Jump to content

Moto Zajednica

Neni17

Članovi
  • Broj tema i poruka

    6
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Yamaha TDM 900 ABS

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Neni17's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Našao sam negde na internetu da je ovaj deo čest problem, da li si na to mislio pod mehanizmom ler gasa, pošto mislim da se ovo spominje kao problem pri paljenju zbog saug-a.
  2. Hvala na odgovoru, nije uopšte greška majstora niti bilo koga, krenuo sam na put, i to je urađeno kao privremeno rešenje.
  3. Pre svega poštovanje i podrav svim članovima!!! Naime juče sam otvorio sezonu sa mojim motorom TDM 900, kad je motor stvaljen u zimovnik, opran je, izduvano sve, namazano sve, u topove stavljene krpe da nešto ne udje, skinut akumulator i sve što bi bilo po nekom protokolu. Juče kada sam vratio nazad akumulator, sve spojio i upalio motor sve je bilo kako treba, radio je na nekih 1500 obrtaja kao i svaki put cim se upali podigne ler i tako radi dok ne postigne dovoljnu temperaturu. Medjutim problem se javlja kada je motor dostigao radnu temperaturu, ler ostaje i dalje visok, cak je ostao podignut na 2000 obrtaja, a kada ga vozim 130-150 i pritisnem kvacilo ostane cak i na 2800 obrtaja i ne spusta. Otisao sam kod mehanicara i spustili smo ler, medjutim ja sam nekako ubedjen da je on na saug-u zablokirao i kao da delimicno radi na saugu, moje licno misljenje za koje mozda i nisam u pravu. Danas sam ga hladnog upalio i to jedva sastavljanje sa zivotom, bori se na 1000 obrtaja cim se upali, samo sto se ne ugasi i tako jedva radi dok se ne zagreje i onda podigne na 1400-1500 obrtaja kada se zagreje, u globalu totalno kontra radi od onoga sto je nekada radio. Motor se vozi normalno, juce isprobano 200+ ide, ne stuce, ne puca, apsolutno bez i jedne greske. Da li iko ima ideju sta bi moglo da bude u problemu? PS: Motor je poslednji put upaljen u novembru i radio je kao sat, bez ikakvih ovakvih ili slicnih problema,…
  4. Pre svega poštovanje i pozdrav svima! Posedujem Yamahu TDM 900 i u mom vlasnistvu je tek nekih 2 meseca. Bio sam na turi od oko 1000km i uocio sam jedan problem. Kada se krece sa vecim gasom i kvacilo naglije pusti cuje se neki zvuk kao neko “Grebanje”, odvezao sam motor kod majstora i nasa preptostavka je da se cuje korpa kvacila. Naravno kada se krece normalno sa malim gasom apsolutno nista se ne desava i motor radi i krece normalno. Probao sam i sa manjim opterecenjem motora takodje se u tom slucaju ne cuje nista, medjutim vec kada se oprereti motor i sedne neko tezi pri naglijem kretanju kao da zaskripi to nesto. Da li je neko imao ovakav problem? Na oglasima se mogu naci lamele, medjutim nigde nisam uspeo da nadjem i korpu kvacila za ovaj motor, ukoliko neko zna neki izvor informacija ili gde bi mogao naruciti zahvalio bih mu se ukoliko to moze da podeli sa nama. Naravno mi sumnjamo da je korpa, mozda neko sa vise iskustva mislim da je nesto drugo, tako da je svaki dobronameran komentar i pomoc dobro dosla!
  5. Kad mislim da trese to je jako malo, ne u bukvalnom smislu te reči, samo prosto ima neke sitne vibracije kao da se guši, i kad predje 5k sve normalno neprimetna vibracija
  6. Pozdrav svima, pre par nedelja sam kupio Yamahu TDM 900 2005 god model sa ABS-om. Čim je stigao motor odvežen je u servis na mali servis. Do sada nisam imao prilike da vozim motore sa 2 klipa na red ( do sad sam vozio motore sa 4 klipa) Primetio sam da motor ima neke vibracije (trese se) na obrtajima 4000 do nekih 5000, a najviše se oseti u 5. i 6. brzini, dok kad pređe te obrtaje ništa se ne oseti, naravno “trese se” i “vibracije” nisu abnormalne, samo prosto nisam navikao da motor takve simptome. Da li je to normalno za motor sa 2 klipa/cilindra jer se možda motor malo guši na nižim obrtajima. Da napomene da sam čuo da oni motori vaš i ne trpe niske obrtaje, svaka informacija je dobro došla, jer bih voleo da znam da li je to normalno za 2 klipa ili se pak radi o nekom problemu. Pozdrav, hvala unapred i svako dobro svima! Vidimo se na drumu!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja