Jump to content

Moto Zajednica

Marko85

Članovi
  • Broj tema i poruka

    53
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Marko85

  • Rođendan 19.07.1985.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Krusevac
  • Motocikl
    Sprint Regal Raptor

Poslednji posetioci profila

1884 profile views

Marko85's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

10

Reputacija u zajednici

  1. Uh iskasapio sam se jos kad su stigle.Da prodje ova hladnoca pa idu na farbanje.
  2. Napokon resih da rasklopim motor do zadnjeg srafa i ponovo ga sastavim sa nekim novim idejama i nekim preradjenim delovima. Pokusacu da ideju pretocim u ovaj motor, i vrlo je moguce da ako ovako efektivno nastavim sa radom sklopim motor NIKAD.....ali eto druzicemo se pa ko voli ovakve stvari neka gleda, komentarise i daje kritike, sugestije a moguce i savete ako zaglavim negde. Za sad su samo stigle felne sa CNC masine preostaje rucna dorada sitnih detalja.
  3. Narucio sam sve sto mi je za sad trebalo. Moze pomoc oko ispravljanja predje felne.Trenutno su na CNC masini (malo ih preradjujem) ali prednja je malkice kriva.
  4. Ovako stoje stvari. Spoljni promer diska je 240mm, kacenje na 6 rupe.Dijagonala rupa je 135 mm. Od 14 majsotra na glasu, tj velemajstora za motore iz cele Srbije samo mi je jedan i to bez prilozene slike kao uzorak rekao da je o disk od honde rabel 125, dok velika vecina je rekla da je taj promer diska nemoguc, i da malo bolje izmerim...:) Tako da sledeci put kad budu neki krenuli da pricaju ribolovacke price tipa..... Ja radim generalnu motora preko telefona....evo neka se sete ovoga! Evo slika diska sa raptora.. Pozdrav....Kad stignu delovi ide nova tema sa preradom konacno. Naravno pisacu
  5. Da li je moguce da u celoj nasoj zemlji Srbiji nema ni jedna prodavnica za kineske skutere i motore. Hocu da odradim prednju vilu, diskove i paknove nove.Zar je moguce da moraju delovi sa ali expresa da se porucuju? Da li iko zna gde moze da se nabave delovi za navedeni motor, ili isti taj sutra secem brusalicom i ode na otpad!!!!!
  6. Pozdrav drugari. Nije me bilo dugo zbog posla, ali eto zavladala ova korona pa sam resio da krenem sa preradom mog raptora. Od dosade ne znam sta cu.Ko je malo pratio nesto sto sam ja pisao po forumu zna da sam raptora kupio iskljucivo da bih ga napakovao kako meni odgovara.Naleteh pre neki dan na par oglasa gde se prodaje par spritnt rapotra koji nose neke druge agregate i vidim da su uredno registrovani! E sad ono sto mene muci, da li iko zna kako je moguce registorovati motor SPRINT RAPTROR, sa ubacenim drugim agregatom. Moguce je da su vlasnici ovih primeraka koji su na oglasima vec na forumu, pa ako moze bilo kakav savet ili pomoc oko ove enigme. Hvala unapred.
  7. Svaka cast ako si uspeo da registrujes ovu hondu koju si preradjivao. Ja sam zvao institut u vunci i cini mi se da bi pre dobio atest za atomsku bombu nego za prepravku motora!
  8. Kasnim malo ali dosao sam do nekih konkretnih odgovora za nase muke. Danas sam pronasao na institutu u vinci coveka koji se zove Aleksandar i mogu da kazem da je lik totanlo ok.Objasnio mi je bukvalno sve kako jedino moze da se motor atestira,tj atest ako ste nesto izmenili na svom motoru. Sve zavisi od predstavnika proizvodjaca, i od samog proizvodjaca. Sam mi je rekao da neke marke motora vrlo lako mogu da se atestiraju jer fabrike vrlo rado izlaze u susret vlasnicima, cak sta vise to je u svetu normalno jedino su kod nas zakonski napravili bauk....ali nema veze. Znaci ako neko vozi odredjenu marku motora tipa honda, kava, suzuki....itd, javlja se prozivodjacu ili predstavniku proizvodjaca i od njih trazi potrvrdu za ugradjeni deo, sa tom potvrdom u vincu i gotov posao. Ja vozim kineski neki motor, pa da ne pravim prekrsaj u ovoj grupi necu dalje da polemisem o mom problemu. Hvala svima koji su se javili . Pozdrav!
  9. Pozdrav, da li je iko imao iskustva sa preradom nekog choppera....tipa prosirivanje zadnje viljuske +ugradnja nekog drugog agregata. Zvao sam institut u vinci , javlja se neka zena muskim glasom i ladno mi kaze da nezna nista o tome. Ako neko ima iskustva, neka kaze....castim pivo...
  10. Drugari snasao sam se za moj problem pa rekoh da napisem i kako, mozda ce neko imati slicnu situaciju! Prvenstveno moram da se javno zahvalim Saletu iz Nisa - SAXRELAX zato sto je covek imao volje i pokusao da resimo problem zajedno!!!Odlican momak! E sad problem je resen tako sto sam od zadnjih nozica skinuo takav isti sraf i zasrafio tamo gde treba znaci potpuno su indenticni, a danas kupio dva prohromska srafa koje sam malo ispolirao i zasrafio nozice (ili nogostope kako vec.) Bukvalno se nista ne primecuje. Eto ako neko ima istih problema moze i ovako da se odradi.Sto se tice estetike srafovi su se super uklopili! Pozdrav i hvala svima jos jednom!
  11. Ma stavio sam ja neki za prvu pomoc ali trazim ovakav isti da bude.Ovaj sto sam stavio se nikako ne uklapa.
  12. Pozdrav drustvo, evo izgleda dolazi nam lepo vreme pa sam poceo da sredjujem sitnice na motoru. Imam sitne problemcice oko mog motora.Ispao mi je jedan sraf.Nalazi se ispod sedista, evo i slika da vidite o cemu se radi: (obelezio sam crvenom bojom bas na taj sraf koji mi je negde ispao). E sad imam problem da pronadjem takav isti jer nije standardni.Tacnije ovaj sraf (koji je ispao) odvija kljuc 13 a standardni odvija 17. Pitanje za sve vas koji znaju nesto o ovome, :gde bih mogao da narucim ili kupim takav sraf. Hvala unapred.
  13. mislim da si gledao felixovu preradu.imaš je i na našem čoper forumu pošto je čovek iz Požarevca Druze aj posalji mi nekako link od te teme molim te.Ako ne sme javno ti mi nekako posalji na PP.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja