Jump to content

Moto Zajednica

srdjan kv

Članovi
  • Broj tema i poruka

    81
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: srdjan kv

  1. Normalna pojava kod karburatora,znam puno motora koji traze malo gasa kad su dobro zagrejani a na hladno pale bez gasa cak i bez sauha kad je toplo. Sve radi odlicno,potrosnja normalna,miran ler,odlico ide i ima dobar odziv na gas ali potreban mu je bar 1mm gasa da bi upalio kad je vruc. Iako mozda nije sve savrseno ustelovano moj ti je savet da ne diras nista ako imas ovakve simptome. Znam ljude koji su trazili dlaku u jajetu pa napravili jos gore nego sto je bilo. baš kao sto kazeš, 1mm pomerim gas i on upali. to se desava kad je motor zagrejan, ugasim ga odstoji par minuta i kad probam da ga upalim javlja se problem , ako odstoji 15-20 min upali bez problema.
  2. moja cbr 600 f4 1999. troši od 5-7 lokalne voznje,
  3. Zato i ja vise ne idem na skupove
  4. ako bude stala kisa, da mogu na neku voznju, bice jos lepih slicica
  5. Dobro dosao ! Na pravom si mestu!
  6. ima li koga ! sa nekim savetom! da li se jos nekom ovo desavalo!
  7. http://www.dotheton.com/forum/index.php?topic=25786.0 Probaj iglu sibera da spustis nize, podignes osigurac (Koji se nalazi na igli) za jedan zub
  8. Ako nije duboka ogrebotina , osmirglas lepo sa vodenom 1000, 1500, 2000 , a po mogucstvu i 3000
  9. Zar Narodna skupština ne bi trebalo da donosi zakone koji su u interesu naroda? Zar Narodna banka ne bi trebalo da donosi propise i odluke koji su u interesu naroda a ne osiguravajućih kuća? Zar....???!!! E,vala, slatko ste me nasmejali. Hvala Vam! Pa u sve to se ulazi i postaje clan radi licne koristi. Pa da u pravu ste! Kod nas se sve radi iz licne koristi, .
  10. Zar nebi trebao MAS da zastupa sve bajkere i da organizuje proteste i pregovore!
  11. vozim cbr 600f 4 2000 god. Imam problem pa me interesuje da li neko zna resenj Ovako! Motor radi normalno i ide normalno, a problem je sa paljenjem kad je motor vruc. Vergla normalno ali upali samo ako mu dodam malo gas! Inace nove su svecice, proveren regler, oprani karburatori, vazduh na 3,5 kruga ( tako stoj u uputstvu) Sto se tice paljenja kad je hladan pali bez problema i bez poalacenja sauha, kada se povuce sauh gasi se motor, Svaki savet je dobrodosao!
  12. Samo su karburatori u pitanju, proveri nivoe goriva u loncicima ( najlakse je sa providnim crevom koje ces staviti na mesto gde se ispusta gorivo i odvi sraf, crevo ispravi uz karburator i nivo nebi trebao biti vislji od mesta gde se spajaju lonce i karb) Proveri i vasduh, skini manual za taj motor pa pogledaj, ali mislim da treba sraf biti odvijen izmedju 2,5 i 3 kruga. Prvo ih zavijes do kraja ,pa onda odvijas. Proveri da li je ljut dim iz auspuha ! Nadam se da ce nesto od ovoga pomoci!
  13. Podržavam ovo što ste uradili, i trebao bi protest da se nastavi do ispunjenja zahteva. Svaka čast kolege!
  14. Malo sam se igrao i dosao do resenja. Napravio sam ono stosam hteo.Probao danas i sve funkcionise , ma da izgleda malo šašavo! Ostaje mi da nabavim nešto čime bi mogao da regulišem brzinu automata za migavce (trenutno je tu sijalica 21w). Evo dole i šeme pa pogledajte, kažem izgleda šašavo ali radi.
  15. A bobina, ona bi trebalo da moze da se ispita!
  16. Vidis to sam ispustio iz vida. Onda znaci kad svecke pocnu da zezaju menjaj sve cetiri i gotovo!
  17. U malo laka kapnes crnu farbu i izlakiras vizir! Pazi samo da ne zatamnis mnogo, ne preteruj sa crnom farbom Zatamnio sam par vizira od kaciga, a i od motora
  18. Ja imam EXO 750 i mogu reci da je super kaciga, Svidja mi se sto ne magli vizir, a pumpicu i ne koristim posto sasvim dobro lezi. Sve pohvale za schorpion kacige!
  19. Posto je cest problem sa svecicama dosao sam na ideju da napravim nesto sa cim bi mogao da ispitam svecicu , da li baca varnicu i kako. Vodjen nekim predhodnim iskustvom ( sto se tice mehanike i elektrike) povezao sam bobinu na izvor napajanja i mehanicki prekidao (-) na klemi. Bobina izbacuje struju na svecicu ali ne uvek i ne nesto jaku, jedva vidnu varnicu. Neznam dali mi je ispravan kondenzator, pa mozda zbog toga zeza. Ako neko ima neke sugestije , samo napred , svaka pomoc je dobrodosla!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja