Jump to content

Moto Zajednica

Wosa.sabac

Članovi
  • Broj tema i poruka

    29
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: Wosa.sabac

  1. DT je SuperMotor ne enduro... bar ovaj moj iz 2005, a da , cena mu je bila 2300 i uvezen je iz Nemacke, sto bi i tebi toplo preporucio! Ovo kod nas mahom nema vise dusu jer mi srbi to ganjamo i ne gledamo mnogo, a nemci kad voze rade servis na 500 km -.-'... a DRZ nema kod nas, slazem se, ali cela klasa ovih motora u ovoj kubikazi je kod nas misaona imenica...

  2. wosa-sabac reci mi jel taj tvoj "konjić" imao blokade? Ja gledam nešto na netu kao ima 15 konja...reko nemoguće mora da ima bar 30 dvotaktna 125ica.... I da koliko si ga platio??

    Ovaj Kawasaki gore sa slike ali ne Super-moto, nego ovaj donji baš enduro-offroad košta nov 4500 evra, na lageru je iz 2010 i ima fabrički 22 konja, ne znam da li je to sa nekim blokadama ili je to to....

    Ali siguno to može još više, mada za mene je i to prejako...

     

    moj konjic je ceo fabricki,sa svim blokadama ima 15 konja, trosi 4.5l i ide 130 km/h,ukratko...da, i tockira se lepo...a drugar ima isti motor, malo kitovan stavljen auspuh, trkacki lanac i lancanici i sve sto ide uz to, e vidis on ima 26 konja i nenormalno je brzi i snazan...ali kratko traje :)

  3. Ih sto ti se ja razumem, ono malo rekreativno znam tako da uzmi sa rezervom.

     

    Supermoto je u principu veoma slican enduro masinama, samo sto ima manje tockove radi lakseg upravljanja a i gume koje su stavljaju se mnogo bolje lepe na asfalt. Ogibljenje je takodje malo tvrdje i kocnice bi trebalo da su jace. SM takodje moze i da skerene sa asfalta, naravno ne u blato do kolena ali moze lepo da se odvozi makadam, letnji (kolski) put, staze kroz sume i slicno (pa cak sam gledao i kako neki voze pesak).

    Takodje na SM takmicenjima deo staze je zemljan i sa skakaonicama tako da mozes na osnovu toga shvatis koliko je SM univerzalni koncept.

    E sad ako ti ovo odgovara zaboravi na 2T masine. One pruzaju odredjeno zadovoljstvo, ali po nekom mom misljenju za SM je dusu dala 4T masina ali malo vece kubikaze od 450 do negde 700 kubika je idealno.

     

    Sto se tice ponude ima dobrih SM masina (sto prerade sto fabricke) i od 450 kuba, smao moras pratis oglase. Koliko se secam ima jedna u Kraljevu Yamaha WR 450 ako bas oces manju kubikazu. Znaci ima ih , ali mora se trazi :)

    Opet dopuna, bolja varijanta manje kubikaze je Suzuki DRZ, jeftiniji za odrzavanje, ali dosta skup u startu (kao i Yamaha WR), slicne karakteristike ali za razliku od WR-a nema sportske delove, koji kostaju kao sam djavo i nije presviran kao WR...ali da se razumemo WR JE zWeR!

  4. ...

     

    Može li neka preporuka za neki odredjen model koji nije mnogo skup, lak za održavanje i jeftin, da ne guta gorivo ko ala i da je stabilan na putu i naravno van.

     

    Ne znam da li je dobra varijanta uzeti 125cc 2-taktnu krosericu, znam da idu ko blesave, ali koliko im traje motor to ne znam.

     

     

    Ova dva zahteva ti ne idu jedni sa drugim. Kroserice su skupe za odrzavanje , gutaju gorivo ko lude, i "kratko traju".

    Ni 2T endurci nisu bas ekonomicni po pitanju goriva.

     

    Pa ti vidi :)

    LAZ :D...sala mala, kako koja kroserica (supermoto u mom slucaju) Yamaha DT125X (2005) ne prelazi 4,5l mesovite voznje, grad, put... vozio sam ga na sve moguce relacije tipa Vrsac, Ljubovija i slicno (a ja sam iz Sapca), za pocetak motor je savrsen, a voli i tocak... e sad voli da srce zejtina, ali to je zanemarljivo u odnosu na zabvavu i mogucnosti koje pruza! Dokle ce da traje videcemo, za sad 2 godine aktivne voznje (kod mene) ne pokazuje ni jednu slabost! Uzmi ga u obzir!

  5. hahaha, da, to su te, nesalomive i posle drugog pada :)... fen im ne gine, mada sam nasao kod drugara i neku tecnost, kazu da je dobra, za branike od kola (plasticne) i slicno, i sto je najvaznije CRNA :)... Sontex ili tako nesto cini mi se da se zove

  6. ja znam da kada pređeš fenom za plastiku preko njih, površinski sloj se topi i izbija ona boja ispod. znači ne onaj najjači fen za lemljenje plastike, već onaj slabiji. mislim da je to najjednostavniji i najbrži način da se malo doteraju plastike za tvoj motor. idi kod nekog autolimara, časti ga 200-300 dinara da ti pozajmi fen na 5 minuta. ne moraš ništa da skidaš sa motora.

     

    cuo sam za tu varijantu i najvise mi se dopada, i ocekivao sam neko da mi da taj predlog... tako cu i uraditi :)

  7. E ovako, vozim motor Yamaha DT125X vec 2 godine... Nakon tolikog vremena i sunca sve plastike su relativno izbledele. Zanima me koji je najefikasniji i naravno najjeftiniji nacin da se sredi ovaj problem? Na plastikama su originalne nalepnice pa ne bih da diram taj deo ako bas ne mora

    Hvala unapred, Pozdrav!

  8. Onda okej ako znaš šta bi. Nisam se mnogo iscimao da kopiram link.

    Pogrešno sam protumačio naslov teme i onaj deo gde nas pitaš za supermoto, ali navodiš da u obzir dolazi i enduro.

    Hehe, nisam se ni ja bas najbolje izrazio, ali uzeo bi supermoto, ili ako ne nadjem nista sto mi odgovara opredelim se za enduro

     

    Belgarda! Oba seta točkova i da te Bog vidi! :D

    :takoje:

    Povoljan u kupnji i pogotovo u odrzavanju, odlican ovjes, povozan, lagan.

     

    ...kako je farbach rekao za TTR-a: sta da ga grijem prije voznje kad ono malo goriva sto popije na grijanje kosta vise nego novi klip i karike svake sezone. :lol:

    hahaha svidja mi se sto je jeftin za odrzavanje, ozbiljno cu da razmislim o TTjcu :)

     

     

     

  9. Na pragu sam kupovine novog motora, a starim sam prezadovoljan (Yamaha DT125X), pa bi samo da povecam kubikazu.. Po vasem misljenju koji je najbolji supermoto (odnos cena-kvaitet-perforamnse), i da je nesto mladje, preko 2004godista... u obzir dolazi i enduro neki, naravno, budzet nije neogranicen pa me zanima nesto sa slabijom cenom...

    Hvala unapred!

  10. Biti bajker,je nacin zivota!

     

    Pa nekom jeste a nekom nije. Nekom je to samo gomila gvozdja za prevoz sa tacke A do tacke B.

    Sto se tice divljanja,mislim da je tema "POZERAJ" a ne "DIVLJANJE". Ja zaista nemam nista protiv pozeraja...niti vidim zasto bi neko imao. A divljanje je nesto sasvim drugo.

    Ja se slazem, BITI bajker je nacin zivota!...a biti pozer i maneken...isto nacin zivota :)

  11. @ Wosa i Opusteni

     

    Pa kakve veze ima? Sto vama to smeta...ili bilo kome :neznam:

     

    Svako ima sopstveno vidjenje motora i njegove svrhe. Neko putuje...neko ore...neko pegla...neko voli sve to...a nekome motor sluzi da voza ribe i njime ide od kafica do kafica. Ne vidim sta je tu lose.

    Takodje sam procitao na forumu komentar sa slicnim podrugujucim tonom,parafraziram "...uzmi fotoaparat,kupi BMW,vozi polako i pravi putopise...".

     

    Ljudi,sto bi rekli nasi stari: "U se i u svoje kljuse" :moto3:

     

    Ova zadnja ti je dobra :) ... ma nemam ja nista protiv toga, ali dodje covek i kaze meni kako ja nisam bajker jer vozim SM i to jos 125 a on sa R1 nije izasao iz grada (a ja obisao malte ne pola Srbije s mojim zverkanom)... ni do prvog sela nije otisao... :D

    • Podržavam 1
  12. E ovako : Odem ja u radnju da pazarim dvotaktol - sinteticki naravno, i prodavac mi ponudi Castrolov po povoljnoj ceni. Pogledam ja flasu, na poledjini zalepljena deklaracija naseg uvoznika iz Beograda ( ovlasceni zastupnik Castrola ), i na deklaraciji lepo pise : " Act>evo X-tra scooter 2T - Visokokvalitetno sinteticko ulje za dvotaktne motore visokih performansi " - moj Mz na primer . Kupim ti ja to ulje za motore visokih performansi, i tek veceras uzmem da proucim sve sto pise na flasi, ( sve pise na engleskom ) , ali tu nigde ne spominju da je ulje sinteticko. Ne budem lenj, okacim se na net, nadjem kastrolov sajt, i na njemu ( sajt austriskog zastupnika za kastrol ) nadjem gore pomenuto ulje, E na njihovoj deklaraciji koliko se ja razumem u nemacki jezik pise da je ulje jednim delom sinteticko -

     

     

    Castrol Act>evo X-tra Scooter 2T

     

    Optimaler Schutz für Motorrollermotoren.

    Castrol Act>evo X-tra Scooter 2T ist ein teilsynthetisches 2-Takt-Motor öl. Hält Brennraum und Abgassystem frei von Verbrennungsrückständen, schützt den Motor. Geeignet für alle 2-Takt-Motoren moderner japanischer und europäischer Motorroller mit Getrennt- oder Mischungsschmierung. Mischungsverhältnis 1:50 oder laut Hersteller.

     

     

    E onda sam popizdeo, pa sam napisao mail nasem uvozniku Castrol-a, obavestio ga o gresci ( namernoj il nenamernoj )

    prilozio sam im i nemacku deklaraciju, i postavio im pitanje : Sta ce biti ako moj dvotaktni motorcikl sa motorom visokih performansi prolupa ili zariba, da li ce oni snositi troskove popravke i nabavke delova iz inostranstva ?

     

    Obavesticu vas o njihovom odgovoru ako ga uopste posalju, a do tada - drustvo dobro pazite sta kupujete kad uzimate ulje za svoj motor !

     

     

    Sto se tice castrola, po preporukama dobavljaca, servisa i servisera kupovinu u Srbiji treba IZBEGAVATI. Kod nas je sve to tursko, rumunsko i slicno, kao i NGK svecice... Najbolje i najblize ga je uzimati iz Bosne (ima ga na svakoj pumpi) Castrol Power 1 TTS, Ja ga koristim i sipam vec 2 godine iz uvoza, predjem 40km do Bosne ali zato ne mislim i ne lupam glavu :)

    post-18087-0-96758600-1305975779_thumb.jpg

     

  13. Mislim da se ta gumica za tegle razlaze, inace ne bi postojale gume otporne na naftu i ulje. Doduse verujem da ne moze bas tako brzo da se istopi i nestane, zato bi mozda bilo pametno da skines rezervoar i istreses ostatak. To i nije neki posao, a bices mirniji kada budes video koliko ce toga da ispadne napoje.

    Slazem se sa tobom, mada ima i filter koji sprecava da ona dodje do karburatora...ali nadam se da ce joj biti dosta danasnji dan za razlaganje jer je moto skup u Sapcu, a valja ici motorom... pitao sam i par majstora, kazu da se ne brinem nista, ne moze to da nasteti jer je dobra filtracija i ona se ralzlaze, relativno brzo... hvala na savetu, mozda cu i da skinem rezervoar i istresem, za svaki slucaj!

     

    Kad bi video cega sve ima u rezervoarima na pumpi ne bi se brinuo oko pola gumice...... :zdravo:

    hahaha slazem se sa tobom, gorivo nam je katastrofa tako da mozda istresem i neku zmiju...a ovu gumicu mozda ni ne nadjem :)

     

     

     

    • Podržavam 1
  14. Vazno je samo da ga ima, TTS je odlicno, pored njega IPONE samourai racing i jos dosta dobrih zejtina... :takoje:

     

    Za sad se dobro ponasa ( za sad = 2 godine vec :) ). Ne bih ga menjao mada ako neko potvrdi da je nesto drugo dosta dobro i potkrepi me razlozima, mozda i pomislim da ga promenim :)

  15. Koje mu dodje najbolje ulje za 2T masine, imajuci u vidu performanse motora ? Ja koristim Castrol Power 1 TTS 2T, ima li neko mozda neki bolji predlog? Motor Yamaha DT125X 2005 godiste

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja