Jump to content

Moto Zajednica

zekarodger

Članovi
  • Broj tema i poruka

    51
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: zekarodger

  1. Klinac je pao sa skutera na autopranju i izlomio mi plastike na Majestyju125 noviji model. Da li neko ima da ih proda? Bitno mi je stanje tj da su cele sa svim žabicama a boju ću ja rešiti 3M folijom. 0603388298 Nenad Beograd
  2. Protočni karbonski top, led žmigavci, mali retrovizori na krajevima kormana, štitnik za ruke od vetra sa integrisanim dnevnim svetlima i žmigavcima, držač na rezervoaru za suvozača, dodatna svetla, preklapajuće produžive ručice za kvačilo i kočnicu, fuzasteri za suvozača u boji motora, pancirna kočiona creva, dodat mini vizir pošto je N verzija, nosači bisaga i zadnjeg kofera pravljeni, skinuti fabrički držači za suvozača sa repe i zatvorene rupe na plastici za njih. Teško da bi iko ovo sve provukao na tehničkom... 🏍
  3. Da li nako iznajmljuje fabrički top auspuha, žmigavce i retrovizore za Bandita 600? Hteo bih da ga registrujem, a ne bih sve ovo kupovao pa ponovo skidao sa motora.
  4. Kada naviknes da kocis sa dva prsta onda je ogroman problem kociti sa cetri. Rizicna situacija, potrebno maksimalno kocenje a ti stiskas sa dva prsta... Dok prebacis na celu saku vec je kasno... Ranije nisam imao poverenja u kocnice i to se odrazavalo na voznju. Sada znam da koci ko blesav i mnogo sam opusteniji u voznji. Jos mi je samo ostalo cudno sto su mi vile mekanije nego sto sam navikao, ali to je F varijanta. Ovo necu da diram, nego cu videti da li cu se navici do kraja sezone. Ne kazem da je sve ovo mana ili vrlina. Motor radim za sebe, po svom ukusu i stilu voznje. Bitno je da se meni dopada i da mi lezi posto ga ne sredjujem za prodaju. Na kraju krajeva svestan sam da necu vratiti ulozene pare kada ga budem prodavao, ali samo saznanje da je odradjen kako sam zeleo, onaj osecaj da je sve kako tebi odgovara dok ga vozis vredi mnogo vise...
  5. Hvala svima na savetima. Da podelim resenje i sa drugima koji mozda dodju u istu situaciju. Stavio sam pancirna kociona creva za 50e i dobio jos tih 20 posto jacu kocnicu sto mi je i nedostajalo. Sada mi je potreban isti stisak kao na r motoru i skace na prednji. Samo je malo drugaciji osecaj zbog mekoce i hoda vila, ali tu je vezba dok se ne naviknem. Kada se potrose plocice stavicu neke kvalitetnije.
  6. Моје искуство је и више него позитивно са Шубом. Штеловање вентила, чишћењење, вакумирање и штеловање карбова на Бандиту 600 је код њега било 80€ док ми је други мајстор тражио 20000. Машину нисам могао да препознам колико боље ради. Дао ми је бесплатно приколицу да превезем мотор и рекао да могу да је узмем кад год ми затреба БЕСПЛАТНО. Средио ми је славину горива која је пуштала бесплатно. Хтео је да ми ради још пар ствари бесплатно али му ја нисам дао јер све то знам и сам па ми је било глупо да искориштавам човека. Звао сам га за пар савета током рада и увек ми је помогао бесплатно. Рекао је да кад ме нешто мучи или запне током рада увек позовем или донесем део и он ће ми помоћи бесплатно. Добио сам другарске савете да не сахрањујем превише пара у мотор неким буџевинама о којима сам размишљао уместо да ме потапше по рамену и узме паре за те преправке... Као човек ми је баш легао и могу рећи да се према мени понео као да се знамо годинама. Рекао ми је да ако случајно буде неки проблем да се јавим и средиће. Немам разлога да га рекламирам и није ми то намера. Само износим своје ИСКУСТВО са човеком, што би овде и требала да буде поента.
  7. Hvala na odgovorima. Probaću prvo sa drugim pločicama, a ako to ne pomogne tražiću druge čeljusti i klip.
  8. Хвала. То ме је и инетересовало. Да ли је проблем у самом моделу или да идем са другим плочицама, или главним кочионим цилиндром са неког Р-а 1000цц. Кљешта ћу тешко наћи да пасују.
  9. Плочице су KYOTO. Све горе поменуто сам већ одрадио, још ми само преостаје да пробам други цилиндар.... Хвала на савету.
  10. Није ми до фолирања, него просто ми се чини да би оне могле и боље да раде. Дешавало ми се све и свашта и просто хоћу да извучем максимум из њих, јер некад и та мала разлика спашава главу. Нпр. на Yamaha FZR 1000 ми је ово спасило главу кад ми је излетео трактор близу Панчева... Нисам ни клинац ни почетник да се глупирам већ само хоћу максимално кочење за злу не требало. Зато сам и радио све ово.
  11. Pozdrav. Upravo sam rasklopio prednje kočnice na Banditu. Ispolirao klipove, očistio kućište klipova, žljebove za gumice, gumice, glavni cilindar, creva, sipao novo ulje, dobro ozračio... Ali i dalje nisam skroz zadovoljan prednjom kočnicom. Mnogo je jača ali i dalje neće da se digne na prednji kada kočim do maximuma. Da li je ovo normalno za njega jer ipak ima dva diska i četri klipa? Ako vaš hoće da skoči na prednji da probam neke druge pločice?
  12. Pomagajte!!! Drugar koji mi je pomagao da ocistimo karbove na CBR-u je u toku demontaze istih sa motora uspeo da polomi racvu za napajanje gorivom. Motor sada pusta gorivo na njoj i ne moze vise da se vozi. Pokusavao sam da je varim (plastika), stavljao cak i teflon traku, bakarnu cevcicu sa unutrasnje strane na mestu gde je pukla... ali ocigledno mora da se kupi drugi deo posto nista drugo ne pomaze. :'( Da li neko ima ideju gde da je nabavim s'obzirom da je to mator motor, kao i gde da uzmem O ringove za nju posto ima po jedan sa obe strane koje ulaze u karburator? Ukoliko neko slucajno ima ovaj deo sa drugog motora mogao bih da proverim dimenzije tako da bi i to resilo problem.
  13. Ovo bi trebao da bude u stanju da izvede svako ko radi varenje auspuha posto je u pitanji 2x kruzni var i ne bi trebalo da kosta bise od 1k dinara. Licno idem kod lika u Tabanovackoj ulici 50-100m od autokomande posto mi je sve do sad radio korektno i za male pare.
  14. Cuo sam da je Antirost, Beorost, Antikorozin... los za ciscenje rezervoara jer posle njega ostaje prah i tanak sloj tzv. masnoce. Ovo mi ima logike jer kasnije sve to ide u karbove a ciscenje i stelovanje istih nije naivan posao. Da li se nekome mozda zapusio odusak na rezervoaru nakon nanosenja zastite? Ukoliko jeste mozda bi resenje bilo da pre nego sto se Tankplast osusi uzme sajlica, stavi na busilicu i okretanjem u pravcu pletenja sajle iscisti kanal od viska sredstva. Ako bi se odusak ostavio zapusen to moze da napravi problem pri paljenju motora ako je duze bio na suncu. Inace sve ostalo je ekstra odradjeno. Svaka cast za trud i hvala za podeljeno iskustvo.
  15. Ako hoces jaci zvuk onda lepo napravi protocni auspuh. U zavisnosti od broja i precnika rupa na unutrasnjoj cevi biras visinu i glasnocu zvuka. Kolicina, vrsta, i jacina sabijenosti materijala izmedju unutrasnje i spoljasnje cevi regulisu jacinu zvuka. Takodje je bitna i razlika u precniku spoljasnje i unutrasnje cevi kao i duzina istih... Oblik takodje, jer po meni konusni auspuh proizvodi najlepsi zvuk ( cevi se sire ka kraju auspuha). Imas odlicnu temu gde je sve ovo sazvakano do tancina pa je procitaj pre nego sto zapocnes sa prekrajanjem starog ili pravljenjem novog. LINK => Izrada auspuha Naravno okaci slike ili snimke ako budes radio na njemu.
  16. Ma sve zavisi od toga koliko je bila rizicna situacija, zasto je doslo do toga i kako se vozac postavi posle. Ako se izvini necu ga ni pipnuti, mozda samo ga nateram da stane i objasnim mu koliko me je ugrozio i koja su ogranicenja dvotockasa kao i da malo grebanje kod automobila je pad i povreda kod motora.Najcesce se izvinu i ja kazem "jbg, desava se". Ako je bezobrazan, a on je mene ugrozio tad vec izgorim ko licna i opseg reakcija zavisi od trenutne inspiracije.U svakom slucaju ne ostanem im duzan. Najgori moguci slucaj: Zamalo pogines zbog budale, pocnes da sviras i da ides za njom a konjina ti pokaze srednji prst.Ti ga iseces ili sacekas na semaforu a on jos izadje i kaze "Ma sta bre hoces koji k....?" Koliki god da je skocicu na njega i gledati da mu oporavak sto duze traje.Ako je slucajno on jaci zapamticu ga ili naci preko tablica a onda je moj i boziji... NPR. Vozim Zrenjanincem ka gradu, magarac u puntu mi izlece iz sporedne ulice i ja jedva uspevam da prelaskom u suprotan smer izbegnem sudar.Ja lego na sirenu i pokusavam da ga obidjem i zaustavim kad lik jos cima auto na mene. Posto sam skapirao da ce idiot da me udari ako probam da ga zablokiram pratim ga do semafora gde je par vozila ispred njega pa ne moze da bezi. Stanem par metara iza njega, kad on izlazi iz auta, ide ka meni i pita me "sta je bilo?". Naravno da pocinje tuca, posle par sekundi sam uspeo da ga onesvestim. Usao sam u auto udario njim u banderu, zakljucao ga a kljuceve kasnije bacio sa pancevca. Nikad mi nije stigla prijava, taj motor sam i onako prodao ubrzo nakon toga, a i ja njega vise nisam sreo. Naravno da sad to ne bih ponovio ali u tom trenutku sam zaista bio spreman da ga odrobijam. Ipak 99,9% se zavrsi izvinjenjem i svako na svoju stranu jer svi mi gresimo.
  17. Dobar tecni metal i farbanje garantovano resava problem. Sa njim sam krpio maltene sve, od rezervoara do kade i nikad nije popustio, a sa malo smirglanja i farbe se ni ne vidi da je krpljeno. Vec godinama koristim Bisson, ali mozda neko zna i za neki bolji.
  18. Pa zar bi stvarno prijavila kolegu bajkera???
  19. Mislim da je lose to sto svako ko je pijan, neregistrovan ili bez dozvole mora da bezi i tako ugrozava i sebe i ostale ljude koji se vracaju sa skupa. Em alkohol, em policija za tockom... Recept za katastrofu.
  20. NIKAD ne sedam bez kacige na motor a najcesce je tu i skoro kompletna oprema. Ovo radim jer me je vec jednom spasila( sa 80km/h pod cisternu od pozadi). Ako odem i do trafike gologlav imam utisak da prizivam nesrecu i uopste ne uzivam u voznji.
  21. Moj ortak je vozio celu sezonu a da nije podmazao lanac.Tek sledece sezone kad je pocelo da krlja kao da je otkacen prednji lancanik covek skapira da nesto tu nije u redu... Ocitim mu lanac i lancanike, podmazem ih da se doveze kuci a on kaze "Do 00 matori.Teram jos ovu sezonu sa njima, sad se nista ne cuje!" O zameni kocionog ulja, ulja u kocnicama i vilama, filterima i ostalim normalnim stvarima da i ne govorim."Matori moze on jos, vidis da ide?" Naravno poklonio sam mu sprej za podmazivanje, objasnio proceduru i sad ga redovno podsecam da dodje do mene da odradimo sve redovne servise i provere na motoru.
  22. Trebalo bi da na 1 ili 2 srafa mozes da skines prekidace sa te strane. Najverovatnije ces videti neku otkacenu zicu, labav kotakt ili nesto slicno unutra, a ako ne imas male zvezdaste srafove da skines iznutra i onda proveris svaki prekidac i spoj posebno.Inace na kinezima su jako loseg kvaliteta i cesto crkavaju bar iz mog iskustva. Napisi odakle se tacno pojavljuje fleka posto ja ne vidim dobro sa slike. Ima ovde MNOGO ISKUSNIJIH od mene tako da ne bih da nabrajam sta mislim da moze da bude sa flekom (koja je predpostavljam od ulja?).Verovatno ce se javiti neko i reci ti sta je iz licnog iskustva da ne proveravas sve i svasta.
  23. Retko kad pijem tako da retko i pijan sedam na motor.Opet ako sam otisao negde motorom sigurno se ne vracam kuci bez njega, a oduvek mrzim da me drugi voze. Redovno vozim preko ogranicenja, a kad mogu onda i do max brzine.Ovo ne znaci da divljam po svaku cenu. Ukoliko je uzana ulica sa kolima sa strane vozim oprezno.Kad vidim decu uvek usporim i obidjem ih u sirokom luku, jednostavno ne pratim ogranicenja nego uslove puta, stanje sebe i ogranicenja masine na kojoj sedim. Obozavam da ga slomim u krivini koju poznajem i to mi je najlepsi deo voznje. Retko kad tockarim i dizem na prednji jer mi je zao masine, ipak po nekad me povuce i to uglavnom kada nema publike i dobra je podloga... Ne radim burnout i turiranje do besvesti jer je to po meni cisto izivljavanje nad motorom bez razloga. Jbg mislim da nisam cvecka ali ni psiho.Sa 31g vozim za sebe i zbog sebe kako mi prija. Bezim pandurima kad znam da hoce da me kazne(savijena tablica na jednom motoru dok je drugi nema) iako mi je najbolji prijatelj policajac... Takodje smatram da je smesno uporedjivati brzinu i stil voznje medju motorima razlicite klase.Ono sto je R-u srednje zalosna brzina vecini drugih motora je max, a tu je i ogromna razlika u upravljivosti na vecim brzinama, zaustavnom tragu, prolasku kroz krivinu....
  24. Znaci nikome jos nije stigla kazna od kamere na adresu? Mene su slikali pre mesec dana ali jos nista ne stize.Jesam vozio 140-160 kroz grad ali 3 trake, noc, cista ulica... Valjda necu ja da probijem led...
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja