Jump to content

Moto Zajednica

DjoleLO

Članovi
  • Broj tema i poruka

    625
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: DjoleLO

  1. Gde ste vi polagali..?

    Po zakonu niko ne moze da prodje na crveno. Ni vozila sa prvenstvom prolaza (hitna, policija, vatrogasci), ni vozila pod pratnjom.

    Na crveno moze da se prodje samo ako prolaz regulise ovlasceno sluzbeno lice i ono ti polozajem tela, ili pokretom da znak da mozes da prodjes.

    • Sviđa mi se 3
    • Podržavam 3
  2. Na prodaju Samsung S24ultra 512 GB gold

    Od prvog dana sa zastitnom folijom i u original Samsung futroli koja ide uz telefon.

    Uz telefon ide i fabricki punjac i kutija.

    U garanciju do januara 2026 godine.

     

    Cena 950€

     

    0654574728

    Djordje

    IMG_1262.jpeg

    IMG_1263.jpeg

    IMG_1264.jpeg

    IMG_1265.jpeg

    IMG_1266.jpeg

    IMG_1267.jpeg

    IMG_1268.jpeg

    IMG_1269.jpeg

    IMG_1270.jpeg

  3. 52 minutes ago, sasa ns 1 said:

    svojevremeno sam malo čitao zakon o tome ko može ,,preko,, reda i ako se dobro sećam mislim da granišni policajac ima pravo da nekog prioritatno pregleda pod uslovom da ne ugrožava normalan prolazak.To sam nekako laički rekao ali nisam shvatio posebno ko bi to mogao biti ili policajac ima diskreciono pravo.

    Možda neko bolestan ili invalidi .Par puta sam prisustvovao na mađarskoj granici gde su pustili invalida u kolima ali mađari a ne naši

    Ovo sto sam napisao je striktno po P.S.

    Naravno da ces pustiti hitne slucajeve (sanitet, smrtni slucaj i sl.).

    Na vecim prelazima uglavnom ima jedna slobodna traka za takve stvari i po potrebi se ukljuci u rad da ne bi ostali trpeli, mada se tu skoro i ne vrsi kontrola zbog hitnosti.

  4. Krenem da napisem, pa obrisem i tako jedno 5 puta.

    Kod 70% tih strucnjaka se “znanje” svodi na “ja tako kazem, mislim, znam”…

    To su osnovne stvari, a o nekim malo slozenijim stvarima i da ne pricam.

    Tad je vanredno stanje i smak sveta.

     

    Po PS je ako ti ona da znak da obidjes kolonu, ali ne i da to samovoljno uradis.

    • Hvala 2
    • Podržavam 2
  5. Vezano za preticanje kolone, prioritetan prolazak preko granicnog prelaza i sl…

    Bez vrsenja granicnih provera prelaze lica najavljena diplomatskim putem preko Ministarstva spoljnih poslova i njima se omogucava prioritetan prolazak.

    Lica koja poseduju diplomatski pasos mogu biti podvrgnuta samo osnovnoj granicnoj proveri i imati olaksice prilikom prelaska.

    Postoji i tzv. minimum granicne provere i on odnosi na sva lica koja prelaze granicni prelaz i koristi se u slucaju velikih zastoja u odvijanju saobracaja (guzvi) i za to je potrebna saglasnost Uprave granicne policije.

    Sve ostalo je dobra volja, a za preticanje kolone, ne postupanje po signalizaciji na granicnom prelazu ili ne postupanju po uputstvima ovlascenog sluzbenog lica- propusana kazna 10 000 do 100 000 ili kazna zatvora do 30 dana (cl. 71 Zakona o granicnoj kontroli)

     

     

    • Podržavam 1
  6. 1 hour ago, BokyBoy said:

    Ja sutra idem ka Divcibarima ali je u planu malo ostrija voznja tojest jurcanje sa Hayabusom, doslo mi tako malo jbg, da izbacim bes, zato i ne zovem nikoga jer iskreno, ne mogu da cekam nikoga i da gledam u reteovizor da li ce taj izaci iz krivine iza mene...

    nedelja moze gde god i sa kime god laganica.

    Popeglaj Valjevo- Loznica. To je prava antistres terapija 🙂

    • Podržavam 2
  7. Sto puta krenem nesto da napisem, pa obrisem…

    Neobicno mi sve jos, pa ne bih rano da donosim sud.

    Jedino mogu da kazem da su daleko od premium brenda kako se predstavljaju i da moras pred svaku voznju da se pomolis Bogu da nesto ne rikne.

    • Podržavam 2
  8. 2 minutes ago, QmBGD said:

    Hvala, kolega :cirka1:

    Samo jos jedna napomena…

    Na ulasku u Zvornik (Zvornik u Republici Srpskoj), pre prvog semafora, u blizini crkve, ima jedna lepo skrivena kamera u drvecu koja belezi brzinu. I imas na Sokolcu kamere (i na ulazu i na izlazu). Ostalo po volji 🙂

    • Sviđa mi se 2
  9. 5 minutes ago, QmBGD said:

    Valjevo - Osečina - Loznica? Preko Malog Zvornika uvek i idem, rekoh da promenim malo jer idem motorom. Ne preporučuješ preko Ljubovije? (čuo sam da je put loš jako tu negde)

    Tako je. Cuvena Velika nagrada Valjeva 😉

    Uradjen je komplet put Mali Zvornik- Ljubovija, ali kad predjes granicu, onda se vracas niz Drinu, los je put i uzak sa druge strane Drine.

    • Hvala 1
  10. 9 hours ago, Paljevina said:

    Bas tako. Ja sam mazohista i volim ovakve sklopove. 

     

    Salu na stranu, interesatan je agregat, ali pitom - posle toliko hypea po internetu i tih famoznih 144 Nm, ocekivao sam nalete nenormalne snage i tockarenje ka nebesima... Ali nije tako, bas je mekan nekako, jbg, navikao sam na R od 1000cc sa 200 hp koji se bez muke vrti na 10.000 rpm i ide 200 km/h...

     

    image.thumb.png.4a0d071eef1a8da0e190378c8615952d.png

     

    (slika s danasnje voznje 😅)

     

    Presli okruglo 500km... Posetili Staru Planinu...

     

    image.thumb.jpeg.64103453ff76fff8717e454aae58876d.jpeg

     

    U povratku jeli cevape Kod Mede u Zajecaru...

     

    image.thumb.jpeg.777d6145fd0a3b05fb7fef838494ffb8.jpeg

     

    I na kraju imali problema na naplatnoj rampi u Kragujevcu... Trecem musketaru naplatili 1200 din putarinu od Paracina do Kragujevca, umesto 110 din koliko su nama dvojici pre njega naplatili... Buka, dreka, svadja, otisli na kraju i odlucili da definitivno vise nikad ne placamo putarine... Zadnja informacija koju smo dobili je da je decko iz kucice hteo da se usteka i maltene ukrade pare, pa otud toliko velika putarina... Nemam pojma tacne informacije sta i kako, ali drugar je besan i koliko vec u ponedeljak angazuje advokata...

     

    image.thumb.jpeg.790d7b1f26b28fa0933e927dfe7f204d.jpeg

     

    Elem... ovo je moj utisak o KTMu... a ne putopis, malo sam se zaneo... 😅

     

    Sta znam... i odlican je, i njesra je. S jedne strane mi se svidja sto stvarno ne mogu da ga vozim preko 150 km/h... nije mi prijatno, i ne, nije u pitanju vetar, nego jbg V2 vibracije, nije prijatno a nit zanimljivo kad se tera po obrtajima, al' s druge strane, nedostaje mi osecaj sa ove iste R1 sa slike (moja bivsa...), trep trep i na 200 sam. 

     

    Ciklistika je takva da daje mnogo lazan osecaj samopouzdanja po krivinama, obara se previse lako i konstatno imam osecaj kao da ga nedovoljno obaram, a u stvari skoro svaki put cak i preterujem, a zadnji tocak na dodavanje gasa redovno proklizava po krivinama, iako je MTC upaljen. Moguce je da se jos nisam navikao, ali meh, ne svidja mi se, vise volim kad sam spusteniji i blize zemlji sto se tice krivina, lakse mi je polozaj tela za krivinu da namestim... 

     

    Za sad ga jos uvek zadrzavam, mnogo mi se lako vozi i zavrsava mi posao, dupe me ne boli, tucem kilometre s lakocom, ali ne luci mi se adrenalin onako kako bi ja to zeleo... Bice kod mene jos par meseci dok mi ne iskoci neka zelena нинђа od 2015+... 😒😅

     

     

    Tacno to za agregat. Toliko hvalospeva o njemu, a nista posebno u poredjenju sa Multistradom V4. Cak mi i bolji na MS, a ovo je samo neobicnije.

  11. Danas presao oko 300km, pa da napisem koju…

    Vozio Veliku nagradu Valjeva (Loznica- Valjevo) i nazad, pa jos kojekakvih krivudavih puteva. 80% puta je extra i puno krivina, 10% onako kvaliteta i 10% da odvalis bubrege. 
    Ono sto me prijatno iznenadilo je da uopste nije neudoban obzirom da sam pre toga vozio Multistradu V4 i XR (ima kao neko komfor sediste), a i zastita od vetra je ok. Po meni cak i bolje od navedenih, jer udara na vecu povrsinu, a ne u pola kacige i zavrce vrat. 
    Ide dobro- ima snage u svim obrtajima, koci dobro, korektan u krivini.

    Ono sto mi se ne svidja su za moj ukis jake vibracije. Nisam nikad vozio takav agregat, pa vrv nisam ni navikao na takav rad, ali motor se sav trese kad ga navrnes i imas osecaj da se da se raspadne. Koci dobro, ali je mnogo linearnija kocnica na MS. Ogibljene je bilo na nekom comfort i solo vozac, ali je i ono potvrdo, a u krivini sam imao osecaj kao da glisiram, tj da je zadnji kraj malo vise potonuo, ili da je prednji suvise podignu, mada i ja imam 100+ kg.

    Nije ni mali potrosac. Sifter osetno losiji u odnosu na XR i MS.

    I naravno, KTM ne bi bio KTM da nije upalio neku lampicu. LCU Failture i crveno svetli. Stao, ugasio motor, upalio i nema je vise. Posle sam izguglao da je bilq greska u cornering svetlima.

    U sustini, ovo ili volis, ili ne.

    Ja jos uvek nemam neko misljenje. Za sada mi neobican.

    • Sviđa mi se 2
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja