Jump to content

Moto Zajednica

podunavac

Članovi
  • Broj tema i poruka

    16
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu podunavac

  • Rođendan 14.08.1987.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Motocikl
    GSX-R

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

podunavac's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

2

Reputacija u zajednici

  1. Ali ljudi kada oslobodim višak tog pritiska kočnica radi savršeno dobro i mekano i nema nikakvih problema. Ne dira se motor nedelju dana, ručica je tvrda kao kamen, ako se stisne i tako tvrda (par milimetara može da krene maksimalno na silu) tada paknovi stisnu disk i amin... Ne popustaju dok ne ispustim opet ulje na čeljustima. Kako sistem može sam da napravi pritisak toliki bez korišćenja (stiskanja ručice)? A rekao sam vam da je to bio problem i kada je skuter bio nov samo se to dešavalo na godinu dana jednom pre sezone. Svakako sam za održavanje ne bežim od toga uopšte ali evo prijatelji moji ne znaju gde je bočica za ulje kočnica i voze već 20 godina... I to voze. Zanima me poenta stvaranja pritiska u kočionom sistemu van korišćenja. Kada to saznam posle znam šta ću i kakao ću. Neću da rasturam sve i od prilike pa na kraju da bude džabe sam rasturao i mučio se. Da me ne shvatite pogrešno.
  2. Dva puta isteran po 5-6km i pali sada na zub... Mirno, tiho radi nema više nikakav problem. Kompresija je odlična taj motor nije vožen nikoliko 3500km ima napravljenih u lokalu za sve godine... Jednostavno vožen je na kratke relacije i ostavljen par godina u garaži... Morao je da se očisti mehanički i izduva u vožnji da bi se očistio. Imam drugi problem koji me prati od kada ga imam samo što je sada mnogo čest. Ranije dok stoji zimi i isteram ga u proleće prednja disk kočnica mi blokira... Postane ručica kao kamen i stegnu paknovi disk. Pre nedelju dana zamenjeno ulje radila kočnica u vožnji super... Sutra dan super... Stojao 4-5 dana i opet napregnuta ručica do daske i stegli paknovi disk..... Ispustio sam ulja za jedan stisak kočnice do kraja i sada je ok, vrti se točak bez problema ali koliko vidim i znam opet će da stegne kroz par dana. Zašto majku mu, sve je kao novo, creva ok sve spolja na oku je savršeno. Pre nedelju dana kada sam ispustao ulje bile su muke.. Krene ručica pa stane i ni makac... Pa krene i opet stane pa sam stiskao sa dve ruke kao da nešto glavi u sistemu, posle je bilo sve lakše i lakše na kraju je išla lagano kao što treba.... I sada ide mekano kada odvijem sisicu na ispustu. Zašto stvara taj pritisak kada stoji?
  3. Juče kako sam to slikao sklopio sam sve i nisam ga dirao do danas. Danas ubacim akumulator u njega od 45A stari od auta taman stane umesto kacige... Verglao 5 sekundi i ladno upali i radi. Ja u čudu.... Ostavio ga da radi 15-20min taman dok sam zamenio svo ulje iz prednje kočnice jer su mi stegli paknovi i kočnica blokirala totalno, sredio zamenu ulja. On se ugrejao, naštelovao ler gas i provozao ga 3km na otvorenom putu. Usput sam šraf za smešu štelovao tri puta. Prvo je bio krug ipo odvijen, pa dva sada je dva ipo kruga i mislim da je to to... Vuče lepo odsečno bez problema ide oko 70km/h nisam ga ganjao nešto maksimalno. Dimio je nekih prvih kilometar posle toga skroz slabo. Šta je bio problem ne znam.... Kao da nema te obrtaje na kurbli da upali... Na kurbli upali ali vruć na pola zuba ali kada odstoji preko noći kao da kontakt nije dat... Mrtav skroz. Ajde sutra ga probam ponovo pa javljam rezultate. Što se tiče goriva ma jedva da je imao 100g starog to sam izvukao i dolio novo gorivo, svećice tri nove visoko kvalitetne menjao na smenu... Palio i bez filtera vazduha kada nije hteo da upali i isto ništa nije vredelo. Što se tiče čišćenja karburatora ne znam da li sam pomenuo ali dizne su sve bile zatvorene osim jedne koja je bila zalepljena 70%... I u lončetu plastičnom je bilo na dnu haos... Od ulja talog a uhvatio kao nitro lak. Samo je nitro razređivač to skinuo. Dizne sam čistio mesinganom žicom mekanom za neke posebne stvari, stojale potopljene u nitro razređivaču satima i na kraju ih ispolirao. Stajanje definitivno upropasti sve, imam gilera typhoon skuter (mašina piaggio ista kao na ovom skuteru) vozi se od 99' godine menjana svećica par puta, filter vazduha bio prvi do pre pola godine, kajš pogonski zamenjen pre 10 godina i kajš uljne pumpe i ništa nije pipnuto više na njemu ali se pali bar par puta nedeljno. Izdržljivi su opasno kada se voze kako treba.
  4. @sale600 Skidao ventil malo pre.. Kao da je iz prodavnice, čist, sija, netaknut... Nije zalepio, nije ništa. Povukao vakum na crevce ustima ka slavni i kurblao... Ventil je vlažan od benzina a i svećica posle kurblanja sa gorivom u crevu a ni da makne.... Ni znak života
  5. Vakum slavina baca 10cm mlaz kada povučem sam vakum na crevo donje za vakum što ide na karburator.
  6. Jeste Sale 2t u pitanju. Plovak je u savršenom stanju kao i iglica i opruga na iglici, zatvara gorivo sve funkcioniše ali kada ga kurblam ne povlači gorivo od slavine do karburatora ni kap... (ako ga pre kurblanja ispraznim) a kada sastavi odmah krene gorivo kroz crevo. Kao da niti baca niti vuče gorivo dok se pali ali kada upali sve normalno funkcioniše.
  7. Pozdrav ljudi. Imam piagio zip 90-i neko godište kao nov očuvan maksimalno nikoliko vožen 3.000km pređenih nerazrađen kao svet . Stojao je 4 godine u garaži i neće da upali. Baca struju. Skinuo karburator unutra je bio haos od osušenog ulja. Sve je oprano detaljno, lonče, karburator, dizne oprane i pročišćene mehanički kao i svi kanali na karburatoru (zezao se dva sata samo oko pranja i čišćenja) sve izduvno kompresorom stavim karburator kurblam...neće da vuče gorivo kada se kurbla (vidim crevo prazno) skinem vakum crevce povučem ustima crevo se napuni gorivom kao i karburator (pretpostavljam). Kurblam...neće. Uzmem pumpu za bicikl veću stavim na crevce karburatora gde ulazi gorivo kao da je začepljen karburator i onda izbaci gorivo na poklopcu šibera (gde se poklopac spaja sa karburatorom) onda upali na dva zuba i radi mirno, tiho... Sto puta posle toga pali na zub... I sa pauzama od 2h sam probao i pali. Ostavim da prenoći.... Sutra neće da upali... Sto puta kurblao ma jok... Ne daje nikakav znak ni najmanji. Uzmem pumpu opet produvam crevce za gorivo ka karburatoru opet pri duvaju neće neće i paf izbaci gorivo gde se spaja poklopac šibera (plastični) i onda upali na pola zuba. Sva creva su ok... Vakum vuče na karburatoru dok motor radi, kada radi radi ali neće da upali. Šta začepi dovod goriva u karburatoru kada je sve čisto, očišćeno, sređeno i to preko noći samo od stajanja da začepi.... Ne kaplje nigde gorivo kada stoji... Ništa. Karburator je Dellorto sa plastičnim lončetom. Sauh radi na motoru, kada se upali spusta gas kako se greje mašina nije do njega. Ako neko zna šta je ili ima predlog neki neka piše. Ja više ne znam šta može biti.... Nisam pametan što bi rekli.
  8. Imam motor iz naslova i došao je red za zamenu lanca. Rešio da menjam i lančanike jer zadnji nije idealan. Kod mene je standard 16-45. Da li mogu staviti 15-47...ili je dovoljno samo napred staviti 15 a zadnji ostati na 45? Meni on sada ide odlično ali kada vozim nekoga oseća se malo više gubitak snage (znam nisu oni za dvoje jer je to 600ccm svestan sam svega). Ja nisam nešto više za brzinu posle 13 godina vožnje na njemu. Samo radi poređenja kada sam sam na motoru ide 265km/h i to nabije na baš kratkom putu (pravcu) ali sam izgubio volju za nekom maksimalnom brzinom, više mi znači da imam snage malo više u krivinama pogotovu ako nekog povezem sa sobom. Inače nisam težak imam 75kg tako da mi treba samo malo više snage ne nešto drastično. Najviše mi je potreban odgovor da bih znao da li lanac od 110 pinova stize na kombinaciju 15-47 ? Hvala
  9. Poslao sam e-mail.... ako jos neko zna nesto neka pise
  10. Znam da ima ali samo novo a cene su bestraga velike ili neki polovni krljomor ali bas bas tesko da se nadje... ja planirao nesto max. do 200 jevreja.... Leovince mi je trenutno najbolji sa zvukom a da meni odgovara. Samo da nadjem tu prirubnicu za ostalo mogu sam da se snadjem. Da mi neko pravi prirubnicu znam da moze ali se ne isplati nikako. Mnogi su pobacali takve jer retko ko nije sekao na suzukiju.
  11. Pozdrav ekipo Posle toliko godina sa fabrickim auspuhom dosao sam do ideje da ga zamenim. Javlja se problem. On se rastavlja samo na prirubnici kod topa I nigde vise. Sada da ja ne bi sekao prohrom granu koja je spolja 54mm (debela ) razmisljam ako je vec neko sekao istu granu pa da ima prirubnicu da proda-pokloni pa da tu prirubnicu spojim sa novim topom zavijem za moj deo prirubnice I gotovo.... Jos nisam uzeo nov top ali je na njemu 48mm ulaz i smatram da je ovo najlakse resenje. Ima li neko prirubnicu viska sa 4 srafa ?
  12. milomir22 O slavini se i radi, promenjene sve membrane u njoj sa oprugom i dalje se isto dešava. pronto Kompletan servis karburatora je odrađen prošle godine i zamenjene su sve gumice, iglice na njima očišćeni ultrazvučno, motor radi savršeno, vuče kako treba. bokilic Gde da nadjem neki bolji elektro ventil koji pod naponom drrži otvoren protok i da su mu krajevi za crevo Fi 8mm? To sam ja hteo odmah da uradim ali vidim da je kod nas malo teže da se oni pronađu.
  13. Molim vas za rešenje mojih problema. Radi se o motoru Suzuki GSX-R 600 Srad 99` godište, karburatori. Preliva gorivo kada stoji preko noci u 99% slučajeva. Dva puta napunio mašinu tj. pomešao gorivo i ulje preko noći ili ispusti u garažu po podu benzin. Pregledana crevca sva su ok... promenjene membrane sa federom i opet se isto dešava, probana pumpa dok je otvoren (raskačen) sistem, nekada zatvara kada se pumpa ugasi a nekada ne. Takođe kada se napuni rezervoar prolazi gorivo slobodnim padom... šta je problem ako su stavljene nove membrane sa oprugom a sa starom se isto dešavalo? Može li jača opriga da se stavi umesto ove sada ? Drugi problem nema veze sa ovim ali je isti motor u pitanju. Izgoreo je alnaser, kupljen glanc nov i zamenjen. Nekada neće da upali kao da zaglavi nešto... onda motor mora da se mrdne u brzini napred nazad 1m i posle toga vergla skroz normalno. Kada se motor ugasi i pri kratkom vremenskom roku ponovo pali, upali normalno..kada odstoji malo više kao da na delić sekunde pokuša da zavrti ali stane. Šta može biti? Unapred hvala !
  14. Pozdrav svima. Prodao sam svoju kacigu jer mi se malo raširila i postala je velika. Sada se javio problem oko izbora nove kacige. Planiram da potrošim do 150e. Problem je što kacigu ne mogu da probam jer u blizini nema prodavnica pa bi morao da idem za BG a tamo jaaako retko idem. Gledao sam sledeće: Airoh Pit One LS2 stream lunar MT Blade Alpha MT revenge Limited EVO Scorpion exo 400-410 Vozim GSX-R uglavnom na kraće relacije, dva puta godišnje napravim 150-200 km u jednom pravcu to je ono najdalje za sada. I vozim van ograničenja... (ovo je samo radi kacige ne trebaju mi saveti oko toga, znam sve već)
  15. Prijatelji potrebna mi je pomoć. Zanima me šta sve treba biti u viljuškama pri merenju nivoa ulja, kada se sipa novo ulje ? Znam da opruge trebaju biti izvađene ali ne znam za onu centralnu osovinu, platnu koja ide ispod opruge..... Još nisam rasturio viljuške ali moram sve lepo da znam unapred. Hvala
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja