Jump to content

Moto Zajednica

IvanByk

Članovi
  • Broj tema i poruka

    111
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: IvanByk

  1. 3 minutes ago, N.F.S. said:

    @IvanByk

    Kakvo reagovanje i zla namera drug?

    Rekoh, zasto bi citali strane forume kada isto pisah na srpskom i licno PROBAH. Sve sam slikama potkrepio da olaksam rad nekome u buducnosti.


    Elem, pisem ono sto mislim i u kolicini koja meni odgovara, kome smeta morace da se sa tim pomiri. Ne vredjam niti omalovazavam, prideve i dijagnoze ne "kacim"... Drzim se teme i uz pravo na gresku dajem svoje vidjenje, ne pravilo ili nesto obavezujuce.

    Kome smetam neka me ignorise, ima opcija, da se uzajamno ne nerviramo i zivce kidamo.

    Jos jednom, na kulturi u obracanju insistiram, sve resto iskljucivo licno.

    Da pisem hvalospeve bi li mi onda paznju skretali?

     

    Nemojmo dalje, razumem revolt pa neka je iznet i na nacin koji mi se ne dopada, unecu korekciju mada imam osecaj "da mi se zapusavaju usta" :takoje:

     

    Pa bre ja napisah eksplicitno da nije zlonamerno jer se citira tvoj post kao odgovor na moj (uz tvoj početak ”zašto da čitaju") pa reče da raščistim nedoumice da ja ne vidim tu ništa sporno.  A moja ideja je bila da onima koji ne znaju,  podelim još jedan izvor informacija ,gde pored teme o kojoj si pisao ima  još dosta drugih lepo grupisanih, tako da samo korist bez štete zar ne?

    Ali možda tastatura uvek loše zazvuči,  zato ono pivo i dalje stoji za onaj info o Plastic care, koji vrhunski radi posao

     

     

     

     

    • Sviđa mi se 2
  2. Da pojasnim sa moje strane, moj post sa linkom ka forumu je bio za kolege koji su od skoro na TDM-u pa mozda ne znaju za JBX forum i razne pametne stvari odatle. Komentar na to, nisam shvatio zlonamerno..jer bi u suprotnom  reagovao podrazumeva se...

    • Podržavam 1
  3. Takav motor košta značajno više, većina fabričkih ogibljenje za nove motore do oko 12000 eur (i za potrebu vožnje udvoje)realno nisu dobra. Sa ovim ,za ipak malo ulaganje dobija perfektan motor....Naveo je primer Tracera gde samo treba pogledati npr ograničenje nosivosti.....

    • Sviđa mi se 1
  4. Veličina S. Jednom supruga stavila na glavu na putovanju do Trebinja u septembru. Kupljena nova,  hitno u 3t racingu -Balosava, na dan putovanja, jer na njenoj postojećoj otišao vizir. Ova je stezala , vizir od stare kacige stigao i ova je višak.

    Plaćena na popustu 17500 Rsd. Cena 12000 Rsd

    Dole link sa opisom

    WWW.BSZCOMPANY.COM

    Moto kaciga IXS - HX 444 EDGE,Moto fiberglas carbon...

     

    IMG_20201123_155134.jpg

    IMG_20201123_155124.jpg

    IMG_20201123_155110.jpg

    IMG_20201123_155156.jpg

    IMG_20201123_152727.jpg

    IMG_20201123_155310.jpg

    • Sviđa mi se 1
  5. @N.F.S.  info za tebe verovatno znaš ,ali kako si mi pomogao oko saveta u za kozmetičko održavanje da podelim ovde.....čitao sam da je vazelin odličan zaštitu metalnih delova. Doduše malo te čudno gledaju u apoteci, ali jbg:jee:

  6. Super, vozio sam vrlo kratko možda 20 min, da testiram da li.me steže, za vikend, pre pranja i "arhiviranja" motora. Malo je maglila ali sa otvaranjem  luftera na bradi i drugog odmah iznad vizira sve se sredi. Na većim brzinama ludilo... Jedva čekam da je testiram na nekom dužem putu sledeće sezone ali prvi utisci su neverovatni...

  7. Pozdrav svima, 

    1. Da li ako očitavanje na TFT pre paljenja kaže da je napon akumulatora 11.4 pa dodje do 12 još uvek ok ili je za zamenu. U radu motora je 14.3?

    2. Da li Lidlov punjač može nešto da promeni?

  8. 2 hours ago, Gajo Sevojno said:

    Kako kome. Sport turing gume pri ostroj voznji traju krace nego sport a po toplijem danu znaju i da pregreju pa da " žvaću" i da klizaju.. Nema univerzalnog odgovora . U stvari ima, ako vozis kao baba traju 20000km, ako vozis osrednji tempo 10000km, ako vozis jak tempo od 1000 do 5000km. Sve ovo vazi i za ostale potrosne delove motora, lanac, kocnice  i slicno. 

    Tako je, 10000km i gotovo

     

  9. On 4/9/2019 at 11:51 PM, Savan said:

    Integrisani vizir sam rešio drugim spoljnim (foto-grey)vizirom, jeste trošak od dodatnih 150€ ali vredi stvarno. U nedelju kad sam se vozio bilo je dosta sunčano i ni jednog momenta mi nisu zafalile sunčane naočare. Istina cena (tadasnja, ne znam kako se sad krecu) nije zanemarljiva ali ako si to mozes priuštiti definitivno bih je stavio na direktnu nominaciju za finale pa neka proba u radnji presudi koja tebi najbolje odgovara.

    Dobio sam na poklon ovu kacigu L veličinu , držao sam je jedno 15 min ( nisam imao prilike pre da probam) deluje da mi odgovara i oduševljen sam kako leži. Pitanje ja s obzirom da na mojoj kacigi imam sunčani vizir koji je odličan, da li i dalje stojiš na činjenici da je fotogrey fizir prava kupovina?

  10. 5 hours ago, N.F.S. said:

    Da pojasnim za one koji ne znaju a cudno im je zasto svoje tegove ne dajem... Vecinu mi je izradio od prohroma dobar drug i ljudina Dule (Kramil ograde) koji tragicno pogibe Hondom cbr1000f kod Gruzanskog jezera, oni  su mi eto neka veza sa njim. 

    Jedni u brzini "odose" sa motorom, zvao sam coveka da mi vrati, ili tegove ili motor!

    Svaka čast druže, tako treba.....na žalost.

  11. Smatram da uvek treba reagovati kad god te neko ugrozi direktno ili indirektno (tipa nije upalio dnevna svetla...) Ta reakcija je nekada pokazivanje rukom, sirenom, svetlima a nekad i verbalna . Fizičke nisam imao jer se uvek svodilo da vozači automobila budu svesni greške i izvine se (kao i ja kada vozim auto). A istina je da u ovo ludi vreme svi imamo prenaglašene relacije. Ipak ako te neko ugrozi životno i nakon toga se ponaša bahato i bezobrazno, tu nema zen budizma....Zato mi vrlo često smeta ovde na forumu preterano pokazivanje razumevanja za vozače automobila koji su uključeni u incidente i često bez bilo kakvih dokaza optuživanje motociklista za prebrzu vožnju (uz sva subjektivna veštačenja), itd....Ko hoće da poštuje sve propise i ograničenja po meni ne treba da vozi motor (naravno ne mislim bukvalno ali ih ne razumem) ali takođe ovi drugi moraju da snose sve posledice svojih odluka....e sad pucajte:)

    • Sviđa mi se 2
    • Podržavam 2
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja