Jump to content

Moto Zajednica

plavobeli

Članovi
  • Broj tema i poruka

    15
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: plavobeli

  1. Bokilic je i sam imao HD pa sigurno mu nije strano
  2. Cuvaj lekarske nalaze jer kao sto neko vec pomenu trebace za naplatu nematerijalne stete.
  3. Jedan od korektnijih tekstova kada su ovakve nesrece u pitanju, covek je naveo cinjenicu da je motocikl neregistrovan i nije izneo nikakve proizvoljne konstatacije.
  4. Imao sam takav problem,silni majstori stelovali karburatore a i dalje prelivao.Resio ga majstor,ma doktor Bokilic,problem je bio u slavini jer je kroz vakum vukao gorivo u cilindar direktno.Zamenjema membrana i sve ok.
  5. Drugari prodadoh danas mog gpz-a,momku iz Kanade koji studira ovde,to mu je prvi ozbiljniji motor i znate kolika je to radost, ali malopre me zove i zalosno saopstava da mu je neko oborio motor ispred zgrade i da su gore navedeni delovi osteceni.Molim ako neko ima nesto od delova da proda-pokloni neka me kontaktira na tel.063/248289 Hvala
  6. Potez od Transporta prema Kumodrazu je od kada rade novo naselje jako opasna deonica,kamioni voze kontra smerom, automobili se ukljucuju u Kumodrasku i bukvalno iz desne trake idu u polukruzno itd... Mora da se vozi krajnje obazrivo i sada dok traju radovi i kada bude gotovo jer su se promenili uslovi.
  7. Drugari igrom slucaja radim u kuriru i bio sam dva puta u kuci tog malisana i mogu vam reci da je njemu pomoc stvarno neophodna.kucu ce dobiti nadamo se uskoro,ali njemu je neophodno bukvalno sve,juce smo smo ga vodili u kupovinu garderobe jer uskoro ima maturu a moj je utisak da se najvise obradovao fudbalskoj lopti.Kada je izlazio iz prodavnice punih ruku prokomentarisao je "kako cu da perem ove stvari kad nemam ni masinu" a inace kuca u kojoj sada zivi ima struju ali i samo jedan osigurac i pitanje je koliko moze da izdrzi opterecenje.Racunajte na mene u svakoj akciji ,ako vam treba kontakt takodje sam tu.
  8. Dok Boki popravlja motore,pomocnik kontrolise sadrzaj kofera
  9. Dok Boki popravlja motore pomocnik kontrolise sadrzaj kofera
  10. Samsung E250 boja crna-ne radi ekran,kodiran na Telekom mrezu i Samsung J700V boja roze-ne radi zvucnik,kodiran na VIP mrezu.Oba imaju punjace i slusalice.
  11. Evo i ja da podelim moje iskustvo sa majtor Borisom.Vise od godinu dana muku sam mucio sa karburatorima ,bar tako su tvrdili beogradski majstori,cistili,vakumizirali a motor i dalje prelivao i nenormalno trosio.cak sam uzeo i druge karburatore ali problem je ostao.E onda nastupa Boris Sredi karburatore ali i defektuje glavni problem a to je bila membrana na slavini kroz koju je motor vukao preko vakuma gorivo direktno u cilindar.problem resen ,motor radi ko sat potrosnja normalna i ja prezadovoljan. Saka i iskrena preporuka za Borisa!!!A za njega pozdrav i vidimo se kako smo se dogovorili.
  12. Bokilicev savet i ruke zlata vrede ,godinu i nesto bg majstori stelovali karburatore kupio sam cak i druge ali problem ostao ,dosao bokilic u nedelju sredio karburatore i defektovao kvar,sad kao da je drugi motor,moj savet slusajte coveka dok ima volju da podeli svoje znanje sa nama.
  13. Cerka mi je vec neko vreme ne Tasosu radi tamo i bas pre neki dan rece mi da neki njen poznanik izdaje dvosoban cetvorokrevetni apartman u centru Limenarije.Cena u sezoni 700 evra deset dana pa ako je neko zainteresovan izvoljevajte!!A i gospodja i ja ako bog da u avgustu palimo put Tasosa.
  14. Bio danas da uradim tehnicki u Parking servisu ispod Gazele i oni podigli cenu na 1500,produzio do GSPa na NBGD i zavrsio za 400din mada kako kazu ni kod njih nece biti jos dugo ta cena pa kome uskoro istice pozurite.
  15. Skuter ne izgleda puno ostecen a on je verovatno glavom lupio u asvalt posto je ostala velika lokva krvi,kaciga bi sigurno odradila svoje.
  16. Evo sad sam se vratio sa lica mesta,po prirodi posla sam bio ,u pitanju je <liberti< kretao se od Slavije ka Karadjordjevom parku preticao kolonu i verovatno proklizao na tramvajskim sinama.Covek je srednjih godina i nije nosio opremu,po recima saobracajaca u teskom stanju je i prevezen je na reanimaciju.Nadajmo se da ce se izvuci.
  17. Svi ovde govore o lepljenju a moguce je nitovati,jednom prilikom sam sa drugarom tom metodom napravio plocice za auto i bile su ok.Na motoru se jedino bojim pucanja obloge zato sto se smanjuje povrsina naleganja za rupe od nitni.
  18. da li mogu da dobijem broj jer sam zainteresovan za kacigu ili mi se javi na pp jer je tebi puno sanduce ili eventualno na br 063248289
  19. Ako iznajmis kod Zagosa niko ti ni ne gleda kolicinu goriva u rezervoaru.Sto se tice ostavljanja nocu,opusteno.Na Tasosu mozes i kljuc da ostavis u bravi i kacige okacene na retrovizore i sve ces zateci tu.To je ostrvo ,oni se svi znaju ,znaju i ciji je motor.Tako se i Grci ponasaju,oni svoje motore i ne gase dok su u prodavnici.Kad iznajmis motor dobijas ful osiguranje i ako se pokvari i ako ti ga ukradu i sta god da se desi ti si pokriven.Jos jedna napomena :kacigu obavezno na glavu,nemoj da te zbuni sto neki ne nose,to su sve Grci,kao sto rekoh svi se znaju i valjda tako prave razliku izmedju domacih i turista
  20. Od dokumenata ako uzimas kod Zagosa ne treba ti skoro nista.Ja sam imao medjunarodnu "B",ali nije neophodno,mozes i sa nasom dozvolom.bitno je da se Djordje uveri na licu mesta da znas da vozis.Sto se cene tice ja sam bio krajem avgusta kad su nize cene ali rekao je koliko se secam da je u sezoni oko 20 evra dnevno.Cena ti je niza na vise dana i mozes da se pogadjas.
  21. Evo da i ja napisem koju o voznji na Tasosu.Boravio sam na tom prelepom ostrvu prosle god.krajem avgusta meseca.Supruga i ja smo u startu imali ideju da iznajmimo motor i njime obidjemo ostrvo.Bili smo u Limenariji i tu smo i iznajmili motor u moto rentu Zagos.Covek na slici sa Smithom je Djordje (po naski)vlasnik radnje,iznajmili smo istog kineza Zongchen 200.Za cenu se nismo cenkali zato sto nam je 90e za devet dana sa punim osiguranjem izgledalo povoljno jer smo culi da za skutere uzimaju po 12e. dnevno.Od Djordja smo dobili sve informacije i upozorenje da se ne igramo sa nosenjem kaciga jer je kazna 360e,takodje je napomenuo i da treba obratiti paznju van naseljenih mesta na domace zivotinje koje se slobodno setaju i mogu predstavljati opasnost na putu.Sve u svemu za moto Zagos i Djordja moja preporuka svima koji zele da iznajme nesto! Sto se tice samog motora nisam imao pojma ni da postoji ta firma tako da nism znao sta da ocekujem ni od njega ni od sebe jer sam imao pauzu od nekoliko godina.Vec posle sat -dva smo se nekako srodili i stvarno nisam sa motorom imao nikakvih problema i prosto me odusevljavao iz kilometra u kilometar.Potrosnja mu je stvarno smesna nesto preko 2 litara a uvek je vukao nas dvoje po gudurama Tasosa. Tasos je idealno mesto za obilazak motorom jer samo tako mozete osetiti mesavinu morskog i planinskog vazduha koji se tu mesaju,to ne mozete doziveti u autu.Takodje iz automobila ne mozete videti mnogobrojne plaze i nemoguce im je prici autom.Tu je nas terenac odigrao ulogu i bez problema nas dovezao do svake plaze,nekim plazama je zaista tesko prici jer su prilazi zemljani i strmi pa smo na par mesta videli ljude da guraju uzbrdo skutere.Sto se tice saobracajne kulture ostrvljani su krajnje korektni i nece vas izgurati sa puta vec ce strpljivo voziti iza vas dok ne dodje pravac da vas u sirokom luku pretekne.Milina za voznju!! Sto se tice jagnjetine u Teologosu,steta da je ne probate.Cena je 23e kilogram.Ali,budite spremni da u trenutku kad Vam je donesu na sto , dozivite pravu invaziju osa.Sjate se niotkuda i bukvalno kidaju komadice mesa. Tasos bih preporucio za odmor ali sa obaveznim obilaskom celog ostrva.Prosto Vas vuce da se opet vratite.
  22. Evo i mene da vam se prikljucim ,trenutno ne vozim nista na dva tocka ali se iskreno nadam da ce uskoro biti nesto.toliko za sada ,pozdrav svima!!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja