Jump to content

Moto Zajednica

DadoMNE

Članovi
  • Broj tema i poruka

    27
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Crna Gora, Podgorica
  • Motocikl
    Aprillia Atlantic 250

Poslednji posetioci profila

409 profile views

DadoMNE's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

2

Reputacija u zajednici

  1. E o tome ja pricam cijelo vrijeme... A ovo ostalo, hvala na savjetu, vidim da se ne razumije dosta vas u MNE propise pa cu ja to morati da pogledam malo kod nas. Sve u svemu, poenta posta jeste zapravo pitanje ''Kako parama kupiti vrijeme'' koje bih morao da cekam za A (A2 ili A) tako da, jbg, ako jeste skupo ''skuplja dara nego mara'' tako je, ali sam bar dobio ono sto sam htio. Zato, po meni i jeste dobro sto ima ogranicenje 24 god za A, ali i glupo, jer ce svakako neko ko ima kesa, kupiti od nedje neki motor koji neko ima na A2 vec a zapravo ima 100 konja, i skinuti blokadu i voziti kao da je A (pogotovo u Srbiji). Ali sve u svemu, ostavicu opet jos malo post pa ako se nadje neko da zna, valjace i drugima koje ovo bude interesovalo (i druge bajkere/motoriste koji hoce da voze A na A2) ako ne, zakljucacu ga za nekoliko dana, ko zna...
  2. Kolege, sve je ovo sto ste rekli za godine i to tacno, i ja to znam, naravno tacno, ali ajde da to pricate nekom ko ima 18 pa oce malo da pozuri, a ne meni, pred kraj studija Sve u svemu, nije tema da li MENI to odgovara zbog godina itd, da li mi je to pametno, vec je tema ako neko zna neku "zaobilaznicu" oko "zakona" za ovo za A i A2... Svakako, jako korisni savjeti, bez ikakvog vrijedjanja i ostalo... Ostavicu temu da stoji jos malo ako bude neko imao neku foru za to, ako ne, ide tema u lock, sa zakljuckom: nema rijesenja, polozi za A2 pa za A i kupi dva motora
  3. Pa sve i da hocu litru kurcenja radi, to je moja stvar, ali nije to... Nema zasto neko kao ja sa 20 godina da se kurci motorima od litre. Glavni razlog ako hoces je sto volim snagu, i volim da znam da imam taj visak snage "u rezervi" za bilo sta, preticanje, manevre, itd, i uopsteno zbog toga sto su motori od litre veci izgledom, krupniji i siri, sto mi se svidja. Pa zato sto kao sto sam rekao, jeftinije je imati 1 motor za teoretski 2 kategorije i ne menjati nista, a imati snagu i performanse "jace kategorije" (A) dok ja kad dobijem A necu sigurno vise da vozim A2 motor pored jaceg i snaznijeg motora (u pravu si da su litre za stazu, ali i tako A2 600 sportski su isto teoretski za stazu, oba motora i litru i 600cc cu voziti po gradu svakako samo prva i druga. Bar ođe u Podgorici, sve puno auta kako kad. Pa kad je vec tako, sto ne bi uzeo veci, jaci i snazniji motor, da imam taj visak snage i sve ostalo. A pritom i ne bi morao menjati motor kad istekne A2.
  4. Vazi momci, hvala vam, to bi bilo to.. ubrzo cu lock temu za koji dan ukoliko se ne javi jos neko sa nekim mogucim "muljanjem" da se zaobidje malo taj zakon...pa da vas ne zamaram vise
  5. Kako ne moze? Ja vidjao kola na SRB table kod nas a i poneki motor... I to duze vrijeme...
  6. Kako Svajcarac od 19/20 godina vozi sportaka od skoro 150konja 1000cc sa A2 kategorijom propisno...
  7. Steta, banana drzava onda, izgleda...
  8. Veruj mi da bi, ne znam sta ce mi jace od 1000cc, jedino da menjam tip iz npr sport kasnije u enduro isto 1000 itd. Razlog zbog kojih sam do sad promijenio toliko motora je bas zato sto su male kubikaze, i jeftini su, pa ko se jos skrasio na samo jednom motoru od npr 50/125cc (kubika)? Ali to je vec druga tema.
  9. Ahaa, sad mi je jasno, promijenio se konkretno taj zakon, ja sam racunao da se i dalje prepisuje iz stranih saobracajnih, tako da ako ja npr odem u Svajcarsku, uzmem motor tamo samo prepisu 35kW iz Svajcarske saobracajne. E sad, to je za Srbiju, zna li ko je li ista situacija i za Crnu Goru? Tacnije, da li Crna Gora prepisuje od Srbije sto se pravila tice Ja sam mislio isto posto nema kod nas 600+cc sportskih motora koji se vode na A2, da uzmem u Srbiji jedan takav, i ne carinim ga nista u Crnoj Gori i to, nego ostavim na Srpske table i vozim tako cijele godine u CG, pa jednom godisnje odem do Srbije da registrujem, i tako...
  10. Cekaj, pa ako je iz fabrike izasao kao 35kW, sta ima tu da se prikuplja? Isto kao sto ima GSXR 2003g. 600cc sa saobracajnom od 35kW ako ne i manje (na kupujemprodajem i polovniautomobili) a inace ima i 100 konja.
  11. Nije moguce u potpunosti, ili je samo komplikovano? Kao sto rekoh, nije mi frka da doplatim neke pare za te homologacije, limitere i papire, ako cu tako moci da vozim na A2 motor koji je za realno blizu A ili A kategorije. Da, vidjao sam dobre A2 ali nije mi to to, dam 6k evra na A2 motor i posle menjam za sa 22 god, itd itd, glupo mi je to, lakse mi je da dam odma 5k evra za motor koji je na A2 a realno je blizu A kategorije.
  12. Pa mislim, meni konkretno jeste ispatljivo jer iako sam dao vise para za motor taj jedan, ja cu ga imati jaaaaako duze vrijeme, i samo vozim sa A2 i A, a ovako bar 2-3 motora moram promjeniti za posebne kategorije A i, ako bi vec moglo, sto da ne? Naravno da postoje A i A2 kategorije sa razlogom, ali isto tako i postoje neke fore da se to zavrsi da moze da se vozi A sa A2 dozvolom vjerovatno.
  13. Aha, dakle, znaci moguce je da ja uzmem motor od A, i u nekom servisu u Srbiji (a vjerovatno i u Crnoj Gori) stavim taj limiter, dobijem papir/homologaciju od pretpostavljam masinskog fakulteta u SRB ili tako nesto, i tako vozim? Ali opet mi je isto cudno, da dozvoljavaju da se naknadno stavlja limiter i tako vozi, a ne dozvoljavaju original limiter iz fabrike.
  14. I cudno mi je da ima takvih motora u Srbiji i previse (A sa A2 papirima) a ti kazes da se ne mogu uvesti, cudno mi je to da Crna Gora zabranjuje uvoz motora sa A2 papirima tj limiterom a Srbija ne. Moracu provjeriti.
  15. Siguran si? Ne vidim kako bi oni mogli da zabrane meni da uvedem motor koji je iz fabrike izasao sa A2 licencom i tom saobracajnom/papirima. Ali dobro, recimo i da ne moze, dje ima da se odradi taj atest u CG, tj limiter?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja