Jump to content

Moto Zajednica

dule26

Članovi
  • Broj tema i poruka

    67
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: dule26

  1. 6 minutes ago, Gastrorider said:

    Po slici bi rekao da je ovo bez prigusivaca. Inace, prigusivac se ubaca u izduv i pricvrscuje srafom sa spoljne strane. Koliko vidim takvog srafa nema na slici

    Pa i meni se cinilo ali se unutra vidi kao da je neko vadio,a i na netu sam nailazio na prigusivace za ovaj auspuh iste kao sto je ovaj dio unutra.

  2. Evo da se pohvalim svojom kavom.Nedavno kupljena utisci super osim ovog cvrkutanja iz auspuha .Vecini se mozda svidja meni bas ne pa sam nabavio laser pro duro,nadam se da ga je neko koristio i da mi moze reci utiske pre ugradnje.Evo i slika 

    IMG_20200927_161413_129.jpg

    • Sviđa mi se 3
    • Podržavam 1
  3. Pozdrav,drug mi je kupio navedeni motor,i vidio sam ovdje da su dimenzije remena 906x22,5 da li slucajno poatoji neki zamjenski koji bi ga mogao poaluziti neko vrijeme posto je kod nas u B.L tesko nasi originalni.

  4. Pozdrav,da se i ja pohvalim sa novom masinkom do sada vozio majesty 250 i 400,Suza je Suza.Osim blagog trzanja od 3-4000 obrtaja ostalo sve ekstra.Kada sam ga uzeo bio je siv i izgreban,prelakiran u perla plavu boju koja je ekstra cucnula.

    20200606_133709.jpg

    • Sviđa mi se 3
  5. Rijesio sam problem,problem je bio u centralnoj oprugi.Zamjenio sam nju stavio bijelu malossi i sada ima normalan start,stara opruga je bila previse kruta i nikakva .A rolnice sam vec stavio lakse tacnije stavio sam 12gr.A to za kais zamjenicu i njega onda za svaki slucaj ako su vec ovi sto je satelis rekao bolji.Hvala na odgovorima i na pomoci. 

  6. Danas sam montirao novo kvacilo sa novim i oprugicama koje su dosle uz njega centralni sam ostavio isti (ali planiram promjeniti) ali i dalje nemam starta.Tacnije kada sam na uzbrdici i dam mu pun gas on se pati da bi krenuo tacnije krece ali .... nije to to.Kompresiju smo mjerili ona je oko 11-12,da li je to ok kompresija za njega?Kais je da te ne lazem athena imam cak i neki zamjenski sa kojim imam ekstra start ali je krajnja 100 i dere se kao ne znam ni ja sta...Tacnije na vecim obrtajima radi.

  7. A oke razumijem,ja sam imao problema sa startom pa mi stiglo novo kvacilo ali je vrijeme katastrofa da bi probao sada.Pa cisto da znam radi centralne opruge koju da stavim posto sam planirao da mjenjam i nju kada sam vec maltene pa sve..Hvala

  8. Rijesio sam problem sa variomatom,ipak je bila radilica.Zanima me samo da li je kvacilo od yamahe 2000god.isto kao i kod 99.god.Zelim da narucim tacnije iz motosopa ce mi naruciti ali ne mogu naci nigdje za 99god.nego samo za 2000.Rade ne znam da li si ali provjeri kleme na akumulatoru,da li ti u toj situaciji radi sat na instrument tabli?

  9. Posto je vec i vrijeme za zamjenu ulja,pa sada koji dan kada budem mjenjao ulje skinucu deklo sa druge strane pa vidjeti da li i na drugoj strani ima lufta ili je ok,okvirno sam rekao 1cm ima toliko da se osjeti pod rukom.Kada budem mjenjao ulje a to je u toku sedmice snimicu na sta tacno vidim pa cu postaviti video ovdje.Hvala u svakom slucaju uglavnom javicu se cim budem radio pa da i ostali znaju sta i kako ako bi imali isti problem...:)

  10. Pozdrav.Danas sam mjenjao rolnice i primjetio sam da mi citav variomat ima lufta nekih 1cm kada ga povucem prema sebi.Tacnije osovina na kojoj stoji variomat ima lufta,tj mogu je pomjerati prema sebi neki 1cm-1.5cm.Prije nekih 2-3 mjeseca je radjen lezaj na radilici.Da li je moguce da je on opet otisao ili postoji jos nesto na sta bi trebao obratiti paznju prije otvaranja masine?I jos jedno pitanje,da li se zna odprilike koliko bi trebale da budu debele plocice na kvacilu?

  11. Vazi hvala.Trenutno je kod mene h4 sijalica na kojoj je xenon kratko a dugo je halogen.Ma da mi je to sasvim lose,dugog nemam nikako a kratko ima neke da kazem krakove koju smetaju ostalim vozacima.Probacu cisti da kazem bi xenon bez projektora pa ako bude dobro ostavicu ako ne ubacicu projektor.Ubacicu za vikend koju slicicu motor :)

    • Sviđa mi se 1
  12. On 3/19/2019 at 8:50 AM, Štef said:


     

     


    Ako ti je razdvojeno dugo od oborenog svetla, tu se ne može ubaciti bixenon. Bixenon sijalica je ona koja na sebi ima mehanizam koji snop svetla prebacuje sa oborenog na dugo... Ali, svakako, ima nas koji smo ubacivali xenon, led, bixenon u 250ccm modele. Po slici vidim da teraš 125ccm, koliko se sećam, on ima 2×H7 sijalicu. Problem sa tim je da ukoliko nemaš projektor ugrađen, mnogo će se rasipati svetlost i zaslepljivaćeš one koji dolaze u susret.
    Moj slučaj je drugačiji. Ja teram model 250ccm 2001. koji ima oboreno h7, a za dugo svetlo je neki genije ubacio h4 emoji43.png, pri čemu se jedno vlakno na toj sijalici ne koristi nikada.Ubacio sam led na oboreno rasipa dosta ali se bolje vidi nego sa halogenom. Dugo sam ostavio da bude tako kako jeste, s tim da je ubačena kvalitetnija marka sijalice.
    Ortak tera model iz '99. kod kojeg je fabrička jedna h4 sijalica za oboreno i dugo, ubacio projektor i bixenon, preporodio se. Bije za sve pare a ne zaslepljuje one koji dolaze u susret.

    Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
     

     

    Presao sam i ja na 250 99god jedno svijetlo je naprijed tj.samo h4 sijalica,to sto si mi rekao da je ubacio drugar i da ne razbacuje mi puno znaci,hvala.A sto se tice plastika,iskreno dzamahica je zmaj samo zadnji kraj mi kao da je 1746god a ne 99 :D.Hvala puno u svakom slucaju razumio sam te u potpunosti i upravu si.

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja