Jump to content

Moto Zajednica

maximus9

Članovi
  • Broj tema i poruka

    6
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

maximus9's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Pozdrav svima. Kupio sam motor cagiva 125; vozio sam ga neko vreme, uradio generalnu, presao sam od generalne nekih 500km i odjednom motor je samo stao. Kada sam skinuo svecicu primetio sam da nema varnice. Posto sam vec ranije imao problem sa magnetom prvo sam njega skinuo i video da je jedan segment otpao, na svu srecu namotaji nisu osteceni. Kupio sam drugi magnet (od cagive mito) jer za alettu oro nisam mogao da nadjem orginal. Jedina razlika izmedju magneta cagive mito i atelle u tome sto je od mito pun magnet, a od atelle je u segmentima. Kada sam namontirao taj magnet, motor je imao varnicu. Javio se nekoliko puta, jednom je upalio radio 30sec trokirajuci i ugasio se, Posle tog oterao sam ga kod drugara on je nesto cackao i rekao mi kao da se odlemio kondezator sa CDI-a, kad sam otisao po motor video sam da na CDI-u fali i 2/3 diode isto toliko i otpornika i kondezatora. Pretpostavljam da je problem u CDI-u, ali ne mogu nigde da nadjem takav cdi. Interesuje me da li bi mogao da prespojim sa nekog skutera nekog drugog motora CDI, da li bi to radilo. Ili da ubacim komplet drugo paljenje sa nekog skutera, ili tomosa elektronika 12v 90w? Unapred zahvalan na odgovoru.
  2. Nije mi problem do reglera nosio sam kod majstora da ga proveri kaze da je ispravan, nemam vremena da oteram motor kod nekog elektricara da mi to najbolje proveri.. Bitno mi je da motor ide i da mogu da ga vozim a svetla cu srediti.. Motor mi puno trese tj vibrira, nisam protiv teg lepo uskladio sa radilicom, da ne znam mozda neko kako se to na ovom modelu motora uklapa..
  3. Kupio sam motor pomenut u naslovu teme, sutra dan mi je zaribao (predhodni vlasnik je uradio polugeneralnu, uradjeno samo da se proda ).. Uradio sam generalnu zamenuo klip,razbusio cilindar,nova klipnjaca,semerinzi,lezajevi radilice..E sad imam neki problem na motoru nece da mi radi instalacija, bez akumulatora, tj ne puni akumulator i cim se on isprazni gotovo.. Mislim da mi ne radi ni ventil snage zbog toga ( kad dodam kontakt on odradi i tada je ventil otvoren, a mislim da bi trebalo kad upalim motor da ga onda zatvori a to se kod mene ne desava), kazem mislim jer motor jos ne cepam koliko moze vozim do 6000rpm pa nisam siguran.. ali siguran sam da je non stop otvoren ..Ako moze neko da mi odgovori zasto ne puni akumulator.. Unapred hvala na odgovoru, pozdrav svim clanovima foruma..
  4. Da li je moguce da ima blokadu na samom cilindru jer je izduv suzen na polovinu precnika grane auspuha...
  5. Jel te interesuje skuter iz oglasa? https://www.kupujemprodajem.com/Peda-Shenke-50cc-14712968-oglas.htm?filter_id=
  6. Muljaz hvala na odgovoru, motor je redovno servisiran pre 2000km uradjena puna generalna, kada sam skinuo to slepo crevo motor nista brze nije isao, neki kazu da motor sa svim fabrickim delovima mora da ide 80+km/h. Ne znam samo da li bi mogla biti ta blokada na elektronici, i kako se to skida. I jos jedno pitanje da li je normalno da ovaj motor trosi 6l?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja