Alp 2247 Napisano Februar 13, 2018 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Nema veze sa motorima, ali devojčica od 5 godina je kritično. Prosleđujem drugarovu poruku sa drugog foruma: Ako možete da prosledite i da pomognete: Molim vas...devojcica ima 5 godina i ide u vrtic kod Danine škole, cerka moje drugarice Ljubice. U kriticnom je stanju i odrzavaju je u zivotu svakodnevnim transfuzijama trombocita. Problem je sto joj odgovaraju samo A- davaoci(koji su retki),i to samo potpuno zdravi muskarci mladji od 60 godina i zene teze od 50kg koje nikada nisu ostajale u drugom stanju. Mesecima vec prima transfuzije i sada je iskoristila vec sve davaoce koje smo za nju pronalazili...Puno bi znacilo ako znate nekoga sa tom krvnom grupom ko hoce i moze da bude davalac za nju... Devojčica se zove Una Tomić. Davaoci mogu otići u Zavod za transfuziju, Svetog Save. Molim sve koji imaju krvnu grupu A- da pomognu maloj Uni! Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 418 Napisano Februar 13, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 592 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam A neg-ativac ... I otići ću sutra ...Pozdrav za Unu 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanče019 239 Napisano Februar 13, 2018 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Vidikovac Motocikl: KTM 790 Adv Prijavi odgovor kao problematičan Možeš li da pitaš prijatelja da li mogu I A+ jer mi se čini da prilikom davanja trombocita nije toliko bitan rh faktor, tj. može I A+ I A-Sent from my HTC One M9 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Februar 13, 2018 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam A+ i pitao. Ne mogu. Rapitaću se opet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veljabandit 1076 Napisano Februar 13, 2018 Zainteresovan, 748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R nine T Rural GS Prijavi odgovor kao problematičan 15 minutes ago, Milanče019 said: Možeš li da pitaš prijatelja da li mogu I A+ jer mi se čini da prilikom davanja trombocita nije toliko bitan rh faktor, tj. može I A+ I A- Sent from my HTC One M9 using Tapatalk Ja sam A+ i bio sam na testiranju, uvece mi javili da mogu da dajem pa onda ujutru da ipak ne moze. Ko je A- i prodje testiranje moze da daje trombocite na dve nedelje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Februar 14, 2018 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Zvao sad, Za davanje trombocita bitna je ista krvna grupa, rh faktor nije važan !!? Idem po podne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Februar 14, 2018 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan http://www.telegraf.rs/vesti/humano-vesti/2933890-uni-su-potrebni-trombociti-da-bi-mogla-da-zivi-boluje-od-retkog-sindroma-i-to-je-jedini-nacin-da-je-spasemo-foto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanče019 239 Napisano Februar 14, 2018 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Vidikovac Motocikl: KTM 790 Adv Prijavi odgovor kao problematičan Čini mi se da testiranje u institutu za transfuziju rade samo od 8 do 10:30.Sent from my HTC One M9 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 418 Napisano Februar 14, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 592 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Da ..testiranje je do 10.30 .... mene su vratili danas sa obrazloženjem da ima dovoljno davalaca za sledećih mesec dana. Kolega @Alp neka prati situaciju pa ako zatreba neka nas opet podseti .... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Salez 39 Napisano Februar 25, 2018 U prolazu, 89 postova Lokacija: Beograd/Rušanj Motocikl: BMW K 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam A+.Posto vidim da rh faktor nije vazan tu sam. Samo nas obavestite porukom malo ranije pa se ukljucujemo.Pozdrav za malu Unu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Februar 25, 2018 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima koji su zainteresovani da pomognu. Ja ću pratiti situaciju i javiću ako treba.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Februar 26, 2018 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Citiram zadnji izveštaj od drugara: "За Уну се лекари и даље боре, потреба за тромбоцитима је велика а давалаца нема довољно. Новост је да су сада потребни даваоци АБ групе а не А групе. Родитељи су очајни." .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GCB 42 Napisano Februar 26, 2018 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z 1000 sx Prijavi odgovor kao problematičan za ab ne mogu pomoci ali ako bude ponovo potrebna A- tu sam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lepi Dzov 230 Napisano Februar 27, 2018 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam A negativac... Ako se opet promeni pa zatreba A- samo javite..! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pižon 240 Napisano Mart 1, 2018 Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Beograd, Vinca Motocikl: yamaha FZ6 fazer Prijavi odgovor kao problematičan Danas se testirao, popodne mi javise da je mali broj trombocita... odbijen sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tatkonadzeja 141 Napisano Mart 1, 2018 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 1250 S Prijavi odgovor kao problematičan Da li uopšte više nisu potrebni davaoci A grupe ili je samo više potrebno davaoca AB? Ja sam A+ i mogu sutra da odem da dam trombocite ako ima potrebe (mislim da rh faktor nije bitan prilikom davanja trombocita) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tatkonadzeja 141 Napisano Mart 2, 2018 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 1250 S Prijavi odgovor kao problematičan Potreni su samo davaoci AB krvne grupe. Ja bio jutros da se testiram i vratili me jer sam A krvna grupa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...