Jump to content

Moto Zajednica

BobicaSm

Članovi
  • Broj tema i poruka

    22
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: BobicaSm

  1. A kamion Zastava 35.8?
  2. Da li te interesuje zamena za neki automobil?
  3. Gledanje ovih slika je bolje od orgazma! (a i traje duze...)
  4. U pravu si. Stvarno je ruzna i dosadna ... obala tog mora.
  5. Nakon prosvetljenja, stvar zavrsena. Hvala.
  6. Nesto mi ne ide. Windows ne prepoznaje fajl. Hvala, u svakom slucaju...
  7. Da li neko ima logo Africa Twin u nekoj pristojnoj rezoluciji? Ne mogu da nadjem na netu nista dovoljno veliko da napravim masku za airbrush. Ne mora vektorski, moze i bitmapa, samo da je dovoljno veliko da preko njega mogu precizno da nacrtam logo.
  8. Kladim se u tesne gace da ce da se nadje jedan koji ce da kaze da je ovo montaza... i da je Africa ruzna...
  9. Ima tu jos nesto. Africu ne moze svako da ukroti. Velik je to kontinent!
  10. Valjda na Levi's-kama pise: Quality never goes out of style.
  11. Bas je lep! I za auspuh si u pravu, izgleda kao da je tudji. Uzivaj!
  12. Jedan od uslova da uspes je da u pocetku razvoja firme tvoja sekretarica ne sme da bude previse zgodna i zavodljiva.. Jel to zbog pada koncetracije ;D ;D ;D ;D Zbog preusmeravanja koncentracije i velikih dodatnih troskova...
  13. To je pitanje koje ne moze da dobije odgovor u nekoliko recenica. Danas velika imena ako (govorimo o svetu auto i moto firmi..) su u velikoj vecini poceli u malim garazama. Imali su nesto alata, znanja i neizmerno mnogo ljubavi prema mehanici. Upravo ta ljubav je pokretacka snaga iz koje moze da se izrodi i neka inovacija. Ako se ta inovacija dopadne trzistu oni ce kupovati tvoj proizvod. Posledica toga je da ti imas dovoljno novca za nove inovacije koje imaju sansu da se dopadnu trzistu. Ako opet prodjes, tvoja ljubav se sve vise okrece prema novcu i zaposljavas ljude koji vole mehaniku, da smisljaju nova resenja. Zatim zaposljavas ljude koji ce te inovacije predstaviti svetu (marketing) i trudis se svim snagama da ljudima dokazes da tvoj proizvod vredi. Ucesce na takmicenjima je dobar nacin za to. A tamo opet zbog velikih napora kojima je tvoj proizvod izlozen izvlacis zakljucke kako da nesto napravis bolje. I tako u krug. Razvoj, marketing... Ako se ispostavi da tvoj proizvod jeste ono za sta tvrdis da jeste i za to trazis adekvatnu kolicinu novca imas sanse da uspes. Jedan od uslova da uspes je da u pocetku razvoja firme tvoja sekretarica ne sme da bude previse zgodna i zavodljiva... Srecno!
  14. Shesti, ne bih da gavranisem, ali moj drugar je pre nekoliko godina imao identicnu situaciju. Otisao je. Posle nekog vremena mu stigne poziv od sudije za prekrsaje optuzen da je u raskrsnici vozio u rikverc i udario auto iza sebe!!! Platio je i kaznu i stetu. Moj vam je savet da uvek sacekate policiju! Neka oni procene ko je kriv i kolika je steta. Uvek je kriv onaj koji je otisao, jer da nije kriv ne bi otisao. To je njihova logika. Na zalost.
  15. Za one nestrpljive a mozda i kao predlog, kako moze jednostavno da se napravi masina za oblikovanje lima (planishing hammer).
  16. Prema vazecem zakonu iz 1968. god. u ovoj drzavi nije dozvoljeno baviti se proizvodnjom motornih vozila! Naravno, nama smrtnicima. Ali dozvoljena je prepravka. Ljudi na atestu su svesni "savremenosti" tog zakona pa tolerisu i velike prepravke. Imaju neke uslove sa kojima mi tesko mozemo da se pomirimo ali moze da se pronadje kompromis. Ako pogledate Konzulov sajt videcete da je on nekako vec prolazio kroz tu proceduru, pa se ja ne bih mnogo brinuo da ce ponovo uspeti. Dobre su one informacije za HD i sve ostalo. Lepo je to sto ovde ima puno dobronamernih ljudi.
  17. Izgleda da u tom kraju postoje neke cudne podzemne vode. Nedaleko od tebe u Bolecu, ja pravim automobil po slicnom principu, i znam sa kolikim zadovoljstvom covek tako nesto radi. Vec sada se vidi da ce taj tvoj prevoz biti mnogo lepsi od svih onih koje prave oni Ameri. Samo napred, uzivaj.
  18. Na Africi je zastarelo to sto traje, a to danas nije moderno ili ti bas je OUT. Sve na njoj je solidne izrade, nikad nista ne klapara i u svakom trenutku smes da krenes bilo gde. A sustina je u tome da imas kose farove i da ti prevoz izgleda namrsteno, pa kada ga parkiras ispred kafica svi misle kako si i ti opasan. Kompleksi su cudo, znaachi, brrate... Moram i jedan off. Im'o ja Ducati 750 (94-96) i zimi ga drz'o u izlogu u butiku u SC. Dodje neki mrshtavac i ponudi mi BMW cabrio par godina star da zamenimo bez doplate. Us'o u butik, zagleda, izadje napolje i pita me: "Jal on cetvrtak?", ne mogu da verujem, "Ne, nego petak!", i oteram ga. On nije mog'o da veruje. Njegov auto je vise vredeo. Njemu. Motor je odvezao tip koji je dosao na starom Guzziju iz Kraljeva po monsunu. Kisa je bila takva da se pre moze reci da je do Beograda ronio. Nedostajalo mu je 2500 DM iako je ostavio i Guzzi. Takvim ljudima ne moras ni da objasnjavas sta je Africa, zbog onih drugih ne vredi gubiti energiju...
  19. Znam coveka, stvarno je ulozio puno truda i ne sumnjam da ce prevoz da izgleda fenomenalno.
  20. Pozdrav Nanetu i zelje za brzim oporavkom. Ako bude trebala bilo kakva pomoc samo neka trazi! Pomoc (jos) advokata-bajkera, lekara sa Banjice... O mentolu koji ga je udario ne treba trositi reci, osim sto mi je zao sto vredjate zivotinje koje uporedjujete sa njim. Nijedna zivotinja to ne bi uradila pripadniku svoje vrste! A sto se tice onog urednika sa crvenim kecom procitajte moj potpis... A mi ostali naravno ne smemo stati ni zbog Naneta ni svih ostalih. Bajkeri su zimus po ledu vozili po gradu u humanitarne svrhe. To je bilo na TV-u. I ovo bi moglo da se pojavi ako se dobro organizuje. Misljenja sam da treba posetiti prvo rociste, svi zajedno, dostojanstveno, u tisini sa kacigama u rukama. Za tu priliku dovesti i novinare, recimo SAT je grupacija koja u svojoj reviji poklanja paznju bezbednosti...a imaju i TV emisiju. Licno nemam iskustva iz takvih sudara, ali pre 11 godina mi je poginuo drugar koga je u ceonom sudaru pokupio narkoman koji je preticao drugog narkomana na nasipu iza bloka 45. (na nasipu je potpuno zabranjen saobracaj, cak i sluzbenici koji odrzavaju reni bunare za svaki izlazak vozilom na nasip moraju da traze dozvolu od Ministarstva. Svaki put!) Moj drugar Shilja, (bajker, cb 900 bol d'or) je vozio bicikl po nasipu i dva sata posle udesa je izdahnuo u bolnici. Narkos je pobegao i iako je kasnije uhvacen i bila su neka sudjenja, koja su trajala godinama, nikada ni sata nije bio pritvoren a platio je neku simbolicnu kaznu u vrednosti da dva sincica koji su ostali bez oca ne bi mogli da kupe ni po cokoladu za taj iznos. Da se nikad nikom ne dogodi, da pravda koliko toliko bude zadovoljena, da se skrene vise paznje na bezbednost svih ucesnika u saobracaju NAPRAVIMO SKUP. To je najmanje sto mozemo.
  21. Africa ti je k'o lutka. Da se srecno i bezbedno vozis! PS. Bas te briga koliko trosi ako ti je lepo...
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja