Jump to content

Moto Zajednica

Prvi KTM-ov cetvorotockas

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 234 postova

Prva ozbiljnija  nagađanja o pojavi austrijskog  ATV-a bila su rezultat međusobne  razmjene dionica KTM i Polarisa.  Iako se u poslovnom smislu takvo  udruživanje nije  pokazalo pretjerano  plodonosnim, ono  je ubrzo rezultiralo  ugradnjom KTMovog  agregata u  Polarisov model  Outlaw.  No, iako se za  punokrvni KTMov  quad trebalo još malo strpjeti,  nakon što su objavljene prve  fotografije modela 450 XC i 525  XC jasno je da se to čekanje isplatilo.  Kako im i imena sugeriraju,  austrijske ATV-ove pokreću dobro  poznati jednocilindrični agregati  koji se ugrađuju u hard-enduro  modele EXC. Netom predstavljeni  XC modeli se pritom razlikuju  samo po zapremini agregata (448  ccm, odnosno 510 ccm), dok je  ostatak vozila potpuno isti.  Napajanje  je  tako povjereno  istovjetnim  Keihin rasplinjačima, dok je  petbrzinski mjenjač opremljen i  korisnim hodom unazad. Sve se  to ugrađuje u čelični cjevasti okvir  kojem je straga pridodan aluminijski  podokvir,  potpuno vidljiv tek  kada se skinu maksimalno  agresivno i u  tipično KTM-ovom  stilu izvedene oplate,  kada još više dolaze  do izražaja «zlatne»  komponente ovjesa.  Naime, široka  dvostruka poprečna ramena, jednako  kao i stražnja kruta osovina,  imaju privilegiju da su upareni s  Ohlinsovim potpuno podesivim  amortizerima koji omogućuju  slobodan hod od 257 mm sprijeda  i 265 mm straga.

404.jpg

404.jpg

Da se radi o  vrhunski opremljenom  četverociklu potvrđuje i  briga o kočnicama. Tako  se naprijed nalaze plivajući  valoviti diskovi promjera  180 mm sa četiri klipića, dok  se straga nalazi «običan» disk s  jednim klipićem smještenim u plivajuća  kliješta.  Od ostalih poznatih podataka  spomenimo da su dimenzije Maxxis  Razor guma 21x7-10, odnosno  20x11-9, te da je deklariranom  dužinom od 1.810 mm i širinom  od 1.148 mrvicu kompaktniji od  konkurencije. Zato im suvereno  parira osovinskim razmakom od  1.280 mm, kao i spremnikom goriva  od za tu klasu popriličnih 13,4  l. Svakako treba pohvaliti i suhu  masu od svega 163 kg, koja je jamstvo  da će provjereni četveroventilski  agregati XC modelima pružiti  performanse više nego dostojne  KTM-ova slogana «Ready to race» 

kndUG_atvstripxq7.jpg

404.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=9vfQZRCSgzg

sta reci?

STa mislite o ovom umetnickom delu? ;D :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 328 postova
  • Motocikl: Honda TransAlp XL600V

Zar nije nedavno bilo na,valjda Foxu,neko testiranje KTM cetvrotockasa,vise se ne secam tacnog modela (ako stvarno postoji i taj od 950cc,ako ne onda je to sigurno bio ovaj),ali kad sam cuo cenu,posto sam video samo minut testa na nekoj prasnjavoj livadi,batalio sam da gledam ostalo,mislim da je cena bila nesto oko 13 000 eura ako se ne varam,nerealno!!

Pozdrav 8)

• Zainteresovan, 564 postova

Zar nije nedavno bilo na,valjda Foxu,neko testiranje KTM cetvrotockasa,vise se ne secam tacnog modela (ako stvarno postoji i taj od 950cc,ako ne onda je to sigurno bio ovaj),ali kad sam cuo cenu,posto sam video samo minut testa na nekoj prasnjavoj livadi,batalio sam da gledam ostalo,mislim da je cena bila nesto oko 13 000 eura ako se ne varam,nerealno!!

Pozdrav 8)

TO je verovatno onaj od 950 ccm... onako agresivna prednja maska... :D

• Vlasnik sajta, 5375 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Shone, vidim da si tekst prekopirao odnekud. Red i kultura nalazu da se navede izvor teksta, ako nije autorski...

Hvala ti u svakom slucaju za trud da nam preneses tu zanimljivost ;)

• Svrati ponekad, 328 postova
  • Motocikl: Honda TransAlp XL600V

Moze biti Scarface,mada stvarno ne mogu da tvrdim,ukljucio sam se upravo kad je neki tip orao po jednoj livadi-stazi,i ubrzo su preklopili sliku onim specifikacijama,i kad videh cenu pri dnu rekoh ne hvala,bolje da uzmem nekog Varadera za te pare,ili jedan solidan NOV auto a ne ovu"igracku",a zamisli samo koliko kineza moze da se uzme za te pare,pa njih 2-3 ce sahraniti ovoga a ostali mogu da posluze tvojoj deci i unucima!  :D

Pozdrav 8)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja