mohikanac 1209 Napisano Jul 11, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Ove nedelje treba da idem da pogledam neku f1-cu u zr.,i posto nosim manometar za kompresiju(prvenstveno da proverim da li su razliciti pritisci u sva 4 cilindra),ispod kojeg pritiska se smatra da je masina losa(mada i bez merenja cu videti u kakvom je stanju,cim vidim dimi li,kako ide,kako se cuje). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Jul 12, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Pa gde ste mehanicari,dajte neki savet . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steve_yam 18 Napisano Jul 12, 2010 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Dogodine opet... Prijavi odgovor kao problematičan ne znam sta mozes da ocekujes od masine stare 15 godina + -...mislim ne ocekuj idealno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Jul 12, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje bi bilo da pokaže 12 bara na svim cilindrima...ali ti ćeš izmeriti oko 10 ;D...ne sme biti manje od 8 bara...ako je manje znači da je mašina jako ''potrošena''...kad meriš kompresiju izvrni svećice (sve) i zavrni pun gas...motor treba da je vruć...ne valja da razlika između cilindara bude veća od 0.5 bara... Generalno-to je tako... Tako sam sam nesto i racunao ako je ispod 9-10 ne bi je ni uzimao,a manometar upravo nosim sbog toga da vidim ima li razlike u cilindrima . Hvala drugari na pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dieselman 45 Napisano Jul 12, 2010 BJB Maxi scooter club, 134 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Aprilia Atlantic 200 Prijavi odgovor kao problematičan ..i obavezno pun gas pri merenju,da otvori leptire... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Jul 12, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...