Jump to content

Moto Zajednica

MrKaza2

Članovi
  • Broj tema i poruka

    28
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: MrKaza2

  1. MrKaza2

    Prednji disk

    Na koliko srafova se kaci disk na tvom motoru?
  2. Epilog: otpor od reglera do akumulatora veci nego sto servisna knjiga kaze da treba. Krenem niz zice i dodjem do mesta gde je 5 onih plastika sa muskim i zenskim buksnama (ne znam kako se zovu) i preko svih navucena plastika. Plastika u koju ulaze 3 zute zice sa reglera se topila a unutra haos od buksni!Uglavnom zamenim i plastiku i buksne i sada punjenje 14.6 - 14.7v. Izgleda da sto god radis sa strujom treba proveriti sve od pocetka do kraja! Hvala svima!
  3. Ma, nisi me razumeo, zelim da me ubedis! Ako nista od ovoga ne promeni situaciju bice mi mirnija glava znajuci tvoje iskustvo. Jedino ne razumem kako je moguce! Hvala jos jednom!
  4. Imam "Haynes Service and Repair Manual" za sve Honda skutere 125/150 2000-2009 god. i tamo pise : "Regulated voltage output 14.5 to 15.3v @5000rpm. za sve modele. Ovo 15.3v malo cudno-zar ne? Imam i podatak o otporu na fazama sa statora pa cu proveriti, a i u cetvrtak mi drugar donosi regler sa svog skutera da vidimo sta ce njegov regler da kaze, ocisticu masu na regleru i na ramu i tu se moje znanje o elektrici zavrsava! N.F.S. ce me ubediti da je ovaj pad napona na Hondama normalan! Da napomenem da mi Exide gel traju po 4god. pa me pre zamene statora punjenje nije zanimalo pa nisam ni kontrolisao. Uglavnom, javljam sta se desava! P.S. Hvala "ser" provericu i kontakte na regleru i otpore od reglera do akumulatora.
  5. Skuter je, Honda 150ccm, cetvorotaktni. Regler je originalni Dukati sa 5 izvoda. Hvala N.F.S., sada mi je malo lakse, mislio sam da sam nesto zajebo! Ali bih ipak voleo neko objasnjenje - da nesto naucim, zasto kod mene kontra sveta!
  6. Zamenio sam stator alternatora i sada na ler gasu puni 14.5v, kad upalim svetla 14.4, a kad dodam gas padne na 13.7v! Akumulator kada je motor ugasen pokazuje 12.8v. Dali to znaci da regler ne valja, ili sam ja nesto pogresio? Svima se na gasu dize, a meni pada .
  7. Ja vozim skuter od 150 ccm i vozim vise od 100 preko mosta! Sta pegla, da mu crkne ves masina!
  8. Ako neko ima Hondu Dylan, zamolio bih za sliku gde se kace opruge stendera. Ili ako neko zna neku parkiranu u Beogradu otisao bih da slikam. Hvala!
  9. Kao da nisi citao moje prethodne postove. Trazim 9.5 ili 10g. I ne mora da se planinari! Sa 9.5g. rolnicama i OEM zadnjim delom varijatora radilo je odlicno.
  10. Ma, ja i izabrao jeftiniju varijantu! To da za 1g. lakse rolnice ne prave nikakvu razliku, i to sam utvrdio. Prethodno su bile 9.5g. sa serijskom centralnom oprugom i OEM kvacilom i sa njima je razlika bila drasticna. Pun gas iz mesta, kao iz puske! Slikovito: skretanje iz Oml.Brigada desno u J.Gagarina, kad se upali zeleno, onaj semafor kod vulkanizera Mihailovica prolazim na cisto zeleno, a sada mi zeleno trepne tri puta! Kao nekad sa dvoje na skuteru. Ko stanuje na N.Bgd-u zna o cemu pricam. Verujem da sam ove sa jacim skuterima nasmejao, ali jbg, nervira me! Znam da moze bolje, a sad nece! E sad, serijsku velicinu rolnica 20x15 nemogu da nadjem nista ispod 11.5g, a 20x14.5 i 20x14.6 koju god hocu gramazu. I sad ono sto mi nisi odgovorio: dali umesto 20x15 mogu da stavim 20x14.5?
  11. Za moj skuter, Honda Dylan 150 originalna dimenzija rolnica je 20x15. U toj dimenziji mogu da nadjem samo originalnih 12.5gr. i 11.5gr. za 125ccm koje sam i stavio ali razlike nema! U dimenziji 20x14.5 ili 20x14.6 mogu da kupim gramazu koju god hocu. Dali je ovih 14.5 ili 14.6 nepremostiva razlika u odnosu na 15?
  12. Pa, ima odstupanja, original okljucuje na 100C, a ovaj na 88. Ventilator ce se cesce paliti i mislim da je to sve. Veca su mi odstupanja u ceni: original 70e, ebay 30, Ali 7-12 dolara a Maruti 1000 rsd. Ebay bez podataka o proizvodjacu (lepo izgleda), kineski krs na izgled (ima modela od celika, aluminijuma i mesinga ???) a i ne verujem njihovim podacima o temperaturi paljenja, indijski lepo izgleda (precizno napravljen). Videcemo!
  13. Na Hondi skuteru je crkao termoprekidac i kupio sam novi ali od Marutija. Precnik i korak odgovaraju, ali iz njega vire dve crne zice. Kako da odredim koja je + a koja - ?
  14. Od 17.30 je u operacionoj sali, povezuju mu pokidane krvne sudove u nozi, ako sutra krene krv kroz njih za 2-3 dana ortoped! Nadam se najboljem, ima 48 godina i energije kao da ima 24, nemogu ni da zamislim da se ne zavrsi dobro!
  15. Moj drug, Tomica, iscimao ga Punto koji je krenuo levo dok je on nameravao da ga prodje sa leve strane u tom spustanju na Novosadski put. Tomica naglo prikocio, ispravio motor da ne zakaci Punto, zadnja guma osravila trag jedno 4-5 m. izleteo ulevo, ivicnjak ga poprecio i tako popreko udario direktno u banderu. Slomio ruku u zglobu i visestruki prelomi leve noge (potkoleica,koleno,butna kost). Sve ostalo u redu! Problem je sto ne oseca nogu, a dundjeri u zemunskoj bolnici ga od 14h vec treci put skeniraju i nemogu da se dogovore sta da rade! Motor je Nindza 600, 2008g. Neznam dali je zakacio punto, nisam hteo da ga gnjavim u bolnici, ali taj punto nije stao!
  16. Lak za kosu! Pomaze da navuces, a kad se osusi ne okrecu se rucice. Nisam jos probao da svucem rucice.
  17. Kupio od clana foruma, 130/70-13 i 110/90-13. Obe 80 eura.
  18. I ja ih vozim dve godine, prezadovoljan!
  19. Moja Honda Dylan 150 ima oko 66000 km. Ne trosi ulje, masina i sve oko nje onako kako je izaslo iz fabrike. Zvono i lamele fabrika! Prednji deo variomata i disk ovog proleca sve novo. Za druge proizvodjace neznam, nisam imao, ali u Hondu imam neograniceno poverenje!
  20. Hvala svima, nisam ni pretpostavio da je iza zalepljenih novina radnja, a i to sto se niko ne javlja na telefone me jos vise zbunilo.
  21. Jel zna neko sta se desava, ne mogu da nadjem radnju, a niko se ne javlja na telefone!
  22. Drugar iz Londona mi je greskom kupio 2 i tamo su placeni po 25e. Sto se ljutis, ponudio sam da ti sve podatke koji te intersuju posaljem na pp.
  23. Imam na prodaju Haynes servisnu knjigu za sve Honda skutere 125-150 kubika cetvorotaktne od 2000-2009 g. cena 25e. Ako ti ne trebaju slike nego samo podaci (stelovanje ventila itd.) PP.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja