Jump to content

Moto Zajednica

Koprian

Uvek sa nama
  • Broj tema i poruka

    245
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Koprian

  • Rođendan 27.12.1977.

Contact Methods

  • MSN
    koprian@hotmail.com

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Beverly 500ie Cruiser

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Koprian's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

405

Reputacija u zajednici

  1. I mene interesuje sta je u pitanju, drugar rece da ce pogledati, deo svakodnevnice je. Mada "turiranje" mozda upucuje da je ipak nesto sa kvacilom. Doduse i moj Bev "puca" na auspuh, mimo zelje i ocekivanja (morace da se proveri)
  2. Prenosim tekst koji je drugar pisao jutros posle pracenja sina u skolu "Petar Petrovic Njegos". "Ispratismo malopre Adama u školu, gledamo sa terase kako odmiče, a sa druge strane ulice, trotoarom po kom reka dece u 7:50 žuri na prvi čas - voze se dvoje na motoru, setili se da izbegnu gužvu valjda. I kako ispred njih sredinom uskog trotoara ide devojka puštene kose (moguće da ima slušalice u ušima) motorista turira i lagano gubi strpljenje jer tamo gde ima mesta da pretekne, neko naiđe u susret ili izađe iz pekare - saobraćajnim žargonom rečeno uključi se na glavni put u suprotni smer. Posle par neuspešnih pokušaja motorista pukne, pretekne devojku na milimetar takoreći u raskrsnici (proširenje zbog garažnih vrata) i odjuri niz trotoar dodajući gas, baš onako kako nas i uče instruktori na časovima vožnje - kad završiš preticanje nemoj da gnjaviš. Kad! (i tu priča dobija tvist) pali se štop svetlo na motoru i čovek staje ispred ulaza u školu! Sa zadnjeg sedišta silazi učenik, odlaže kacigu u kofer iz kog vadi ranac, pozdravi se sa tatom i ode na prvi čas. Poenta priče: decu treba učiti da ne sme da se kasni u školu!" Redovno srecem motoriste koji stede sekunde voznjom po trotoaru, ali ispred skole je vec posebna vrsta idiotizma, jos sa detetom iza.
  3. Secam se svog soka kada sam shvatio koliko daleko je otisao motor pri padu sa 30km/h Okmaxi scooter Honda Pantheon ali i ona ima nekih kolograma, ok jeste bila kisa i vlazan asfalt, ali motor je bio podaleko od mene koji sam se isto dobro kotrljao. Imao adekvatne predmete u masinskoj da mogu da pokusam da shvatim momente, ali ono me bas sokiralo. Bio je negde kacen jako dobar video na temu razlike u 10km/h izmedju 50 i 60. Valjda su britanci ili tako neko radili. Lik sa snimka je isao sve sem polako ili ne daj Boze u ogranicenju, ali ne verujem da je bilo max, sto ga ne opravdava, zajunio da obidje razmaknutu kolonu, vise je vozio pogresnom trakom nego preticao i bilo je sta je bilo. Apsolutno sumnjam da bilo ko na ovom forumu brani budalu, siguran sam i da svi navijamo da ce ovo da ga pogura da bude manje idiot, neko ume da razmislja, a neko mora na praksu da nauci. Sto neko rece, kako jebeno ne pomisli zasto neko usporava? Ono oko cega jeste rasprava oko tih neslaganja oko uslova za termin "kolega" (kao da je bitno) i ponajvise oko nekog pravednickog tona prisutnog u napadu na tudju gresku, sad sa kojim ciljem, ne znam. Svi gresimo, i gresicemo i ne pijem pricu o bezgresnima, takvog za 31 god. na asfaltu nisam video, na forumu jesam.
  4. Ovaj vozio k'o englez, a ne preticao. Ostaje da se nadamo da je nesto naucio.
  5. Tehnicki Pregled Sunce Zemun, za Beverly Cruiser 500ie (2007) upravo placeno 17900rsd. Kofer nisam morao da skidam, zuta iako homologovana sijalica je samo napomenuta da ipak naredne godine promenim za tehnicki. Sve proslo ok, osim voznje do tamo i nazad, motor se opako "rasprdeo", a i malo davio.
  6. Nisam ni ja, pa sam se zbog zadnje gume igrao Dragutina Topica preko svog vizira i glavom skrcao branik na Corsi , nogom otkinuo onaj tegic na volanu (nasao sam ga 15m od motora) i to sve na <50m od stana, pri brzini ne vecoj od 20 km/h . Od tada kaciga uvek, ostalo i kad imam nosim selektivno, jbg ukrali mi sa sve prethodnim motorom pa se polako nabavlja.
  7. Provlacis li se izmedju kolona, vozis li strogo u ogranicenju? Da ne nabrajam dalje, svakodnevne stvari koje sigurno svako od nas ovde radi. Da, provlacim se kada kolone stoje ili idu jako sporo, idem izmedju malo brze od njih da i ja i oni mozmo da odreagujemo. Neverovatno je koliko ljudi se pomeri kada ima mesta, prekoracujem brzinu, verovatno, a da li divljam, jok, pogotovu sto po gradu od opreme imam kacigu i rukavice, ostalo je ukradeno i u procesu nabavke, ali i kad imam selektivno koristim. Semafor postujem, ni na zuto ne krecem (neka trube) spasilo mi glavu vise puta, trotoar pesacki i slicno, nikad, ima tu jos stosta da se ponabraja a da odvaja normalne od nenormalnih. Ali na forumu smo bezgresni, sad, pitam se sta treba da uradim kad ugledam i prepoznam nekog od "bezgresnih" da malkice nateze pravila. Za fiziku se slazem da ne prasta. Junosa sa snimka je dobro prosao, nije preskup danak neiskustvu platio, popravice se, otplatice kazne, a nadam se i razmisljati ubuduce.
  8. au ja ovo tek sada vidim. Svakako ne bih mogao, kumov rodjendan, a i razlog zasto sam malopre ustao, zakovao odmah posle sljake. Boze zdravlja, bice popravni.
  9. https://rtcg.me/vijesti/drustvo/450452/u-budvi-za-policiju-pune-ruke-posla-najvise-problema-nakon-ponoci.html?fbclid=IwAR0nfab6vIqQnLY3neyHNLUmgnuPypkDuNf6WCMJ7uwyE3Jc8igkNjXsras
  10. Uvideo sam da bih preterao, iskontrolisao se i batalio gluposti, poklonio drugaru u FTO.
  11. Nosio sam teleskopsku i peper sprej kombinaciju, mogu samo da kazem da postoji dobar razlog zasto sam ih poklonio.
  12. Pa kad takve nahvataju siguran sam da postoje predvidjene kazne. Omasio si poentu.
  13. Da, jeste. Znam, nema rasprave, vec sam ispratio, ali jeste.
  14. Iz raznih, a mogucih, papirolosko birokratskih gluposti odlucim da uzmem vozilo na zenino ime jer mozda imam beneficije pri kupovini ili slicno? Bi li onda morao da joj platim i polaganje za kategoriju? Obozavam "ja bih" likove. Zakoni postoje, samo da se jos i pravilno primnejuju i bice bolje.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja