Jump to content

Moto Zajednica

pirkee

Članovi
  • Broj tema i poruka

    32
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: pirkee

  1. Ja samo ne razumem, motor u garanciji, a ne ide se da se proveri vec ovde diskutujemo. idite pa proverite sta vam to ne radi sa meracem goriva i mirna Backa. Ima nas koji te probleme nemaju, sto automatski znaci da je izolovan problem. Sto kaze @mick, posle 600-700km provalis koliko trosi i teraj, a ako vam smeta to, onda pravac servis. 

    • Podržavam 1
  2. pre 17 minuta, Shke je napisao:

    Pokazivac goriva definitivno luduje. Od trecine (il cetvrtine) rezervoara do rezerve u toku voznje kroz grad i par stajanja. Na kraju pocela da blinka rezerva. Ok, treba da naspem gorivo, al bas toliko da menja nivo, malo je ludo… 😊

    Ja evo obrnuo oko 1800km i nemam te probleme. Oko 600km je bila gradska voznja.

  3. Pre 2 sati, Nemke1706 je napisao:

    Prosli vikend sam se vratio sa ture. Ruta je bila: BG-Visegrad-Trebinje-Dubrovnik-Peljesac-Foca-Pluzine-Durmitor-BG. Imao sam i tu "srecu" da sam prosao kroz sva godisnja doba. Od letnjih 25 do zimskih -2 sa snegom i ledom u jednom trenutku. Kvalitet puta je varirao od mesta do mesta i bilo je 80% krivina 20% ravan put. Motor je sve vreme radio ujednaceno, nikakvu promenu nisam primetio, nista se nije odvilo,popustilo ili puklo. Ogibljenje je sve vreme trpelo mojih 120kg i natovarena 3 kofera bez ikakvih problema. Gume kod mene su Maxxis i pokazale su se odlicno, nigde nisu izgubile grip, bez obzira na uslove. Ja sam doduse dosta kozervativno vozio, mada je bilo i situacija gde sam vozio jace, motor je hendlovao bez problema.

    Sve sto sam ocekivao od motora ovde je bilo ispunjeno. Mislim da bi trebalo da nas dobro posluze ove masine. Srecno kolegama kojima je skoro stigao motor.

     

    438197613_7948011878550794_1875241012504219928_n.thumb.jpg.e1ec11f811638830793d5197f8b8d9b0.jpg

    Svaka cast brate i bas mi je drago da je sve bilo kako i ocekujemo. Vidimo se uskoro na nekoj turi :)

    • Sviđa mi se 1
  4. pre 1 minut, ironhorse je napisao:

    @pirkee i meni je motor fenomenalan - već sam pisao o tome, ali onaj ukras od vizira ti može prebaciti kacigu jedino ako si visok 1,50. 

    Bukvalno ne služi ničemu osim da bude lep.

    Ja sam 187 i ne znam kako, ali meni ok. Mozda se pogrbim kad sedim, jebem li ga :). 

  5. Pre 1 sat, Milanezi je napisao:

    Nije mi motor u fokusu, više volim original nego kopiju :D

    Ali mi je zanimljivo kad pročitam neke utiske, pa moram da tražim pojašnjenja jer ne mogu da razumem šta je pisac 'teo da kaže.

    Čini mi se da ga je najrealnije opisao kolega kome je došao sa manjkom ulja...

    Ako se sretnemo negde na vožnji, rad sam da se zamenimo sa mopedima...

    A sto se tice ulja, ja iskreno sumnjam da je kolega lepo izmerio. Ja sam vodjen tim od prvog dana gledao i ulje je tacno kako treba da bude.

  6. Pre 1 sat, Milanezi je napisao:

    Ako možeš da pojasniš koji je to limeni ram i zašto je bolji čelični u odnosu na druge ramove?

     

    U vezi kočnica, u kom smislu su 3 klase bolje?

    Pošto imaš i 2 stroma u kući, mogao bi da odradiš uporedni test kočenja sa nekim vrednostima 50-0, 100-0 da imamo tačne vrednosti i direktno poredjenje na papiru.

     

    I u vezi vibracija me zanima gde tačno osećaš vibracije na stromu u odnosu na qj, tj gde su dosta manje izražene na qj?

    A jbg sad, ako treba da objasnjavam razliku izmedju ramova, imate google za to pa trazite. I nisam rekao da je celicni bolji od drugih, vec da je MOJE misljenje da je bolje sto su stavili celicni zbog gabarita i centralnog tezista (kapiram da je to sa ciljem odradjeno, ali ne mogu da tvrdim) i zato i jeste motor tako dobro vozan. 

     

    Sto se tice kocnica, svi koji smo vozili Stroma znamo da odnos potiska rucice i kljesta nije bas najbolji. Brembo kocnice, imas svakako celu specifikaciju pa baci pigled. Iskreno, nisam vas u fazonu za te testove, moj osecaj kocenja na QJu je neuporedivo sigurniji i nekako mnogo laksi u odnosu na Stroma.

     

    Vibracije, fuzasteri i kolena.

     

    E sad, ako zaista mislis da je QJ kopija Stroma, ja ne mislim. To sto ima njegov agregat ne znaci nuzno da je kopija. Potrudili su se da odrade posao i smatram da je za te novce odlican (da ne kazem nesto drugo, ispascu pristrasan). Ja uzivam od kada sam ga uzeo i predobar mi je ovaj QJ. Vrlo verujem, a i nadam se, da ce se pokazati kao dobar motor.

     

    P.S. Danas ga je provozao jedno 50ak km prijatelj koji je u 60tima i ima ozbiljno iskustvo iza sebe, a i ozbiljnu garazu (izmedju ostalog i starog Stroma) i odusevio se. Meni licno njegovo misljenje vise znaci nego da mi je licno Rossi to rekao.

    • Sviđa mi se 2
  7. pre 4 minuta, N.F.S. je napisao:

    Sve lepo i cestitke na novoj masini! Nego, nisam ispratio... Zasto cekati servis da se nasteluje sajla? To valjda odmah i na licu mesta namestis kako ti odgovara (za 6 sekundi), podese se rucice kocnice/ kvacila, ugao guvernala. To je ono osnovno, kao kada sednes u auto i odmah namestis sediste i retrovizore, svi smo razliciti, nema univerzalnog podesavanja, ne privikavajte se, vec po sebi podesite drugari!

     

     

    Iskreno ne znam dal ce da zatezu oko garancije, a posto cu na servis vec u sredu onda nije frka da sacekam. Ostalo mi sve leglo. Ja vizir necu da menj jer mi prebacuje vrh kacige, a ja volim kad me malo po telu bije vetar. I da, ono sto me je bas iznenadilo, 0% vetra po kolenima i nogama.

    • Sviđa mi se 1
  8. Evo posle par dana voznje od preuzimanja masine da i ja iznesem svoje utiske. Moji utisci su da je masina jako dobra, da je bolje sto je stavljen celicni, a ne limeni ram. Motor se vozi fenomenalno, oko 5l je potrosnja ovih prvih 700km sto sam prosao (lagana voznja jer se agregat razradjuje), agregat 1 prema 1 sa Stromom XT (vozimo se uporedo i menjamo, burazer na XTu). Sajla gasa ima malo veci hod (@mick je vec dao neko razumno objasnjenje zasto je tako), ali kada se namesti ruka na gasu nema trzanja, a pritom to moze da se nasteluje na prvom servisu. Motor ja tvrd, ali meni to odgovara jer ne planiram off road, samo touring, pa mi je tvrdje ogibljenje svakako bolje. Kocnice su vrhunske, u odnosu na Stroma XT za 3 klase bolje (ako ne i mnogo vise). 

     

    Mane su mi zavrsna obrada dugmica i plastike. Verujem da zvucim pristrasno, ali ja zaista ne znam sta drugo da navedem. Vibracije ne mogu da navodim, ipak su to 2 cilindra i V po 90 stepeni, ali svakako dosta manje izrazene nego na XTu 

     

    Razlog zasto poredim sa Stromom je iz ociglednih razloga, a i zato sto je to motor koji sam vozio pre ovog, a i imamo 2 u porodici (oba kupljena nova, jedan presao 80k, a drugi XT presao oko 46k).

    • Sviđa mi se 3
  9. pre 20 minuta, Milanezi je napisao:

    Ako sam dobro pročitao u temi, ovaj model košta 7000 eura u salonu. Suzuki V Strom 650 košta 8200 nov, običan model. Da ne ispadne da namećem motor koji vozim ali nije mi najjasnije zašto bi se neko uopšte odlučio da kupi QJ umesto renomiranog modela, nije to neka razlika u ceni drastična.

    Vidim da ih je dosta kolega kupilo, gledao sam ga na sajmu, vizuelno prednjica kopija Versysa, mehanički kopija Stroma, kvalitet upitan, servisi i održavanje iz dosadašnjeg iskustva pojedinaca takodje upitno.

    Pominju se gedžeti koji ima, mirror neki djavo, povezivanje telefona, ekrana, Carbit ?!?, pretplate, pa me interesuje da li su te džidže prevagnule u odabiru konkretno ovog motora.

    Jesmo li došli da su važnije neke aplikacije, navigacije od mehanike i proverenog kvaliteta, eto to me samo zanimalo, bez nekih loših namera :takoje:

    Mene su konkretno kupile neke stvari kao sto su crash barovi, daleko bolje kocnice nego na Stromu (imamo kod kuce 2 Stroma u garazi) pa smatram da mogu da kazem da su kocnice bolje, 4 god garancije i meni se licno dizajn bas svidja. E sad, kada bi nabacili sve to na stroma i doplatili za 4 god garancije cena ide do 10500e sto je, realno, velika razlika. I na kraju, ne moze to toliko da bude lose kao sto svi pricate, ista teorija je bila i oko Benelija i na kraju se taj muceni 502x pokazao kao super motor. 

     

    Ja sam konkretno platio 7600 sa koferima (3 alu kofera)

  10. pre 4 minuta, mick je napisao:

    Nema tu od koga je...V2 se pravi još od 1880ih godina, nijanse su u pitanju. Nebitno šta je  od koga je...bitno je da se utvrdi tačna servisna priča jer se ovde prepliću dve. 

    A s ovim se slazem potpuno.

  11. Pre 15 sati, Motorcyclist je napisao:

    Pa da jeste to bi prvo bilo na naslovnoj strani sajta itd... 

    Iskreno, sto se tice marketinga, mislim da im je trenutna, "limbo", situacija mnogo bolja, pricam generalno za QJ. Jer, javno reci da je preuzet komplet agregat od Suzukija je poprilicno riskantno, a opet ne reci je upitno (jerbo gde kinez da napravi agregat koji valja) itd. E sad, apropo ove price, zivo me zanima da li je preuzet komplet iz Suzukija jer ne znam da li neko ovde prati automobilsku scenu i detalj kada je Geely kupio Volvo, nagadjalo se da je pola komponenata na XC80/90 promenjeno i ubaceno iz Toyote (sto se na kraju ispostavilo kao tacno). Isti scenario je bio kao ovaj sada za SVT-a, s tim sto tu pricamo o mnogo vecem trzistu itd, ali nije bitno jer pattern se primenjuje svuda (ako radi posao). A obzirom da je Geely vlasnik i QJ-a i Volvo-a, Lotusa itd ima logike, bar sto se mene tice.

  12. pre 55 minuta, Motorcyclist je napisao:

    Nije agregat od Stroma.

    Jel je ovo konacna i proverena informacija ili? Bas me kopka sta su uradili sa tim agregatom i o cemu se tu radi :)

  13. pre 1 minut, lukaimasa je napisao:

    Pa vi ste i dobro prošli, ja sam danas u NS radio prvi servis, 14 hiljada i kusur.

    Zuje mi uši celim putem.

    Sta sve to toliko kosta?

  14. Upravo sada, mick je napisao:

    Meni je vizir radio Ivan…sasvim ok izvedba.

    Tvoj vizir izgleda predobro, kada preuzmem motor cujemo se da popijemo kafu pa da uzmem broj od Ivana :)

  15. Mislim da bi bas bilo fer da ako hocete da se raspravljate o ovim glupostima odete na neki drugi thread jer se ovo pretvara u Televisa Presenta shit show, iskreno. Ja sam u ubedjenju da su ljudi koji voze motore ljudi koji postuju sve tipove motora kao i proizvodjace, a ne da mere ciji je duzi i veci. Ili sam mozda pogresio, ali bi bas bilo gotivno da ako necete da pisete o zadatoj temi, bilo bi lepo da ne trujete. Ne znam da li su ljudi svesni da se svi BMW motori za GSa sklapaju u Kini, pisem to jer sam radio u BMW-u kao Solution Architect i bio sam ukljucen u samo realizaciju integracije Software-a sa automobilima i motorima pa znam odakle je i sta stizalo.

    • Sviđa mi se 4
  16. Apropo price o TRKu i 500tkama na duzim putovanjima, evo jedan interesantan video sa Benelijem. Cika Snele ovde gazi Benelija i sve to mnogo dobro i jednostavno izgleda

     

  17. Da se malo vratimo na temu, jel neko ko je vec preuzeo motor isao na neku duzu voznju? Meni stize motor 15og Aprila i nakon razrade kotora, odnosno prvih 1k km, planiram da idem na duzi put do Slovenije, Austrije. Pa me zanima da li je vec neko isao na neki duzi put.

     

    SporCki pozdrav :)

  18. Pre 3 sati, mare95 je napisao:

    Hm interesantno da gume nisu iste. 
    Nisam ni ja nasao opciju za to ali eto ako reklamiraju trebalo bi videti sa njima koji bajalicu i magiju oni umeju. 

    Vidim da ovaj italijan sto je radio recenziju isto nema Maxiss gume vec Metzeler.

  19. pre 45 minuta, mare95 je napisao:

    Na instragram stranici Milano Moto Centar iz Ns navode da motor poseduje i navigaciju koja preko telefona moze da se reprodukuje na ekran. Jel kupio mozda neko tamo motor pa da su mu objasnili oko toga jer ja nisam nasao opciju kako da navigaciju podelim na ekran motora? 

    Preko screen mirroring-a, poveze se tel preko bluetooth-a i mirroruje screen. Kada stigne motor, 15og Aprila cu podesiti i snimiti za sve kako da se odradi. Pozdrav.

    • Sviđa mi se 1
  20. Pre 2 sati, mick je napisao:

    Ne znam šta bih ti rekao...TRK ima 230kg i težina se osećala onako, ok. Ovaj motor bi trebalo da bude teži od TRK 5kg ali se težina ne oseća, makar ja ne osećam da je toliko težak. Sad ne znam...evo dela user manuala koji sam dobio upakovan u rep motora za koji AP kaže da je ''greška''.

     

     

    manual1.jpg

    Da, to je ovaj manual koji je na njihovom zvanicnom sajtu, kacim ga opet.87742655c48d923232311a1cbd9376fa0 (1).pdf

    • Hvala 2
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja