Jump to content

Moto Zajednica

Imam problem sa karburatorom pomagajte!!!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 161 postova

Juce sam odvijao jedan saraf za stelovanje ne znam cega neko kaze mjesavine, a neko kaze vazduha i motor je isao 2 puta bolje. Sve sto sam ga vise odvijao motor je bolje vukao u malim obrtajima. Mislim da je za stelovanje vazduha pa cu ga morat otvorit da mu spustim iglicu bar 1 zub nize da mu smanjim protog goriva,a ako se ne slazete sa tim kazite mi sta drugo da uradim?

post-650-12878992877513_thumb.jpg

post-650-1287899287766_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Juce sam odvijao jedan saraf za stelovanje ne znam cega neko kaze mjesavine, a neko kaze vazduha i motor je isao 2 puta bolje. Sve sto sam ga vise odvijao motor je bolje vukao u malim obrtajima. Mislim da je za stelovanje vazduha pa cu ga morat otvorit da mu spustim iglicu bar 1 zub nize da mu smanjim protog goriva,a ako se ne slazete sa tim kazite mi sta drugo da uradim?

pa nista onda ga samo tu presteluj i vozi dalje  ;) ;) ;) ;)

Guest babyboy

Klizaci, kontrola gasa, tj povuces rucicu brzo i on prelije i muca ili se gasi,jel tako? A jel dize obrtaje ravnomerno bez mucanja kad mu polako dodajes gas?

• Svrati ponekad, 161 postova

Klizaci, kontrola gasa, tj povuces rucicu brzo i on prelije i muca ili se gasi,jel tako? A jel dize obrtaje ravnomerno bez mucanja kad mu polako dodajes gas?

Da kad mu i na leru odvrnem gas odjednom on se zagusi hoce da se ugasi, a kada se zagrije onda je malo bolje. Ne radi mi obrtomjer a ovako po zvuku koliko ga poznajem dobro dize obrtaje ne muca

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: CBR 954RR

ja imam isti takav karb na cagivi , samo odvijes taj sraf u koji ide crevo za gorivo i skines taj okrugli pipak ceo i tu imas mali filter i ocistis sve i iza njega jer se tu nakupi dosta prljavstine , cesto mi se to desavalo...

• Svrati ponekad, 142 postova

Meni se dogodilo na kolima slicna situacija.

Motor odjednom poceo da se gusi, gas do daske u prvoj...ni makac.. nema snagu uopste. Pri niskim obrtajima, gusenje > preti da se ugasi, opet turaza do verovatno pred crveno i opet nista.

Uzrok > zapusene dizne. S obzirom da mi je auto starije garde, nekako sam uspeo da pumpom za gume :o, malo " procistim dizne " nekako se docepam kuce. Usledilo ciscenje i slakao posle toga kao pravi. To je posledica svega & svacega u benzinu.

• Drug član, 1261 postova

E ovako. Znaci treba mi neko ko se dobro razumije u karburatore jer je problem sledeci

Motor pali super, na leru radi super turiram ga isto radi super, sjedem na njega usaltam u prvu, da krenem on se zagusi nekad se i ugasi izgubi snagu. Znaci na velikim obrtajima radi super a na malim ima neko gusenje. Skidao sam filter vazduha i probao bez njega i ista stvar.

Koji je problem to cete mi vi reci odgovore ocekujem samo od onih koji znaju problem.

Unaprijed zahvalan!!!

E ovako. Znaci treba mi neko ko se dobro razumije u karburatore jer je problem sledeci

Motor pali super, na leru radi super turiram ga isto radi super, sjedem na njega usaltam u prvu, da krenem on se zagusi nekad se i ugasi izgubi snagu. Znaci na velikim obrtajima radi super a na malim ima neko gusenje. Skidao sam filter vazduha i probao bez njega i ista stvar.

Koji je problem to cete mi vi reci odgovore ocekujem samo od onih koji znaju problem.

Unaprijed zahvalan!!!

Ma koliko suludo zvucalo problematika karburatora za motore sa jednim cilindrom se u nekom pogledu drasticno razlikuje od vise cilindricnog motora.

Ne mislim na teoriju vec na praksu.

Elem, posto imas jedno opaljenje na dva okretaja radilice onda ti se problemi manifestuju drugacije nego sa 4 opaljenja.

Pre svega obrati na iygled izduvnih gasova, oni ti govore mnogo vise nego sto ocekujes.

Svaka pojava crnog dima je visak goriva, sto znaci skidaj filter za vazduh, steluj nivo, spustaj iglicu na siberu ili smanjuj glavnu diznu

Ako crnog dima nema, skidaj karburator proveravaj kanal prelaznog hoda (ultrazvucna kada je pozeljna, a pre toga zameni svecicu sa za nijansu hladnijo ili toplijom u zavisnosti sta imas u motoru trenutno.

Boja svece ti moze reci takodje jako mnogo, ako je skroz bela to znaci da imas premalo goriva , to dizi iglicu sibera.

Ako je sa bojom svecice sve u redu, pretpostavka je imas problem sa dotokom goriva u karburator, ili postoji neki fals vazduh na usisnoj gumi ili karburatoru.

Kad sve to ispucas jevi se da cujemo da li je problem tu ili je nestao...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja