Jump to content

Moto Zajednica

miloos

Članovi
  • Broj tema i poruka

    8
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

miloos's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

7

Reputacija u zajednici

  1. Zbog privatnih problema motor otisao kod novog vlasnika ako nekog interesuje imam na prodaju lanac OnGuard Mastif 5019L, koji sam koristio bukvalno 3 meseca i kacigu Scorpion EXO 300 SOLID, sa dodatnim tamnim vizirom kupljena isto pre 3 meseca !
  2. Bio kod majstora, sa elektronikom sve ok, stator, regler sljakaju super, kaze da mu je mali ler gas....mada sada se i ne gasi...
  3. Evo upravo gledam racun iz servisa, bivsi vlasnik je menjao kaiseve na 27600 km, motor je sad na 32700, to je ok koliko...Mislim da mene na kraju zajebavaju obrtaji na leru, jer radi na 1000 a kazu da treba da radi na 1200, 1300 obrtaja...nisam pametan...sad mi se i ne gasi toliko, tacnije za par dana mi se nije gasio uopste, sutra ide u servis da majstor pogleda i to je to....znacu tacno o cemu se radi...hvala svima na pomoci
  4. Evo danas sam ga malo provozao, na pocetku je malo lose radio, spusta se na 750 obrtaja i kao da ce da se ugasi i onda se vrati na 1000 u leru, ugasio mi se dva put za nekih 20 min, posle toga se nije ni gasio. Skroz sam zbunjen. Uopste mi nije jasno o cemu se radi. Desava mi se da kada se zagreje krene da puca u filteru za vazduh kao da vraca vazduh, ali samo kada se ugreje. Nesto sigurno nije u redu, moracu da ga oteram kod majstora. Ducatista mislim da nema veze sa temperaturom jel je radio na nekih 60, 70 stepeni.
  5. Moram da se pohvalim da sam, uz komsijinu pomoc, zamenio ulje za kocnice i kvacilo. Po izgledu ulja, koje je bilo kao katran, cini mi se da nikad nije ni menjano. Motor sada koci kao zmaj mada kocio je i pre, realno nikakve razlike nema ali ja sam sada nekako sigurnije osecam sto se toga tice. Ulje koje sam koristio je to je bilo na preporuku komsije, njemu je ostalo dosta pa smo iskoristili. Eto cisto da podelim sa vama sta se desava sa motorom, posto sam vec sve oko sebe ugusio . E sad nastali su i mali problemi, motor je nakon sto je pokisao jedan dan poceo sam od sebe da se gasi kada je u leru. Posto nemam pojma o motorima dao sam se u malo istrazivanje, i cini mi se da je problem sa strujom. Nasao sam neka upustva na netu kako se prevera ispravnos reglera i statora pa sam se dao na posao. Prvo sam izmerio voltazu akumulatora i ona iznosi 12.8 V kada je motor iskljucen (sto je koliko sam procitao na netu ok, neka me neko ispravi ako gresim), e sad koliko sam skapirao kada se motor upali ona bi trebala da bude izmedju 13.8V i 14.6V. E tu nastaje problem meni je oko 13V nekad i manje cak i kad dam mali gas digne se 13.5,6 V ne secam se tacno. To je bez upaljenih svetala. Regler sam ispitao uz pomoc multimetra i po nekim rezultatima on je ok (da ne opisujem sada kako sam to uradio ali kasnije cu i napisati mozda nekome zatreba), ostaje stator od kojeg kablovi idu u regler, to mi nesto ne stima. Koliko sam procitao, dzek koji spaja stator sa reglerom se prekine, tu imaju tri zute zice na koje kada prislonim jedan kraj multimetara podesen na omska merenja, drugi kraj ide na uzemljenje, treba da pokaze vise od 10k oma a meni ostaje na 1. Ne moguce je da je stator skroz riknuo jel bih mi se akumulator verovatno ubrzo ceo istrosio, moguce je da nesto nisam dobro uradio, sutra cu se ponovo baciti na ispitivanje. Ako neko ime neku ideju ili neki predlog dobro bih mi dosao jel ni sa cim od ovoga se pre nisam susretao pa bih mi pomoc dobro dosla.
  6. Hvala svima, moram vam priznati da me je ovaj motor jako usrecio. Poceo sam polako i da raduckam malo oko njega. S obzirom da nikad nisam imao motor i da se ne razumem bas toliko u celu mehaniku, uspeo sam da skinem filter vazduha, u pitanju je Ducati Performance Air Filter. Filter je jako jednostavno skinuti nalazi se odmah ispod rezervoara. Samo treba obratiti paznju kako je postavljen da ga slucajno ne bi pogresno okrenuli. " Ocistio ga sredstvom koje sam kupio u jednoj prodavnici u BG-u koje je namenjeno prvenstveno ciscenju KN filtera. Proces je kranje jednostavan naprska se ta tecnost na sam filter ostavi se deset minuta da se prosusi i ispere vodom ali suprotno odpravca iz kog ulazi vazduh tako da se prljavstvina ne bi zadrzavala u filteru. Kada se filter skorz osusi, meni se susio citav dan u stanu, preprska se neki uljem i spreman je za montazu nazad na motor. Ulje/tecnost je crvene boje i koliko sam ja shvatio prska se sa strane sa koje ulazi vazduh, a kako bi znali da ste dobro naprskali trebala bi tecnost da probije na drugu stranu tj. da se druga strana zacrveni.
  7. Pozdrav svim forumasima i bajkerima. Dugo sam cekao ovaj trenutak kada cu i ja moci da se pohvalim svojom novom masinom :) . U pitanju je kao sto i sam naslov kaze Ducati Monster 620 ie 2003 godiste, sa predjenih 31000 km. Evo i par slicica :
  8. Da, da :-D Pa to mi je jednina opcija ili monster ili nista :-) godiste je 2003 a model 620, presao je 30000 km.
  9. Pozdrav svima, zovem se Milos iz Beograda sam. Uskoro kupujem svoj prvi motor Ducati Monster pa mi je potrebano malo saveta. Nadam se da cemo se lepo druziti
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja