Jump to content

Moto Zajednica

DejanP

Članovi
  • Broj tema i poruka

    3
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Sad
  • Motocikl
    Yamaha R1

DejanP's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Uzeo sam ga ove godine, u ok je stanju na oko, samo je bilo sitnica da se cacka oko njega, vise ulozenog truda nego novaca, ali pri kraju sam
  2. Hahaha, pretpostavljam da se zezas, ali svejedno evo jedne slicice
  3. Pozdrav ljudi, ja sam Dejan iz Backe Palanke '92 godiste, trenutno vozim Yamahu FZR 600R, nemam neko veliko iskustvo sto se tice motora, ali svako je bio na pocetku. Tu sam da pomognem ako ikako mogu, a isto tako ukoliko naidjem na neki problem, pa zatreba pomoc iskusnijih motorasa! Sve najbolje, pa da se lepo vozamo ove sezone!
  4. Problem je resen! Ubacio sam termostat-prekidac sa susare plastike koji moze da se podesi na odredjenu temperaturu, spojio na njega zice sa starog prekidaca(on mi sada sluzi samo kao cep). Ovo je malo skuplje resenje, ali ovo sam imao kuci, pa nisam morao trositi novce. Stavio sam potenciometar ispod sedista podesio na odredjenu temperaturu i stavio granicnik da se ne pomera od vibracija. Kao sto se vidi na prvoj slici ubacio sam termostat u crevo, stavio malo teflon trake da dihtuje i sve funkcionise kako treba U svakom slucaju uspeo sam resiti problem, to je najvaznije!
  5. Hvala na brzom odgovoru @pronto Tecnost je ispravna sigurno, mesana je u razmeri 50:50, nije istekao rok trajanja juce ga uzeo u radnji, antifriz g12. Citao sam nesto da sipaju onaj Motul FL, ali mi je to malo preskupo 1400 din/l, a mislim da nije bas velika razlika. Isprao sam sistem destilovanom vodom pre nego sto sam opet napunio. Vrsio sam provere prekidaca tako sto sam stavio na sporet na plin i cekao da se prekidac upali, svakako sam proverio da li ima spoj na kontaktima pomocu unimera i radi, samo ne mogu da odredim tacnu temperaturu kada pali, ali jasno mi je sta kazes, moguce je da on sada pali recimo na 115-120°C pa to bas ne odgovara antifrizu. Isto tako sam proverio da pumpa gura skroz do hladnjaka tako sto sam otvorio cep hladnjaka dok je motor bio upaljen i video sam cirkulisanje tecnosti. Nema potrebe za izvinjavanjem, samo na sta konkretno mislis, tj. koji bi mogao biti problem ako je simptom izbacivanje tecnosti iz posude? Hvala na informacijama P.S. Motor se ne pregreva u normalnoj voznji, samo dok stoji u mestu, tj. dok ga testiram da li ce upaliti ventilator.
  6. Evo posle 6 godina da nacnem malo temu, ako ima ikoga od drugara da cita ovo... Naime imam isti problem, termo prekidac nece da odradi svoje i ukljuci ventilator (105°C), a antifriz vec pocne da preliva na posudu za dolivanje a ventilator nece da krene. Promenio sam termo prekidac i ista stvar se desava, probao sam da ih grejem na sporetu(plin) i onda se cuje da je odradio prekidac, a u kljucaloj vodi nece, Proverio sam ventilator i ispravan je, pumpa za vodu tera kroz sistem i ona je ok, Promenio sam 2 puta antifriz. Da li je moguce da antifriz pre prokuva nego sto prekidac ukljuci ventilator? Bilo koja ideja je dobrodosla, jer nisam vise pametan i voljan da eksperimentisem! Pozdrav!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja