Jump to content

Moto Zajednica

FFBikerSar

Članovi
  • Broj tema i poruka

    476
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu FFBikerSar

  • Rođendan 13.11.1967.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Sarajevo, Bosnia-Herzegovina
  • Interests
    Motorcycles, Architecture, Photography, Journalism, History, Art, Classical Music/Opera, Old Movies
  • Motocikl
    BMW K1100RS

Poslednji posetioci profila

2174 profile views

FFBikerSar's Achievements

Zainteresovan

Zainteresovan (3/6)

679

Reputacija u zajednici

  1. MOTORRAD testirao (testno vozilo BMW R 1250 RS) aktualnu ponudu touring guma dimenzija 120/70 ZR 17, 180/55 ZR 17. Pobjednik Michelin, Metzeler i Continental dobili tek predikat Gut, ne Sehr Gut kao Michelin, Pirelli, Dunlop. Metzeler ima najbolje držanje na kiši i najkraći put kočenja, handling nije toliko dobar.
  2. Lijep pozdrav svima na forumu! Nadam se da može neko pomoći sa savjetom: Imam prijatelja u Sarajevu koji je genijalac za elektriku na motorima, nema boljeg od njega. Njegov poznanik ima Yamahu Virago 1100 koja je 30 godina stara i na kojoj je struja istrula. Htio bi da mu ovaj uradi komplet novu struju, ali ne da nađe instalaciju od slupanog pa sređuje), već da ide sa komplet novim žicama. Problem je što se ovdje mogu naći žice presjeka 0,8-1 i deblje u samo 5-6 boja, onih dvobojnih (kakve su na instalaciji i ostalih motora) ništa, a trebalo bi možda 20ak varijanti. Imate li kakav izvor, a da nije Aliexpress?
  3. Vintage retro čizme za motor engleske Frank Thomas FT7, vel. 11 (odgovara našoj 45). Veoma dobro stanje, kao nove. Visina 44 cm. Cijena 80 € plus dostava (nalaze se u Sarajevu).
  4. I pored zamjene releja, problem nije riješen... Njemački časopis TOURENFAHRER javlja da se na jednom od motora koji im je dan na testiranje, relej sam od sebe aktivirao tokom vožnje i došlo je do požara. Srećom su ga uspjeli ugasiti i nije nastala veća šteta na motoru... https://www.tourenfahrer.de/nachrichten/artikel/erneute-serviceaktion-fuer-bmw-r-1300-gs/
  5. Pregled trenutne ponude akcionih kamera i dashcams, od top linije do dobrih budžet, plus dron i kaciga sa ugrađenom kamerom.
  6. Jbg ako je motor parkiran i na bočnoj nogari, nije kiša samo odozgo. Sem toga uvijek ima pljuskova sa vjetrom. Pogotovo italijanski motori (i auti) su bili poznati kao osjetljivi na kišu, no to ne znači da su i ostali imuni. Ja sam recimo bio prisiljen zamijeniti original kablove za svječice silikonskim (i to se isto preporučuje i vlasnicima BMW bokser modela), jer su "probijali" nakon kiše - radio mi je na 3 mjesto 4 cilindra.
  7. Evo original vijesti iz PS1000.at od 30.11.2023. https://www.1000ps.at/businessnews-3010898-bmw-r-1300-gs-auslieferungsstopp
  8. MOTORRAD 26/2023: Moment straha u Austriji GS iz kojega se dimi. Test se završio, 1300 GS je opran i vraćen u kombi. Iznenada je Patrick, novinar austrijske platforme 1000PS.at (snimka ekrana kompjutera) čuo zvukove iz prtljažnog prostora i zaustavio kombi uz desni rub puta: paljenje je bilo isključeno, ali GS anlaser se vrtio, dimio, a "plamen je čak izlazio iz oklopa ispod rezervoara”, napisao je 1000PS.at. Prisebno, Patrick je odmah istovario motor i odspojio akumulator. Tada se sve smirilo. Uznemiren događajem, BMW je objasnio da je tokom montaže došlo do "izoliranog oštećenja plastične obloge releja anlasera". Došlo je do kratkog spoja izazvanog vodom od pranja. BMW je brzo reagirao, provjerio ima li oštećenja na relejima startera i zamijenio ih u servisnoj kampanji širem svijeta. U to vrijeme niti jedan od 4167 modela 1300 GS pogođenih ovim problemom još nije bio isporučen kupcima. Prekid isporuke trajao je nekoliko dana.
  9. Snimljeno kod Zlatka 02.09. ove godine. Što na čekanju, što u radu.
  10. Ovdje bi se Zlatko obradovao konkurenciji, on ima toliko posla da mora odbijati ljude, jer mu "gravitiraju" cijela Dalmacija i više od pola Bosne i Hercegovine
  11. Direktan citat od poznanika koji je imao takvo iskustvo sa Tomićem. Doveo motor u Tomićev centralni servis u Sarajevu nakon što mu je stao na cesti, pet dana čekao da ga tek probaju upaliti i staviti na dijagnostiku, potegao veze da se konačno smiluju i to i urade, upalili, motor na dijagnostici radi i ne pokazuje grešku, rekli mu sve ispravno, krenuo do Breze koja je 30ak km od Sarajeva, i opet stao. Krcaj na prikolicu i vozi Zlatku... Kod Tomića me, u načelu, vide samo ako (ne dao Bog) imam štetu na motoru pa mi je potrebna procjena za osiguranje. Inače ni dijelove ne kupujem kod njih - jeftinije je (čak i kad platiš i poštarinu i carinu) naručiti od Engleza ili iz Njemačke. Opšti problem sa njima (kako u Hrvatskoj, tako i BiH za koju su također generalni zastupnik i serviser) je da su u principu firma koja prodaje i servisira AUTA i to im je prioritet, a motori tek onako usput. Imaš sreću ako se tvoj motor nalazio i u voznom parku neke od kantonalnih policija u F BiH ili Distriktu Brčko ili RS, onda su barem morali poslati nekoga na obuku za taj tip. Inače - možeš se samo "slikati". Majmuni? Majmuni!
  12. Pričao sam sa njim baš prošli mjesec zašto ne uzme nekog da obučava, kaže teško naći nekoga da imaš povjerenja. I mladi nemaju interesa da šta nauče, ni strpljenja da nečemu duže posvete pažnju. Sve vole na brzinu.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja