиру тога извесна знања о саставу возила и могућностима промене делова и поправке, могућих кварова. Баш као што свештеник зна да је душа грешна, доктор да је тело кварљиво, и возач мора познавати основе грађе и функције мотора. Како учинити да буде минимум кварова? Како надоградити скутер да се мање квари, безопасније и да тиме и унапредимо перформансе сигурне вожње. Први предмет, позив мајстора јесте ова тема. Нама осталим је друга, након изучавања и свакодневног, уз молитву, сигурне вожње, читај споре. Ово је место где можемо осигурати битан елемент вожње у којој се ужива и која се воли. Свако Знање је добродошло.
  13. Zvao sam danas швалбе у немачкој. Више не производе мото опрему. Каже управо смо обуставили. Дао ми је линк за нашу земљу итд.
  14. Помаже Бог. Моје име је Фахрудин и пишем из Новог Пазара. Ово је сјајна прилика да се размене све информације и замисли о могућностима усавршавања наших скутера. Конкретно, имам Сузуки сепиу зз 1998, 4кс, 65 кг, шок абсорбере, задњи је профи, могућност подешавања тврдоће. Прво бих хтео, након уградње најсавршенијих гума за ово доба године, да скутер подигнем од земље бар 5 цм да би имао боље кк јер овако ни преко кућног прага, у двориште не могу да прођем, да не говорим о тротоарима и да се негде закујем и одлетим јербима онај део заштитни доле испод којег се стави нешто и да би скутер стсјао при поправци и сл. Дакле јако битна ставка која тренутно јако онемогућава мобилност возила, о сигурности да не говорим. Има ту још пуно тога, ја сам наклоњен кросу, али теме заједничке су безграничне. Живели.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja