Jump to content

Moto Zajednica

Kursum

Članovi
  • Broj tema i poruka

    32
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Kursum

  1. Kursum

    Prigusivač

    Ada je pretpostavljam član ovog foruma. Ili gresim?
  2. Kursum

    Prigusivač

    Zna li neko gde mogu da nađem dB killer koji odgovara za Virago 535?
  3. Kursum

    Azbestna traka

    Zvao sam i onaj termoplast, oni samo belu imaju.
  4. Kursum

    Azbestna traka

    Vidim da ovih termoizolacionih traka ima na KP oglasima, ali uglavnom crna i ona neka zlatasta ko što u Dubaiju vole. Meni bi neka braon nijansa legla. Zna li neko ima li u Bg gde da se kupi? Ili drugde u Srbiji pa da se poruci?
  5. U tih sat i po sam samo zaključio da te smetnje nisu takve da ne mogu da izdržim. Ali u vožnji, zaista ni to što me je tad smaralo, ne primećujem.
  6. Ne gledam što volim, nego što moram.
  7. Pala je i prva vožnja sa kacigom. Pre toga, po savetu prodavca, nosio sat i po u kući, odgledao prvo polufinale Evrovizije tako, nije baš bilo prijatno, ali ni neizdrživo. Vožnja sasvim druga priča, nisam ni primetio da je imam.
  8. Na to sam mislio, da dodjavim koja je. U finalu su bile ostale CS-15 i ova. Kod CS 15-se pinlok dokupljuje, ovde uključen, ona nema sunčsne, ako bi ih hteo, izašla bi više od ove, a ova bolja kaciga i lepše stoji. Uzeo XL na kraju, kod 2XL oko obraza malo ima lufta. Naravno rekli da svakako jedno sat i po kod kuće nosim, bez obzira što sam je nosao tamo, da do tad ne skidam nalepnice i čuda. Sve u svemu probao 20-ak, od nekoliko koje nisu pravile problem glavi, ova mi se učinila kao najbolji odnos cene, kvaliteta, performansi i opremem
  9. Red je da se podnese izveštaj. Uzeta: HJC I70 Mat Crna kaciga | Motoland WWW.MOTOLAND.RS I70 je moderna sport-touring kaciga, sastavljena od naprednog HJC-ovog polikarbonatnog...
  10. Otprilike sam shvatio da je to put.
  11. Exo 490 se ne proizvodi više. U radnji imaju, mislim, još dve veličine i to je to. Na koji HJC 70 misliš? Ima sa oznakama C i I. Spremam se da probam danas ove C 70 (taj model je i kod Sharpa ocenjen sa pet zvezdica) i I 70.
  12. Lakša je ova 1400, drugačiji materijal. Ima i zgodniju kopču. A i dobije se pinlock free, pa izađe skoro na isto. No, nije to poenta, ovu sam prosto probao, pa sam o njoj razmisljao, jer mi savršeno leži. Al' ako ima taj problem sa "zviždanjem" onda je glupo dati te pare, sve i na rate bilo. I za 520 piše da ima tih problema sa zviždnajem preko 80 km/h. To su komentari na Louisu.
  13. Čitah sad ocene ove Scorpion Exo 1400 Air na Luisu, na desetine komentara da zviždi na brzinama preko 80 km/h. Svi hvale kako lezi, ali ovo sa zviždanjem i bukom deluje kao ozbiljan problem. Sa druge strane, gledajući one testove na YT, od nje je po njihovim merenjima samo HJC I70 je iz te klase (250-400€) tiša za 1 dB.
  14. Hm, natera me đavo da odem danas da probam Scorpion Exo 390, koja je 10.500 i na kraju stigoh do Exo 1400 Air od 32.000. Kad se posle vratih da još jednom probam HJC CS-15.... tebalo je da je uzmem onomad da ne probam više.
  15. Otkako sam našao full face koja mi pasuje o flip up i ne rasmišljam.
  16. Da, to mi je palo na pamet, malo sam se nagojio poslednjih 6 meseci i moraće da se ide nadole sa kilažom, bar 7-8 kila, a valjalo bi i 10+. Pa razmšljam da ne bude posle velika.
  17. Napredovali smo danas. Svratio do Motolenda, isprobao par kaciga. Ok, one open face jet kacige nisu problem, to je bilo i za očekivati. Ali smo ustanovili da postoji i full face za moju glavu i da nije skupa i da nigde ne zajebava. Za sad je to HJC CS-15. Fora je što je ona po visini pozadi malo dublja i onda bude taman. Kanim da probam u ponedeljak jos onu Scorpion EXO-390 u Maksmomentu, da vidim nju. Za sad je taj HJC izbor. Kaže prodavac ta ti je avion za MT Revange 2, ne znam kolko je to tako kako kaže, nema ta MT u mom broju kod njih, te ne znam ni kako bi pasovala.
  18. To smo demistifikovali, izmerio covek u Barelu, kaže 62.5 cm. Oblik moje glave ne postoji na toj šemi. Manje više taj obim i oblik tog dela nisu problem, u gornjem delu su legle razne xl, xxl, zavisi od modela, ali dole je problem, po visini. Treba neka dublja kaciga, posebno u zadnjem delu. Što se vilice tiče, nije problem što steže napred, to će da popusti, već što tamo gde je zglob vilice pozadi nekako gura nagore, neke mi čak i uši zavrnu odozdo. Drugo napred me, kad se zakopča, svaka davi sem te jedne, (da EVO GT je bila, sva je prilika) i to ne vuče nagore, nego stiska grkljan. Prosto mi je i po toj dijagonali teme-brada dugačka glava. Ako je dole pogodimo, a onda gore malo šeta, što ne valja. Probaćemo još, nisam ni planirao da žrtvujem udobnost, a za marke tek ne marim. Za estetiku već marim, al' ne planiram da kaciga košta ko frtalj motora. Poenta je da je od 10 probanih kaciga jedna bila ok po udobnosti i to modularna i skupa. E sad valjalo bi naći u jeftinijoj kategoriji i da je full face, a da legne tako. p.s. možda bi neka retro jet kaciga bila prelazno rešenje, do nalaženja odgovarajiće full face.
  19. Dok mi svrake ne popiju mozak, ne dam 50.000 za kacigu. A lepo sam pošao da kupim MT. Na kraju ću onu njihovu jet Le Man, starinsku, moja glava je starinska i da gledam da ne padam na bradu. p.s. al dal je realno da je 62.5 cm.
  20. Biće muka sa kacigom. Danas sam 10 probao u Barelu, jao majko. Glava mi je nezgodna. Prvo su mi izmerili da je 62.5cm. Dakle xl ili xxl. Drugo mi je vilica nezgodna, full face na moju glavu muka živa. Zavrne mi uši, davi me, stegne mi vilicu. Gore ok, dole nikako. Od jeftinih ništa ne može. A ni od skupih mnogo. Jedine dve koje mogu na mogu glavu su Shark Spartan GT modularna i Shubert C4 isto modularna. Al ne daju mi se baš te pare. Kaže mi drug, brate tvoja glava skupa. Tačno će na kraju maramče da radi ko što reče @Jupiter.
  21. I ja bih brate, al' nit' mogu da umrem mlad, nit' da budem lep leš. Ostarilo se.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja