Jump to content

Moto Zajednica

samposebi

Članovi
  • Broj tema i poruka

    121
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: samposebi

  1. Kupljena prosle godine, velicina L, ima kozni "spojler" pod bradom, naravno i Pinlock. Uz kacigu se dobija i tamni vizir. Kaciga ima par sitnih ogrebotina, nastalih kao "danak nesikustvu" u nosenju kacige u ruci. Uz Nolan ide i AGV, GP-I, velicina S kupljena pre 3 godine. Nova je pre godinu dana placena 200 evra. Cena 5.000 din.
  2. Motoholice, Zarkovo ti klice ;D
  3. Vidim da izmedju i tih DID-ovih ima razlike i milion modela. Meni treba za TDM 850 i kupio bih ovaj kod Louisa 10041833 TRACK ASSEMBLY DID X-RING BJ.99 TDM850-01 (114/16/43 YAMAHA TDM 850 (4TX) [YEAR FROM 1999] 129,95 E Ali, ne vidim uopste koji je to DID lanac, onda sta znace te oznake npr. VX itd. na DID lancima? Koliko te razlike zaista znace za voznju motocikla koji ne ide na trke i da li vrede razlike u novcima? Koji bi bio ok DID lanac za recimo TDM 850, s obzirom na cenu-kvalitet Ako ima tema izbrisite, ja je nisam nasao. Hvala puno na odgovorima, iza kojih stoji garaza i kilometri, a ne dosada ispred ekrana.
  4. Milsim da je neko negde u nekoj od tema napisao da se voznja na zadnjem tretira kao nasilnicka voznja. E sad, da li je napisano striktno da je voznja na zadnjem, ili voznja na jednom, ili voznja... Знаћи од тебе никад бајКЕР.
  5. Znaci tamo se voze divlji motori i ludi vozaci.......moram da pazim da neidem tamo Vidim, zurka kod tebe u glavi. Ej a kao ti Djeneral znas nesto o motorima i motorasima, za tebe je bre autobus pa se vozi sa babama, ako ti smeta dizanje na zadnjaka. Sta radis ti uopste na ovom sajtu bre, prosetaj rodjace ako ti se ne svidja drustvo motorasa i onih koji nesto znaju o tome.
  6. nisam zainteresovan za zamene. Cena novog je 4.000 ovaj je kao nov. kombinezon se ceo spakuje u pvc torbicu, koja je kao veci unutrasnji dzep.
  7. Ja sam visok 183, tezak oko 80 kg i pase mi odlicno. Mislim da mogu nesto vece, a i nesto manje jedinke da se upakuju.
  8. Kao nov, velicina XL, kupljen u Pegazu, obucen dva puta. Cena 2.500
  9. Pa to je daleko, daleko, daleko od neozbiljne radnje. Grofe javi se ujutro idem ja sa tobom da ih vratimo, ako su kako kazes fals.
  10. Muljaz @ Pa pise ti u prvom postu od 125 do 500 kubika je 87. Tako da ne vidim problem.
  11. Ako je na moj racun, bilo mi zima u Novembru pa sam uspeo samo 3.000 km i priznajem zapakovao sam ga juce. Rado na prolece da proverimo zajedno dal i moja tolko trosi goriva ;D ;D ;D i ostalih fluida.
  12. Ukratko. Alkohol. Ne moze vise od 0,3 mg/ml u krvi, za instruktore itd ne moze uopste ni kapljica. Umerena do 0,5 Srednja od 0,5 do 1,20 Teska 1,20 do 1,60 Veoma teska 1,60 do 2,00 Potpuna preko 2,00 Ovo sluzi tome da se poostri kaznjavanje i izreknu teze sankcije ako si vise pijan, nikako da se ublaze sankcije ako si preko 0,30. Prolazak kroz zuto - Zuto svetlo - zabranjen prolaz, osim ako ne mozes da se bezbedno zustavis - Istovremeno zuto i crveno - zabranjen prolaz - Trepcuce zuto -oprez Obilazenje Obilazenje je kad auto stoji, tako da ono sto si opisao je pre preticanje, al videces dole da nije. - Na putu u naseljenom mestu kad ima najmanje dve trake u istom smeru prolazenje sa desne strane vozila, koje ne ide krajnom desnom ne smatra se preticanjem, ili ti mozes slobodno.
  13. Ma da ne tusimo previse sa propisima, koga normalnog to zanima ;D Ima link prema "Novi propisi" u "Pravnoj pomoci", tamo su okaceni izvorni propisi bas zbog svasta-nesto po novinama itd. Sa preticanjem ukratko, moze i druge da pretice u raskrsnici sa semaforom a ne samo nas. Evo, na putu koji ima ukosenu kocku: - vozilo koje ide levo, sa desne strane, -ono koje ide u desno samo ako ne prelazi u suprotan smer, ako je zeleno -vozilo ispred, - i mopede i bickle i motore. Tako ti i pise na toj strani pod tim clanom, na linku MUP-a. U svakom slucaju generalno je odredjeno da se preticanje ne moze vrsiti kad ugorzavas druge ucesnike, to je 50 - neki clan, kao i to da je vozac duzan da drzi potrebno rastojanje i odstojanje prilikom preticanja. Ma sve u svemu, ima dosta o preticanju, ali Zakon nikako ne podstice da se motociklisti ugrozavaju, upravo suprotno. edit Zakon verovatno jeste pravi- objavljen je na stranici je MUP-a, nisam ga citao celog odatle, ali je interpretacija u onom sto sam citirao netacna.
  14. Moguce, eto objasnjenja, ja se vec uplasio da je neispravan ;D
  15. Manje vise sto to nije regulisano Zakonom nego Pravilnikom koji jos nije ni donesen, pa nije ni stupio na snagu, odnosno ne vazi. Link za zvanican nacrt ovog Pravilnika je na prvoj strani teme i u njemu stoji upravo onako kako je i navedeno u prvoj poruci, a ne kako si naveo ovde. Zanima me koji je izvor informacije koju si napisao? P.S. Ni ono oko preticanja nije tako regulisano Zakonom, al ovde je tema bila tehnicki uslovi koje treba da ispunjavaju motocikli i mopedi.
  16. Motul 5100, al ne mislim da su ostala losa. Zabelezio sam posle zamene ulja i filtera gde je nivo i tu je i sada, sad jel to malo km il sta drugo ne znam, imam tek 2 meseca ovog TDM. Znam da Yamahe oce da potrose ulja. XT 600 mi je kido litru na 1.500 km, al sam ga konstantno przio, pa moguce zato.
  17. Kad smo kod merenja ulja, preso prvih 3.000 km i ni kapi potrosnje, autoput-put, prosecno 130 km/h, a bogami bilo je i 210 km/h (bar je tako pokazivala mala kazaljka na onom okruglom), daklem tacno je gde je i bilo kad sam uso. Nista ne pitam samo se falim ;D Ustvari pitam, kakvi ste s potrosnjom ulja inace?
  18. Ma kako kod, svako odredjuje koji nivo rizika je spreman da snosi. Ne postoji apsolutna zastita od prevare, jer to nije stvar pameti nego zloupotrebe poverenja. Srecna kupovina i da se navozas...
  19. posle voznje, il dobro zagrejanog motora, ugasis, sacekas 5-10 m, naravno izravnas sa npr, letvom colaricom ispod copave i ondak gledas.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja