Jump to content

Moto Zajednica

mali3maj

Članovi
  • Broj tema i poruka

    383
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: mali3maj

  1. @Marko Sonda vec postoji fabricka zute je boje bar je bila na mom, samo treba da nadjes sat koji ce da je ocita. Kontkretno kod mene je reagovala samo na sat od nekog traktora mislim da je di tafe ali se nije pokazalo kao dobro resenje zato sto skakuce kazaljka od vibracija, da digitalni sat bi bio idealno resenje......
  2. Sve ima samo ponekad treba procitati......
  3. Ma ko god je otisao nema nameru da se vraca da se razumemo,i ako ima malo mozga uspece pogotovo u Kanadi i SAD, samo pogotovo sto se tice Kanade poostrili su imigracione zakone u Junu prosle godine. A komentari kad vi dodjete ja pakujem kofere i idem za Srbiju su ciste nebuloze, ali svuda je trnovit put nekom manje nekom vise......
  4. Zvaka jeste sto se tice Kanade uostalom imate sajt pa istrazite dublje. A poslova ima koliko hoces samo je tesko doci do istih....
  5. Kocnicu stelujes na dve matice,koje idu iz cilindra na polugu verovatno imas mnogo hoda pa trazi stelovanje, meni je blokirao na blag pritisak. A drugo nisam te bas razumeo kako god bitno je da ti nevuce nigde fals vazduh.
  6. Pa to je bezabrazno mnogo s obzirom da u carinskim papirima stoji da je placen 900 dollara u Kini, jedino ako nisu kvalitetni od ovih nasih pa je i nabavna cena bila veca.......
  7. Imas u Garazi dosta toga kako i sta, zvonice dok se neraspadne skroz prosto je lim od lonca jednostavno slab. Ako vec hoces da se igras vidi kako su drugi uradili, uzmi cev istog precnika kao i izduvna grana uzmi busilicu i izbusi je stavi zice za sudje i oblozi staklenom vunom i videces razliku, kao sto vec rekoh pretrazi podforum Garaza radili su ljudi....
  8. Ma sta vam pada napamet pa ovde da vam neko uradi protocni auspuh sve sa izduvnom granom max moze biti 150 evropskih novcanica a nadzivece ceo motor a i mozes da ga prodas posle, kome ces prodati apollov auspuh..... jedino za hladnjake bi moglo biti problema, ali u NovomSadu su bili oko 4000 rsd ako nisu korigovali cene.
  9. @mile Nema srafa i zarotiraj te srafove na poklopcu pumpe posto je jedan u antifrizu, a dva nisu i taj hoce da korodira.
  10. Pa potrazi oglase po Nemackoj i konkurisi posto imas Madjarski pasos mozes da radis bez problema naravno moras da znas nemacki, i imas drugu soluciju ako nespregas dojce, a to je da odes u Englesku. evo pogledaj ovde. naravno sve je lakse kad imas nekoga preko, ali ako si vec odlucio........ Pa imigracija nikada nije bila jeftina tj. nije za sirotinju, a sama imigracija postoje prednja i zadnja vrata ali kad se onluci nije nista nemoguce, samo ko ovde radi radice i gore, i sigurno je da je tesko mada ko odluci...... Sto se Amerike i Kanade tice pa za Ameriku postoji zelena lutrija pa igrajte, a do Kanade se moze relativno lako preko posla.
  11. Mene zanima jedna stvar, od onih koji su pazarili pantalone posto su vodo nepropusne, da li /i koliko se znojite u njima tj. da li disu?
  12. Nema ptrebe da diras diznu posto nema nacina da stelujes vazduh, tebi je problem ili prljav karb. od rezervoara sitni komadici plastike ili lose podesen plovak. Skini lepo ocisti i vrati, mozes da skines onaj sunjder sa airboxa i razduvas filter, sundjer nemoj vracati pa vidi kako ce se ponasati.
  13. Pa onda ce biti da je problem u karburatoru, jer kad skines levu deklu namotaji nemaju mogucnost stelovanja kao ni pick-up imas konus sa zarezom na radilici i to je to. Ako dobro razumem kada radi na leru kao da se zagrcne pa onda nastavi dalje, to je po svoj prilici karburator, a u voznji po tvom opisu nije nesto u redu sa smesom, skini karb. i lepo ga ocisti i proveri plovak, isto tako proveri usisnik da nevuce negde fals vazduh usisna guma dal je cela, velika verovatnoca da nije do struje uopste.
  14. Upravo, elektronsko je paljenje na konusu i nema sta da se steluje, vidi ti prvo kabal od bobine do kape pa posle i samu bobinu. Drugim recima nema sta da se steluje na paljenju, ili ima ili nema varnicu, najverovatnije je kao sto rekoh na relaciji bobina-kabal-kapa.
  15. Kako ti zakljuci da je paljenje mislim koji su simptomi?
  16. Pa jbg, mozda je nesto unutar menjaca otislo, u svakom slucaju, ako si ti srecan i ja sam .
  17. Ja nosim XOPYC evo vec tri godine p1, p2, p3 nisu lose samo su malo izbledele po kolenima od sunca i imaju jednu manu kad si na motoru. Pa direktno hladi jel jajica pa zimi ume da bude neugodno, inace kupio sam ih zbog pojasa koji ima sigurno 10cm, sve u svemu za 3700 pristojne pantalone jedino sto su izgubile malo boje. ali posle 3 godine nije za zameriti. I da sastav 35% pamuk 65% poliester.
  18. Ma sigurno je do ovoga prvog, ljudi ugradjuju pokazivace a ti hoces da ga seces, probaj ako nece onda moras malo da se zabavljas sa tim iglicama da nadjes koja je N zaboravio sam ali nije neka nauka uzmes one sitne buksne sa kompa ili nekog starog televizora i stavis na iglicu i na masu na blok motora i bice non-stop N. Ali vidi ovako sigurno je do prljavstine, ili se malo izvukla iz lezista pa ima los kontakt.
  19. Haha Ma nije strasno neces keca dobiti, da dodam ako nije do toga javi se pa da ti objasnim kako da ga prespojis samo onda ce ti svetleti non-stop N tj. mora da bi motor palio na dugme.
  20. Nisi pazio na casu ne znam zasto nema prve dve slike, uglavnom kada skines poklopac sa prednjeg lancanika dva srafa u samom dnu imas kapicu zalivenu sa 5-6 iglica to je citac polozaja menjaca verovatno ima los kontak od djubreta sa lanca, nezno ga izvuci i mehanicki odstrani prljavstinu mozes da poprskas sa WD 40 obrises i vratis, vidis dal je bolje ako jeste nezno pokrivis iglice da imaju bolji kontak ili zalepis sa Bizonom sa malom kolicinom......To bi trebalo da je to i druga varijanta je da imas problema sa masom ali ako ti ceo sat radi onda je ova prva stvar. Pozdrav!
  21. Kad vec volis da majstorises mogao bi da probas da povezes termometar sa fabrickim davacem i da imas temperaturu motora, samo da te upozorim daje neke lude vrednosti tako da je samo sat od traktora reagovao na davac......... A sto se tice servisa........ najeftinije da ga radis sam ako umes sto je nazalos i najsigurnije da se nevracamo na staru pricu i zameni antifriz ako je fabricki u pumpi se napravi kao zele tako da je pozeljna zamena za G12. A kod slajdera plastika treba da bude starija (slajder) u tvom slucaju tockic od srafa. Od kurblanja nece da prezubi, ali oce da se raspadne frajlauf, ali retko samo da primetim da je kurblanje korisna vestina sto za kilazu sto za neprijatne trenutke kada izda baterija.
  22. Nekad bio, sad ko zna gde je mislim da je bio 70e ima negde u temi tacna cifra zaboravio sam........
  23. Ako vec hocete nesto konstruktivno da napravite onda stavite jedan protocni i zavrsite posao, sa tim sto se verovatno i izduvna grana mora menjati. Ovo kupovanje fabrickog pa jos i stavljanje dva nema nikakvu svrhu jedino ako ce da stoji u dvoristu i ti da mu se divis kako je lep. Pre ili posle opet ce da progori i bukvalno da se raspadne, a samo prepakivanje fabrickog nema nikakvog smisla jer je osnova losa.
  24. Za ove sto se pitaju kako i sto: Fali im malo para u budzetu i to je jedini razlog zsto su to poceli da rade nikakva bezbednost i ostali bakraci, imate drugare policajce ili poznanike pa pitajte stigla je naredba. Inace sto se guzve tice ja pamtim da je policajac stajao ispod kamere na brankovom mostu i zvao da se vozi zutom trakom. Isto tako vaga za pretovar svako vece od Lipovacke sume do Orlovace radi sad su se modernizovali pa mogu da je stave gde hoce, pricao sam policajcem dobili su naredbu da mora da napise odredjeni broj prijava za vece, naravno nesto ode i u crni fond. Zadnja i veoma bitna stavka zakon treba da se postuje, ALI svi treba da ga postuju ovako meni ce da naplati kaznu, a dzibera u besnom dzipcicu ce pustiti. I opet se vracamo pricu o budzetu sva prica o bezbednosti i njihovim akcijama pada u vodu, jer mlate pare kad im zatrebaju. Ali nismo mi najgori ima tu jos Bugara,Rusa,Belorusa.... I jedna stavka nevezano za ovo direktno recimo sa kamionom mozes proci celu zapadnu evropu ako si po PS-u niko te dirati nece, a ovi gore navedeni samo skidaju sapke sa glave pa vozio ti 30 tona droge ili sljiva...... Jos i ovo na njemu su upotrebili clan 330. a vozaci autobusa i ostalih servisnih vozila koriste tu traku kao zutu i nikom nista, opet na scenu stupa instant demokratija. Ako hoce vec da se drze propisa nek je ofarbaju u zuto i vratili su se u zakonske okvire ovako jel vozac autobusa moze da prodje i na crveno jel da?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja