banowatz 10 Napisano Novembar 6, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: BG - Autokomanda Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Pre oko 10 dana sipao sam gorivo na gore navedenoj pumpi (Europremijum bezolovni). Dva dana nakon toga, primetio sam da motor jako lose radi na malom broju obrtaja, jedva krece na semaforima itd. Odem kod majstora, gde se utvrdi da je prljavstina iz goriva zaglavila plovak u jednom od dva karburatora (Kawasaki ER-5), na taj nacin sto se zavukla valjda oko osovine oko koje se plovak rotira, zbog cega nije bila dobra karburacija. Takodje je i jedna svecica "zabagrela" (sto bi rekao nas narod), sto je sve iziskivalo servis karburatora i zamenu svecice. Nakon sto sam porazgovarao sa bajkerkom iz zgrade, saznao sam da se i njoj to desilo nakon sipanja goriva na istoj pumpi. Dakle, zakljucak o postojanju uzrocno-posledicne veze izmedju sipanja goriva na navedenoj pumpi i potrebe za servisom karburatora ostavljam svima koji su imali zivce da procitaju ovaj post, smatrao sam da je vredno pomena. Napominjem da mi je ovo bio tek drugi (i, nadam se, poslednji) put da sipam gorivo na toj pumpi, iako mi devojka zivi prekoputa. P. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
safet su 155 Napisano Novembar 6, 2011 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: SUBOTICA Prijavi odgovor kao problematičan nemojte ljudi tako kaže alvirović da je gorivo na svim pumpama u lepoj nam srbiji zadovoljavajućeg kvaliteta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Novembar 6, 2011 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan nemojte ljudi tako kaže alvirović da je gorivo na svim pumpama u lepoj nam srbiji zadovoljavajućeg kvaliteta Ах тај Алвировић је попио сву памет овог света....кад је он задњи пут сипао гориво у своје возило за своје новце??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelena599 419 Napisano Novembar 6, 2011 Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan Gorivo (benzin) na svim pumpama, u lepoj nam Srbiji, je iz Pančeva. Kod euro-dizela je nešto malo drugačija situacija.... Kako i pod kojim uslovima dolazi do nagomilavanja trunja i prljavštine u rezervoarima to je malo šira tema i čisto sumnjam da je posledica samo jednog sipanja goriva ne nekoj od pumpi. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 480 Napisano Novembar 6, 2011 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan Gorivo (benzin) na svim pumpama, u lepoj nam Srbiji, je iz Pančeva. Kod euro-dizela je nešto malo drugačija situacija.... Kako i pod kojim uslovima dolazi do nagomilavanja trunja i prljavštine u rezervoarima to je malo šira tema i čisto sumnjam da je posledica samo jednog sipanja goriva ne nekoj od pumpi. da se ne prezivas mozda i ti Alvirovic??? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelena599 419 Napisano Novembar 6, 2011 Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan Gorivo (benzin) na svim pumpama, u lepoj nam Srbiji, je iz Pančeva. Kod euro-dizela je nešto malo drugačija situacija.... Kako i pod kojim uslovima dolazi do nagomilavanja trunja i prljavštine u rezervoarima to je malo šira tema i čisto sumnjam da je posledica samo jednog sipanja goriva ne nekoj od pumpi. da se ne prezivas mozda i ti Alvirovic??? Ne, ali možda imamo iste izvore informisanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banowatz 10 Napisano Novembar 6, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: BG - Autokomanda Prijavi odgovor kao problematičan Tacno je da je tesko reci da li je ova pumpa ili ona, zato nisam ni bio kategorican vec "kreativno neodredjen" - kako to vole da kazu Amerikanci. Ipak, voleo bih da znam ko je imao slicna iskustva nakon sipanja goriva na pojedinim pumpama u BG-u ili Srbiji. Do tada sam redovno sipao na "Dejtonci" i nisam imao problema sa karburatorima, koje redovno servisiram jednom godisnje. Ako nista drugo, sujeverja radi . P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banowatz 10 Napisano Novembar 6, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: BG - Autokomanda Prijavi odgovor kao problematičan Ах тај Алвировић је попио сву памет овог света....кад је он задњи пут сипао гориво у своје возило за своје новце??? Mozda te prljave poslove poveri Junioru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tosa 35 Napisano Novembar 6, 2011 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd, LB Prijavi odgovor kao problematičan Mene cudi da uopste sipate na toj pumpi,kad je ista poznata kao "10 posto". Mada sam ja ubedjen da "osure" i koji procenat preko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale125 680 Napisano Novembar 6, 2011 Svrati ponekad, 363 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Varadero XL1000V '09 Prijavi odgovor kao problematičan Ja samo znam da je na SLAP-u najgore moguce gorivo koje postoji u bgd-u, a evo i zasto.. Dok sam isao u srednju skolu, i imao neki svoj dzeparac, vecito mi je nestajalo goriva posto sam tad vozio nekog juga.. I posto mi je nestajalo goriva, a igrom slucaja zivim na 150m od SLAP-ove pumpe kod plavog mosta, ja i ortak uzmemo balon od 5l i odemo da sipamo gorivo, tad sam imao 500 din, i za 500 sam sipao.. Dok sam otisao da platim on je uzeo i natocio u balon, i krenuli smo kuci, i nesto slucajno pogledam u balon, a benzin BRAON.. Ali ne BRAON kao braon, nego braon od BLATA uzmem i promuckam onaj balon, a ono se jasno vide truncice ko zna cega kako pice po balonu.. I naravno, posto sam bio mlad i zelen sipam to u kola.. tako da, sto se mene tice, ja i slap smo tad zavrisili.. Sad sipam najvise na ELP-u na nbg-u, i na jugopetrolu izmedju mostara i auto komande.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 7, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ja dosta radim karburatore,bas bas dosta, svasta nalazim u njima,a tek sta nalazim u rezervoarima......ah, prljavstine svud redom ,nekih taloga naslaga.....po nekad jedva ocistim sito na rezervoaru,neretko se nadju i neke masnoce,kao da je naftni talog... svasta se radi sa tim rezervoarima za tankovanje goriva na pumpama,ko zan dali su ikada cisceni,mesaju se rezervoari od nafte od benzina,toci se iz starih kamiona cisterni,,krsti sa vodom..svasta nesto..od kamenca po nekjad jedva ocistim telo karburatora, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Flaster 30 Napisano Novembar 7, 2011 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Malaguti Madison T150 Prijavi odgovor kao problematičan Doticna pumpa mi je u komsiluku i nekad kad sam bas u zurbi i nemam vremena da odem do OMV-a na banjici sipam ovde. Nikakvih problema nemam sa kvalitetom goriva, jedino sto predjem sigurno 20-30% manje km nego kad sipam za iste pare na OMV-u . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Novembar 7, 2011 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Za sad samo MOL, nikad nisam imao problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Novembar 7, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Znam tu pumpu jer stanujem na 200 metara i nikada ne sipam gorivo tu jer je ofucana i stara. Verovatno su cisterne prljave pa si dobio mulj uz gorivo za iste pare. Takođe ne sipam ni na autokomandi na kružnom toku jer je situacija ista i svaki put kada sam točio (a uvek točim po 20 l kada mi se upali rezerva i uvek sam u krugu od par kilometara) pokazuje za polje manje nego na Lukoilu koji je iznad u bulevaru i uveren sam da kradu gorivo. Desilo mi se par puta za poslednje dve godine da sam na OMV pumpi "sipao" gorivo a kada sam seo u kola kazaljka se nije ni pomerila. Navodno "plovak ti se zaglavio". Onda popizdim i vidim da im ne mogu ništa. Sipam ponovo 20 l i kazaljka se normalno pomeri u očekivani položaj, dakle plovak se nije zaglavio jer da jeste onda bi skočilo skoro do punog jer sam sipao dva puta po 20 litara. Od tada uvek isključivo sipam sam na način da cev pištolja držim da vidim da gorivo teče u rezervoar. Jugopetrolove pumpe za mene ne postoje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banconi 243 Napisano Novembar 7, 2011 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Ta pumpa mi je blizu stana i vrlo često sipam gorivo tamo. Nikakvih problema do sada nisam imao, zaista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Novembar 7, 2011 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan nemojte ljudi tako kaže alvirović da je gorivo na svim pumpama u lepoj nam srbiji zadovoljavajućeg kvaliteta isto onako kako je zastava napravila jugo dizel Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...